Cel mai bun semineu pe lemne – incalzire in toata casa, Forum, Pret (2021)

Lista cu Produse de Top pentru Șemineu pe Lemne cu Ardere Standard

Cel mai bun termoșemineu în general : Ferroli Mirano-H

“Acest termoșemineu destinat încălzirii centralizate prin radiatoare, oferă căminului dumnevoastră o ambianță plăcută.”

Cel mai bun șemineu cu ardere de tip standard : Ferroli Mirano-C

“MIRANO îmbină tehnologia modernă cu tradiționalul în standardele europene pentru siguranța căminului dumneavoastră călduros.”

Cel mai bun șemineu cu tablă din oțel tratată: Ferroli Padova-F

“FERROLI combină  oțelul cu sticla termorezistentă prin calitatea finisajului și inspiră cele mai frumoase momente alături de cei dragi.”

Cel mai bun godin de gătit șamotat : Harlem®

“Când dorești să combini utilul cu plăcutul, dar nu dispui de mult spațiu, cumpără-ți o godină Harlem®.”

Cea mai bună sobă pe lemne și cuptor incoporat : DTCP16BBM

“Pentru familii numeroase și cu poftă de viață, vă recomadăm o sobă cu design modern caracterizat prin ecologie, eficiență și economie.”

Cea mai bună sobă pe lemne cu plită și cuptor, cu evacuare pe dreapta : ECO 40 ZILAN

“Gastronomia e la ea acasă cu soba ECO 40 pe bază de lemne și cuptor încorporat, perfectă pentru locuința dumneavoastră spațioasă.”

Cea mai bună sobă pe lemne cu plită și cuptor, cu evacuare pe stânga : ZILAN ZLN-7109

“Când toată lumea își cumpără o sobă cu evacuare pe dreapta, dar tu vrei să fii diferit și alegi un model cu design modern.”

Cea mai bună sobă de gătit șamotată în stil tradițional : Harlem®

“Soba de gătit șamotată de la Harlem® aduce atmosfera și gustul copilăriei la tine acasă, funcționând cu lemne și alți cobustibili solizi.”

Cel mai bun termoșemineu cu evacuare verticală : Fornello AQUA PLUS

“Termoșemineul FORNELLO,  prin puterea sa termică nominală de 25 Kw, este prietenul tău de nădejde în timpul iernilor friguroase “

Cel mai bun șemineu șamotat pe lemne : STRONG 

“Cele 42 de kilograme de metal, sticlă termorezistentă și putere, sperie orice obstacol al sezonului rece”

Alegerile noastre de top pentru șemineu pe lemne

#1 Cel mai bun termoșemineu în general : Ferroli Mirano-H

Cel mai bun termoșemineu în general

MIRANO-H este un termoșemineu destinat încălzirii centralizate prin intermediul radiatoarelor și funcționează pe bază de combustibil solid ( lemn, cărbune și brichete). Acest produs este dotat cu o ușă de alimentare, cu geam din sticlă termorezistentă, iar acest lucru permite vizualizarea permanentă a flăcării. 

Corpul produsului este din tablă din oțel tratată, iar decorația ceramică din laturile șemineului acumulează energie termică și conferă eleganță produsului. Termoșemineul generează o putere nominală de 22 kW prin tiraj natural, consumând 2,8 kg combustibil /h.  Acesta are un volum camera de ardere de 130 m³ și o greutate de 98 de kilograme. Temperatura maximă de lucru al acestui produs este de 350 ˚C și are următoarele dimensiuni : 49x46x105 cm.

#2 Cel mai bun șemineu pe lemne cu ardere de tip standard : Ferroli Mirano-C

Cel mai bun șemineu pe lemne cu ardere de tip standard

Șemineul MIRANO-C pe combustibil solid este destinat încălzirii camerei în care este instalat prin radiație și convecție. Produsul este testat conform standardului european EN 13240 referitor la echipamentele de încălzire pe combustibil solid. Are un consum de 2,8 kg combustibil / h.  Laturile șemineului sunt decorate cu ceramică pentru conservarea căldurii și eleganță, iar restul corpului este din fontă.

Utilizarea materialelor de calitate asigură o funcționare eficientă, șemineul fiind dotat cu o ușă de alimentare cu geam termorezistentă. În partea superioară  produsul are un cuptor cu termometru, permițăndu-se astfel prepararea unor produse cum ar fi : pâine, plăcinte sau carne.  Puterea nominală generată de șemineu este de 12kW și are următoarele dimensiuni : 49x46x116 cm. Temperatura maximă de lucru este de 350 ˚C și volumul camerei de ardere este de 130 m³, având 112 kilograme.

#3 Cel mai bun șemineu cu lemne cu tablă din oțel tratată : Ferroli Padova-F

Cel mai bun șemineu cu lemne cu tablă din oțel tratată

PADOVA-F este un șemineu pe combustibil solid care încălzește prin radiație și convecție, creând o ambianță plăcută în locuința dumneavoastră. Tehnologia modernă de proiectare și fabricație este testată și proiectată conform standardului european EN 13240 referitor la echipamentele de încălzire pe combustibil solid. 

Corpul șemineului este din tablă din oțel tratată și vopsit cu vopsea termorezistentă. Produsul are o putere nominală de 9 kW și următoarele dimensiuni : 49x46x93 cm. Acesta are o temperatură maximă de lucru de 357 ˚C și un volum al camerei de ardere de 120 m³. Șemineul se montează pe podea și are o greutate de 58 de kilograme. Are un consum de 2,8 kg combustibil/ h. 

#4 Cel mai bun godin de gătit șamotat : Harlem®

Cel mai bun godin de gătit șamotat

Acest produs este soluția perfectă, mai ales dacă nu aveți suficient spațiu pentru instalarea unei sobe. Godinul HARLEM® este varianta ideală pentru gospodine, deoarece vă încălzește casa și puteți găti. Produsul prezintă următoarele dimensiuni : 30x45x61 cm.

Evacuarea este pe centru și spate, diametrul coșului fiind de 13 cm. Interiorul godinului este șamotat, accentuându-se puterea calorică a produsului. Tabla este emailată, fiind rezistentă la temperaturi ridicate. Fonta din care este fabricat corpul godinului aduce tradiția în prim-plan.  Godina are o putere nominală de 15 kW și un volum al camerei de ardere de 0.06 m³.

#5 Cea mai bună sobă pe lemne și cuptor incorporat : DTCP16BBM

Cea mai bună sobă pe lemne și cuptor incorporat

Soba pe lemne are cuptor incorporat și are o putere termică de 5,5 kW. Partea superioară a sobei este fabricată din fontă, iar părțile laterale din tablă emailată și șamotată în spațiul de ardere. Grosimea tablei cu email este de 1.5 mm. Acest produs cu design modern este caracterizat prin eficiență, ecologie și economie. 

Produsul are 40 de kilograme și prezintă următoarele dimensiuni : 80x45x60 cm. Soba aceasta mai conține :  3 burlane cu lungimea de 70 cm și diametru 13 cm, 2 coturi de diametru 13 cm și un recuperator de căldură cu diametrul de 13 cm. Cuptorul are următoarele dimensiuni : 40x20x40 cm.

#6 Cea mai bună sobă pe lemne cu plită și cuptor, cu evacuare pe dreapta : ECO 40 ZILAN

Cea mai bună sobă pe lemne cu plită și cuptor, cu evacuare pe dreapta

Soba ECO 40 ZILAN se încălzește rapid și își menține  temperatura pentru un timp îndelungat. Produsul are dimensiunile de 80x45x60 cm, iar diametrul burlanului este de 13 cm. Partea superioară este fabricată din fontă, iar părțile laterale din tablă emailată. 

Spațiile de ardere sunt șamotate pentru o mai bună putere calorică a produsului.  Soba are o putere termică de 5,5 kW, iar grosimea tablei cu email este de 1,5 mm. Tirajul natural și fonta din care este fabricat corpul sobei, oferă produsului eficiență. 

#7 Cea mai bună sobă pe lemne cu plită și cuptor, cu evacuare pe stânga : ZILAN ZLN-7109

Cea mai bună sobă pe lemne cu plită și cuptor, cu evacuare pe stânga

Soba ZILAN pe bază de lemne și cuptor incorporat are o putere termică de 5,5 kW și următoarele dimensiuni : 80x45x80 cm. Se încălzește repede și își menține temperatura multă vreme. Produsul  are partea superioară fabricată din fontă și este șamotat în spațiul de ardere, fiind un model performant cu design modern.

Soba are părțile laterale realizate din tablă emailată, caracterizandu-se prin eficiență, ecologie și economie. Evacuarea se află pe partea stângă, iar diametrul coșului de fum este de 13 cm. Soba are o adâncime de 45 de cm și un volum al camerei de ardere de 0,03 m³.

#8 Cea mai bună sobă de gătit șamotată în stil tradițional : Harlem®

Cea mai bună sobă de gătit șamotată în stil tradițional

Soba HARLEM® funcționează pe lemne și combustibili solizi, cum ar fi brichete, cărbuni, peleți, etc. Evacuarea se află pe partea dreaptă, iar diametrul coșului este de 13 cm. Interiorul șamotat accentuează puterea calorică a sobei.

Produsul prezintă următoarele dimensiuni : 80x43x76 cm și este fabricat din fontă. Tabla este emailată, emailul fiind rezistent la temperaturi ridicate. Puterea nominală a sobei este de 15 kW și are un volum al camerei de ardere de 0,06 m³.

#9 Cel mai bun termoșemineu cu evacuare verticală : Fornello AQUA PLUS

Cel mai bun termoșemineu cu evacuare verticală

Termoșemineul FORNELLO are o putere nominală de 25 kW  și o putere termică în circuit hidraulic de 17 kW. Randamentul energetic  atinge ponderea de 80%, iar temperatura medie a gazelor de ardere la ieșire din coș este de 131,2 ˚C. Este recomandat pentru încăperi până la 160 m².

Produsul are o greutate de 140 kilograme, o înălțime de 137 cm și o lățime de 55 cm. Tirajul natural și evacuarea verticală produc o emisie CO de 0,3%. Montarea se face pe podea și are o adâncime de 48 cm. Volumul cămășii de apă este de 33 l. 

#10 Cel mai bun șemineu șamotat pe lemne : STRONG 

Cel mai bun șemineu șamotat pe lemne

Semineul pe lemne STRONG are o putere nominală de 5 kW, iar clasa 1 a aparatului, conform SR EN13240. Șemineul are un consum mediu de 1,8 gk combustibil /h și un interval de reîncărcare de 1,5 h. Temperatura gazelor de ardere la ieșire ajung maxim la 330 ˚C cu o emisie de CO mai mică de 0,3%.

Stilul rustic al șemineului  se îmbină cu metalul și sticla termorezistentă. Camera de ardere are un volum de 27 l și dimensiunile următoare : 35x27x29 cm. Șemineul se montează pe podea si are o greutate de 42 de kilograme. 

Ce este important când căutăm șemineu pe lemne ? 

Tipul locuinței dumneavoastre

Luați în considerare cât spațiu aveți la îndemână. Dacă locuiți într-un apartament sau o garsonieră, un șemineu de dimensiuni mai mici este suficient pentru încălzirea căminului dumneavoastră. Când vorbim de un imobil de dimensiuni mai mari, un șemineu mic nu va face față.  Este important  locul în care va fi instalat, deoarece o cameră de mari dimensiuni are nevoie de un șemineu cu o putere mai mare.

Alte variabile de luat în considerare sunt  izolarea locuinței, tipul tâmplăriei, dar și zona în care vă aflați. Modelul șemineului pe lemne poate fi influențat și de scopul încăperii. În bucătarie se potrivesc mai bine modelele cu plită sau cuptor, iar în dormitor, de exemplu, un simplu șemineu este mai estetic. 

Scopul achiziției

Gama de produse este foarte largă și aveți de unde alege. Trebuie să vă gândiți dacă doriți doar încălzirea locuinței sau dacă doriți să îl folosiți și în alte scopuri. Unele șeminee au cuptor incorporat tocmai pentru satisfacerea mai multor nevoi. Există de asemenea pe piață și sobe care au incorporată și plită. Astfel, puteți să fierbeți o ciorbă delicioasă în timp ce în cuptor se coace o plăcintă gustoasă sau o pâine de casă. Dacă aveți o familie mai numeroasă așezată la masă, vă trebuie o sobă care are un cuptor mai mare și o plită mai spațioasă. 

Materialul șemineului

Materialul determină randamentul șemineului, dar și măsura în care trebuie întreținut. Oțelul căptușit cu șamotă este cea mai comună combinație, deoarece prezintă multe avantaje și are o durabilitate mai mare deoarece zonele de îmbinare sunt sudate. Timpul de încălzire în cazul acestui material durează mai mult. Când vorbim de fontă, timpul de încălzire este foarte rapid, însă se răcește destul de ușor după stingerea focului. Detaliile din ceramică ale produselor strâng caldura, și au o estetică aparte. 

Șemineu pe lemne – păreri de pe forum 

Camelia Istrate

“Am achiziționat termoșemineul Ferroli Mirano-H în primăvara anului 2019 la un preț foarte avantajos și a trecut testul iernii cu brio. Căldura de lemn este mult mai plăcută decât căldura oferită de centrala pe gaz. Recomand cu drag ! “

Georgiana Gale

“Sunt foarte mulțumită de produsul Ferroli Mirano-H. Face față cu ușurință celor 5 calorifere din locuința mea. Raportul preț calitate este rezonabil.”

Vlad Marian 

“Tocmai ce am cumpărat recent șemineul  Ferroli Mirano-C și sunt foarte mulțumit. Soția e și mai încântată de el, deoarece poate experimenta și învăța să facă cozonaci și cornulețe. “

Andrei Constantin

Ferroli Mirano-C  este potrivit nevoilor mele și ale familiei. Îl am de 4 luni și sunt foarte mulțumit. Încălzește 50 m² și face față.”

Carmen Stănescu

Ferroli Padova-F mi-a satisfăcut așteptările. Tirajul este bun și înlocuiește o centrală pe gaz într-un spațiu de 40 m². Recomand cu încredere! “

Mihai Cătălin

“Îmi place foarte mult modelul, inspirat din designul sobelor tradiționale. Generează suficientă căldură pentru încăperea în care l-am montat. Sunt mulțumit de el.”