Cele mai Bune Calorifere Pentru Centrale de Apartament – Pareri Forum (2021)

Lista cu produse de top pentru cele mai bune calorifere

Cel mai bun calorifer în general: Ferroli GR F22, 600X1000 mm

„Casa dumneavoastră nu a fost niciodată mai caldă și mai primitoare cum va deveni după instalarea acestui calorifer excepțional!”

Cel mai bun calorifer de tip panou: Ferroli GR F22, 600×1400 mm

„Eleganța poate fi îmbinată acum cu utilitatea și confortul, prin utilizarea acestui radiator!”

Cea mai mare temperatură a agentului termic al caloriferului: Fornello, tip 22, 600×1200 mm

„Fornello – rapid, sigur, la dispoziția dumneavoastră!”

Cele mai multe recenzii ale unui calorifer: Fornello, tip 22, 600×1000 mm

„Atât de eficient încât merită să vorbești despre asta!”

Cea mai mare putere nominală a caloriferului: Ferroli GR F22, 600×1800 mm

„Spațiile mari nu au fost niciodată încălzite mai repede!”

Fie că ești în căutarea celui mai bun calorifer din fonta, fie că cele care te interesează sunt caloriferele din aluminiu, cu sigurnță vrei să știi care iese învingător în confruntarea: calorifer aluminiu vs. otel. Pe piață găsești numeroase tipuri de calorifere: din aluminiu, calorifere de fonta, calorifere în stil panou, usor de manevrat, calorifere compatibile cu anumite centrale termice etc.

Atunci când alegi caloriferul perfect pentru casa ta, trebuie să ții cont de mai mulți factori, precum volumul camerei, centrala termica și garanția de care ai nevoie pentru a fi sigur de durata de viata (10 ani, 20 de ani sau mai mult). Dacă și tu ai căutat până acum calorifer aluminiu Romstal sau calorifer fonta Dedeman, citește în continuare pentru a afla care sunt cele mai bune calorifere și unde le găsești!

Alegerile noastre de top pentru cele mai bune calorifere

#1. Cel mai bun calorifer în general: Ferroli GR F22, 600X1000 mm

Unul dintre cele mai bune calorifere

Confortul casei dumneavoastră nu a fost niciodată mai ușor de asigurat în zilele friguroase și mohorâte! Ferroli GR F22, 600 x 1000 mm este un unul dintre cele mai bune caloriferele de dimensiuni medii de care nici nu știai că ai nevoie! Este fabricat din oțel de calitate superioară, care va încălzi cu succes întreaga dumneavoastră locuință, indiferent de cât de mare e, datorită tehnologiilor de fabricare de ultimă generație.

Este primul în topul celor mai bune calorifere, datorită raportului imbatabil calitate-preț, dar și datorită caracteristicilor sale excepționale și calității de care a dat dovadă pe parcursul timpului. Martore ne sunt chiar recenziile utilzatorilor, care se declară mulțumiți de calitatea acestor calorifere pe forumurile de specialitate. În plus, este compatibil cu orice centrala termica!

#2. Cel mai bun calorifer de tip panou: Ferroli GR F22, 600×1400 mm

Cel mai bun calorifer de tip panou

O versiune de dimensiune mai mare a caloriferului ce ocupă prima poziție, Ferroli GR F22, 600X1400 mm este un produs destinat încălzirii locuințelor mai mari, pentru a asigura confortul și siguranța familiei dumneavoastră. Atunci când ai de încălzit o locuință spațioasă, nu ai nevoie doar de una dintre cele mai puternice centrale termice, ci și de unul dintre cele mai bune calorifere recomandate de specialisti.

Construit din oțel de cea mai înaltă calitate, promite o încălzire rapidă și sigură, asigurând un schimb de căldură optim cu mediul extern.

Prezentându-se sub formă de panou, caloriferul Ferroli GR F22, 600×1400 mm poate fi instalat ușor oriunde în camera dumneavoastră, asigurând o încălzire uniformă și rapidă, printr-o distribuție rapidă a căldurii în cameră. Forma și întreținerea caloriferelor, prin ușurarea procesului de curățare și întreținere.

#3. Cea mai mare temperatură a agentului termic al caloriferului: Fornello, tip 22, 600×1200 mm

Cea mai mare temperatură a agentului termic al caloriferului

Următorul produs din lista noastră este caloriferul Fornello, tip 22, 600×1200 mm, primind această poziție datorită caracteristicilor sale deosebite, mai precis, datorită temperaturii de 100 de grade Celsius la care poate ajunge agentul termic al acestui calorifer.

Acest radiator este recomandat instalării în locuințe de dimensiuni medii, fiind excelent pentru asigurarea confortului căminului dumneavoastră într-un mod economic, fără să risipească energie sau resurse importante.

Acest calorifer conține mai multe straturi de vopsea, pentru o protecție și o durabilitate ridicată. Vopseaua este una pe bază de apă, fiind sigură utilizarea la temperaturi ridicate. De asemenea, spre deosebire de caloriferele din fonta, acest calorifer din oțel este mai rezistent, datorită unui conținut mai redus de carbon. Materialul nu este casant, ceea ce garantează o viață fără griji, mult mai lungă de 10 ani! Este cu siguranta unul dintre cele mai bune calorifere pentru apartament.

#4. Cele mai multe recenzii ale unui calorifer: Fornello, tip 22, 600×1000 mm

Cele mai multe recenzii ale unui calorifer

Pe poziția a patra regăsim unul dintre caloriferele de dimensiuni mai mici, potrivit pentru locuințe care nu dispun de prea mult spațiu. Forma caloriferului și caracteristicile sale, inclusiv puterea nominală, sunt doar câteva dintre aspectele menționate de către utilizatori în numeroasele recenzii postate pe forumurile de specialitate.

De asemenea, fiind produse din oțel de calitate superioară, aceste calorifere de tip panou dispun de o formă excelentă, pentru a asigura o încălzire rapidă a locuinței dumneavoastră, fără a risipi căldură.

Acest tip de calorifere dispune de două rânduri de panouri convective, ceea ce îi permite să fie amplasat oriunde în încăperea dumneavoastră, deoarece asigură o încălzire rapidă și uniformă. Cu acest calorifer remarcabil nu vei mai avea nevoie de nicio altă sursă de căldură în micul tău apartament: investești acum și de bucuri ani la rând!

#5. Cea mai mare putere nominală a caloriferului: Ferroli GR F22, 600×1800 mm

Cea mai mare putere nominală a caloriferului

Aceste calorifere impresionează prin puterea lor nominală de 3807 W, fiind potrivite atât pentru încălzirea locuințelor, cât și a spațiilor comune, cum ar fi cele de la biroul locului de muncă.

Având un aspect elegant și două panouri convective, aceste calorifere pot fi amplasate oriunde, fiind potrivite indiferent de stilul ales al camerei dumneavoastră. De asemenea, raportul calitate-preț al acestui radiator excepțional este un alt factor care îl recomandă ca fiind un produs de calitate superioară, fiind accesibil și sigur.

Puterea nominală crescută se pliază pe orice nevoie, astfel că aceste calorifere sunt recomandate atât pentru uz casnic, cât și pentru uz industrial, fiind deosebit de eficiente și puternice. Finisajul le conferă o rezistență crescută la coroziune și la alte semne de uzură, pentru a vă asigura calorifere de calitate superioară atât din punct de vedere al specificațiilor, cât și din punct de vedere estetic.

Ce este important când căutăm caloriferele cele mai bune? 

Materialul din care este construit caloriferul

Materialul din care este construit un calorifer este foarte important, deoarece acesta afectează transmiterea căldurii din interior spre aerul camerei. Este de dorit ca un calorifer să fie construit dintr-un material care facilitează acest schimb, pentru a asigura o încălzire rapidă și sigură pentru familia dumneavoastră. Caloriferele din aluminiu pot fi uneori mai aspectoase, dar mai puțin eficiente, cele din fontă s-au dovedit mai puțin rezistente în timp. Oțelul este cel mai utilizat aliaj în construirea caloriferelor, îndeplinind cu succes toate aceste cerințe.

Dimensiunile caloriferului

Un alt factor important în alegerea unui calorifer este dimensiunea. Această caracteristică se alege în funcție de cameră, însă este un aspect important deoarece dimensiunea caloriferului decide cât de repede va fi încălzit acesta, implicit cât de repede se va încălzi încăperea.

În cazul aplicațiilor de tip industrial sau în cazul amplasării caloriferului în spațiile comune ale clădirilor, se aleg calorifere de dimensiuni mai mari, pentru o încălzire uniformă și rapidă.

Puterea nominală

Este puterea de încălzire a unui rezistor la trecerea curentului electric prin acesta, o caracteristică deosebit de importantă în cazul caloriferelor, deoarece ne informează de puterea de încălzire a radiatorului ales.

Puterea nominală se alege și în funcție de dimensiunile caloriferului, de suprafața pe care dorim să o încălzim și de alte aspecte ce țin de utilizarea în siguranță a sistemelor de încălzire.

Cele mai bune calorifere – păreri de pe forum

Manuel Paraschiv

Am renovat casa anul trecut și odată cu asta, am schimbat și sistemul de încălzire al casei. Constructorul mi-a recomandat caloriferul Ferroli GR F22, 600X1000 mm pe care l-am achiziționat și instalat la nivelul ambelor etaje ale casei. Este nemaipomenit!

Se încălzește imediat, consumă puțin și până acum nu am avut niciodată probleme cu sistemul de încălzire! Ferroli chiar a meritat investiția, iar confortul pe care îl oferă în zilele geroase de iarnă mă face să îl recomand tuturor cunoscuților!”

Iacob Antoniac

„Am avut nenumărate probleme cu caloriferele din casa și mă temeam, sincer, pentru siguranța familiei mele. Este periculos să ai un sistem de încălzire nesigur, așa că am vrut să mă asigur că următoarea mea achiziție va fi de cea mai bună calitate. Așa am descoperit Ferrroli GR F22. Dimensiunile potrivite pentru casa mea au fost 600X1000 mm, și, vă spun din tot sufletul că n-aș putea fi mai mulțumit de performanțele acestui calorifer!

Acest calorifer încălzește rapid camera și de când îl am nu am avut niciodată probleme cu el! Este cea mai sigură variantă de radiator pe care am întâlnit-o și o recomand cu plăcere!”

Marian Antonescu

Urma să construiesc o clădire de birouri pentru firma pe care o administrez. Am găsit această sarcină ca fiind deosebit de dificilă din cauza dimensiunilor mărite a clădirii pe care urma să o construiesc și erau multe detalii importante pe care trebuia să le iau în considerare, în special în ceea ce privește alegerea unor calorifere pentru sistemul de încălzire.

Cerând sfatul specialiștilor, am descoperit Ferroli GR F22, 600×1400 mm. A fost exact ceea ce căutam! Dimensiunile sale îl fac perfect pentru instalarea în clădirea de birouri, unde trebuie să asigur un confort ridicat în ceea ce privește temperaturile, deci este vital ca încăperile să fie încălzite corespunzător! Recomand acest calorifer!”

Julieta Mihăilescu

Caloriferul din camera de zi niciodată nu a făcut față dimensiunilor acelei camere! Nu conta cât de mult lăsam încălzirea pornită, în camera de zi era întotdeauna frig și niciodată nu mă puteam bucura de priveliște sau de compania musafirilor.

Am căutat pe internet și așa am comandat Ferroli GR F22, 600X1400 mm. Acum, mă pot bucura din plin de confortul camerei de zi, servind un ceai cu familia sau citind o carte liniștită! 10/10 pentru acest calorifer!”

Cristina Mureșan

Meșterul meu mi-a recomandat Fornello, tip 22, 600×1200 mm după ce a inspectat încăperea în care urma să instalez caloriferul. Alegerea acestuia a fost una excelentă, raportul calitate preț a fost un factor deosebit de important pentru mine, iar caloriferul Fornello mi-a depășit complet așteptările!

Întotdeauna am considerat periculos sistemul de încălzire, așa că am privit cu reticență orice schimbare pe care ar fi vrut soțul meu să o facem. Vă recomand Fornello pentru un confort ridicat al căminului dumneavoastră!”