Cele mai bune stilouri de lux – pareri, forum

Lista cu produse de top pentru stilouri de lux

Cel mai bun stilou de lux în general: Stilou Otto Hutt Design C

„Acest stilou are corpul și capacul din argint, iar penița din aur de 18K.”

Cel mai atent lucrat stilou de lux: Stilou de lux Pelikan Toledo M900 EF

„Acest stilou este cu adevărat o operă de artă. Are decorațiuni din rodiu, mecanism cu piston, iar accesoriile sunt placate cu aur. Vine într-o cutie solidă, din lemn.”

Cel mai frumos design al unui stilou de lux: Stilou de lux Pelikan Toledo M900 B

„Acest stilou are penița din aur de 18K, de tip B. Este gravat manual cu aur, care o capacitate de umplere de 1,35 ml și un corp din argint 925.”

Alegerile noastre de top pentru stilouri de lux

#1. Cel mai bun stilou de lux în general: Stilou Otto Hutt Design C

Design C este o revizuire completă a limbajului de design al lui Otto Hutt. Într-un fel, urmează îndeaproape ultimul design Otto Hutt 03. Cu ajutorul designerului Mark Braun, acesta a realizat un stilou care se potrivește evoluției către o estetică mai modernă și mai curată. 

Tranziția mărcii este departe de „vechiul” Otto Hutt, având un aspect mai tradițional și o mulțime de finisaje argintii. Stiloul este o bucată de argint solid de 71 de grame.

Monolitic, drept și în cea mai mare parte fără caracteristici specifice, cu finisaje ușor bombate – dar fără ornamente. Este extrem de simplu, dar cu siguranță izbitor. 

Departe de caracteristici inutile, Design C este caracterizat de cei doi mici „indici” de aur de 18k, chiar deasupra și dedesubtul cusăturii dintre capac și cilindru. Aceste două puncte acționează funcțional ca un dop de rulare atât pentru capac, cât și pentru pompița, dar din punct de vedere estetic, acestea separă suprafețele din argint.

#2. Cel mai atent lucrat stilou de lux: Stilou de lux Pelikan Toledo M900 EF

Lansat pentru prima dată pe piața de lux în 1931, Pelikan T111 era gravat manual în stil Damascen, o tehnică importată în Toledo, Spania de către arabi. Artiștii damasceni decorează în mod tradițional oțelul cu fire de aur și argint pentru a crea piese frumoase, lucrate cu grijă. 

Modelele de astăzi de la Toledo folosesc mai degrabă un binde din argint sterlin decât oțel, pe care se aplică un strat subțire de aur. Tehnica utilizată pentru a produce Toledo s-a schimbat foarte puțin în ultimii 85 de ani. Pelikan a reintrodus Toledo în 1986 cu M700, un stilou M4xx care descrie motivul clasic Pelikan Toledo.

Producția a fost întotdeauna limitată de natura unică, lucrată manual, a fiecărui stilou. În 1991, Pelikan a introdus M900 Toledo, un stilou cu un design și cu motive similare, dar  mai mare și mai greu și menit ca fiind pentru o ediție limitată. 

M900 a fost poreclit ca „The Collectors’ Edition Toledo ”în Statele Unite și a fost lansat într-o serie de doar 500 de stilouri alocate special pentru piața nord-americană.

Acest model rafinat s-a epuizat rapid, mulți colecționari fiind stimulați de natura limitată și distinctivă a unei astfel de versiuni. Povestea s-ar fi putut încheia acolo dacă nu ar fi fost decizia lui Pelikan de a elibera din nou M900 ca un stilou standard care s-a bucurat de atunci de o lungă perioadă de producție.

Lansarea originală a modelului M900 se poate distinge de modelele de producție ulterioare doar prin câteva caracteristici subtile. 

#3. Cel mai frumos design al unui stilou de lux: Stilou de lux Pelikan Toledo M900 B

Dacă aveți un stilou Toledo, dețineți și o operă de artă, o capodoperă și o mică piesă de istorie! Stilou stilograf de lux Pelikan Toledo este un stilou din aur 18K / 750, tip B, placat cu rodiu, având un mecanism cu piston, o capacitate de umplere de 1,35 ml, corp din argint 925 și accesorii sculptate manual, placate cu aur. 

Acest model este prezentat într-o cutie de cadou robustă din lemn.

Arta de a folosi oțelul Damasc a început cu sute de ani în urmă. Pentru a face vizibil noul model, stiloul va fi încălzit la aproximativ 800 de grade Celsius. Suprafața de oțel va rugini și se va înnegri, iar aurul va începe să strălucească. Această tehnică a ajuns în Spania odată cu arabii și a fost perfecționată de-a lungul secolelor, în special în celebrul oraș spaniol Toledo.

Stiloul are o poveste frumoasă, care va putea fi spusă doar de cei care-l dețin. 

Ce este important cand cautam stilouri de lux?

Dimensiunea peniței

Dimensiunea peniței stiloului va afecta într-o oarecare măsură dimensiunea și eleganța scrisului. Luați în considerare o peniță groasă, care să lase un text gros sau dacă preferați o peniță ultra-subțire, care să lase un text rafinat. În cele din urmă, acest lucru se reduce la preferințele fiecăruia.

Dimensiunea stiloului

Unii oameni se bucură de stilouri mari, grele și groase, deoarece oferă greutate și susținere atunci când le folosesc. Sau dimpotrivă, unii oameni preferă pixurile ușoare, care nu le obosesc antebrațul și care scriu ușor și fără efort. Acest lucru trebuie luat în considerare, deoarece greutatea stilourilor variază foarte mult.

Material și stil

Materialul și stilul merg mână în mână, dar, evident, doriți să luați în considerare stilul stiloului pe care îl doriți. În mare măsură, materialul poate afecta prețul stiloului dvs. De exemplu, dacă alegeți un stilou din argint sau din aur, acesta va costa în general mult mai mult decât dacă alegeți un stilou din oțel inoxidabil. 

Bineînțeles, pixurile de lux vor folosi adesea materiale de lux. Cele mai comune materiale pe care le veți găsi în pixurile de lux sunt aurul, argintul, rășina premium / lacul de lux, titanul, etc. Pentru a face stilourile mai luxoase și elegante, acestea sunt deseori gravate manual. De multe ori detaliile fac diferența, iar garnitura unui stilou de lux are adesea un impact mare asupra impresiei sale de lux.

stilouri de lux – Pareri de pe forum

Maria Stan

„Am cumpărat Stilou Otto Hutt Design C soțului meu medic. Am vrut să-i ofer un cadou pe care să-l lase moștenire. Arată divin.”