Cea Mai Buna Masina de Spalat Rufe (2021)

Lista cu produse de top pentru cele mai bune masini de spalat

Cea mai bună mașină de spălat rufe în general: Indesit IWSNE 61253 C

„Tehnologia inovatoare și materialele superioare utilizate pentru dezvoltarea acestei revoluționare masini de spalat rufe o încadrează într-o clasă energetică superioară, fiind extrem de economică!”

Cea mai eficientă mașină de spălat rufe: Bosch WAN24160BY

„Forma clasică, încărcarea frontală, afișajul de tip LED, toate aceste caracteristici plasează mașina de spălat Bosch WAN24160BY în topul clasamentelor datorită eficienței și utilizării ușoare a acesteia.”

Cea mai bună mașină de spălat rufe cu o capacitate mare: Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE

„Capacitatea de 7 Kg și posibilitatea de adăugare a hainelor în timpul procesului de spălare sunt doar două dintre caracteristicile unice ale acestei eficiente masini de spalat rufe!”

Cea mai bună mașină de spălat rufe inteligentă: LG F2J6HM0W

„Tehnologia nu a fost niciodată mai la îndemâna dumneavoastră: LG F2J6HM0W îmbină perfect funcțiile inteligente și aplicațiile smart cu prospețimea și curățenia hainelor dumneavoastră!”

Cea mai economică mașină de spălat rufe: Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EU

„Masina de spalat rufe Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EU economisește atât energie cât și apă, fiind extrem de prietenoasă cu mediul înconjurător!”

Cea mai silențioasă mașină de spălat: LG F2J5WN4W

„Datorită motorului său care acționează prin vibrații, LG F2J5WN4W este una dintre cele mai silențioase masini de spalat rufe și nu veți băga de seamă când aceasta este în plin proces de funcționare!”

Cea mai performantă mașină de spălat rufe: Samsung WW70J5246FX/LE

„Tehnologia Eco Bubble încadrează această mașină de spălat în categoria celor mai perfomante masini de spalat rufe!”

Top masini de spalat rufe – Alegerile noastre pentru cele mai bune masini de spalat

#1. Cea mai buna masina de spalat rufe în general: Indesit IWSNE 61253 C

Cea mai buna masina de spalat rufe

Mașina de spălat Indesit IWSNE 61253 C cu 1200 rpm este mașina care are grijă de nevoile dumneavoastră, atât în ceea ce privește facilitarea proceselor de uscare și de călcare ale hainelor dumneavoastră, cât și în ceea ce privește pielea dumneavoastră, prin procesul de clătire extinsă care asigură îndepărtarea detergentului din țesăturile hainelor. Datorită programelor sale inovatoare, sigur nu veți simți nevoia achiziționării unui uscator.

Această mașină de spălat se încadrează în clasa energetică A+++, datorită faptului că programele de spălare se ajustează automat în funcție de cantitatea de spălat, în vederea limitării resurselor utilizate, cum ar fi apa și energia electrică.

Display-ul digital permite selectarea programelor de spălare ce urmează să fie implementate, dar și a numărului de rotații pe minut (până la 1200 rpm), a temperaturii la care urmează să fie încălzită apa și a multor altor opțiuni. Programele de spălare includ și programe cu opțiuni EcoTime, cu opțiunea de extra clătire, cu opțiunea de călcare ușoară, dar și un ciclu de spălare special destinat încălțămintei sport.

#2. Cea mai eficientă mașină de spălat rufe: Bosch WAN24160BY

Cea mai eficientă mașină de spălat rufe

Mașina de spălat Bosch WAN24160BY are o capacitate de 7 kg și o forță de centrifugare de 1200 rpm. Are numeroase programe de spălare cu care se poate mândri, printre care programele de spălare rapidă, dar și opțiunea de programare a unei spălări în decursul a 24 de ore. Opțiunea Reload de la Bosch se asigură de faptul că orice haină pe care ați uitat să o introduceți, poate fi adăugată pe parcursul programului de spălare, iar afișajul LED al acestei masini de spalat facilitează utilizarea acesteia, astfel încât chiar și bunicii noștri se pot bucura de utilizarea acestei masini de spalat fără probleme.

Tehnologia EcoSilence Direct Drive, specifică acestei masini de spalat rufe, o face extrem de silențioasă și de eficientă, chiar și la utilizarea unui program de spălare scurt, petele și murdăriile fiind eliminate eficient. Consumul atât de curent electric, cât și de apă, este redus, iar dumneavoastră vă puteți bucura de prospețimea rufelor după spălare timp de până la 6 ore!

#3. Cea mai bună mașină de spălat rufe cu o capacitate mare: Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE

Cea mai bună mașină de spălat rufe cu o capacitate mare

Mașina de spălat Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE are o capacitate de spălare mare, de 7 kg, având un motor ce poate funcționa cu până la 1400 de rotații pe minut. Tehnologia inovatoare a acestei masini de spalat rufe implică utilizarea magneților pentru diminuarea zgomotului supărător rezultat în urma proceselor de spălare. De asemenea, acest mod de funcționare asigură o durată de viață mai îndelungată a mașinii dumneavoastră de spălat rufe, astfel încât vă veți putea bucura de această un timp mai îndelungat.

Cuva interioară are un design ondulat, pentru o spălare mai delicată a rufelor dumneavoastră. Dimensiunea orificiilor de evacuare a apei este redusă, pentru a împiedica agățarea hainelor. Mașina de spălat permite, de asemenea, adăugarea hainelor pe parcursul programului de spălare, în cazul în care doriți să clătiți o haină sau să o uscați.

#4. Cea mai bună mașină de spălat rufe inteligentă: LG F2J6HM0W

Cele mai bune masini de spalat-Cea mai bună mașină de spălat rufe inteligentă

Îmbinarea armonioasă a funcțiilor clasice de spălare cu o nouă abordare inteligentă a acestei masini de spalat deosebesc modelul LG F2J6HM0W de alte masini de spalat rufe asemenănătoare existente pe piață. În plus, funcția integrată de uscator o clasează în topul celor mai bune masini de spalat mixte disponibile pe piață.

Având o capacitate de spălare de până la 7 kg și o capacitate pentru uscator de până la 5 kg, această mașină de spălat este destul de încăpătoare și performantă pentru un model de tip Slim. Aceasta este perfectă pentru locuințele de dimensiuni mici, fiind de tip 2 în 1, și mașină de spălat rufe, dar și uscator.

Aceasta vine însoțită de o aplicație mobilă cu ajutorul căreia vă veți putea conecta la sistemul acesteia și veți putea rula programe de self-diagnose, prin care mașina de spălat rufe vă va raporta în cazul în care există anumite defecțiuni tehnice. De asemenea, modul de conectare NFC permite descărcarea anumitor programe de spălare ce nu există în mod implicit în sistemul masinii de spalat rufe.

#5. Cea mai economică mașină de spălat rufe: Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EU

Cele mai bune masini de spatal-Cea mai economică mașină de spălat rufe

Whirlpool FreshCare+ FWSD71283WS EU se deosebește de alte masini de spalat prin configurația sa elegantă de tip slim, care îmbină aspectul atractiv cu utilitatea, prin integrarea unei deschideri mari, de 340 mm. Această mașină de spălat are un consum deosebit de mic, fiind considerată de către specialiști o masina de spalat rufe prietenoasă cu mediul înconjurător, dar și puțin costisitoare și economică.

De asemenea, o altă caracteristă a acestei masini de spalat rufe este opțiunea sa de spălare a pilotelor de dimensiuni mari, fiind extrem de utilă, în special persoanelor care locuiesc la bloc. Cu ajutorul ecranului tactilde tip LCD puteți selecta programul dorit, dar și mișcarea pe care doriți să o execute cuva, în funcție de delicatețea rufelor dumneavoastră.

#6. Cea mai silențioasă mașină de spălat: LG F2J5WN4W

Cea mai silențioasă mașină de spălat: LG F2J5WN4W

Această mașină de spălat este dotată cu cel mai silențios motor, ce are un mecanism de acționare prin vibrare, nu neapărat prin rotire, ca în cazul mașinilor de spălat rufe obișnuite. Mișcarea executată de cuvă poate fi selectată de către utilizator, iar aplicația mobilă ce însoțește masina de spalat rufe LG F2J5WN4W ne oferă posibilitatea de descărcare a unor programe de spălare ce nu sunt, de obicei, integrate în sistemul mașinii de spălat. Capacitatea este ceva mai mare decât cea a unei mașini slim obișnuite (5 kg), și anume se pot adăuga până la 6. 5 kg de rufe la o spălare.

O altă caracteristică aparte a acestei revoluționare masini de spalat rufe este opțiunea de adăugare a hainelor după începerea programului. Acest lucru se poate face oricând în timpul programului de spălare, clătire și uscare, atunci când temperatura din cuvă nu depășește 50 de grade Celsius, pentru siguranța dumneavoastră.

#7. Cea mai performantă masina de spalat rufe: Samsung WW70J5246FX/LE

Cea mai performantă masina de spalat rufe: Samsung WW70J5246FX/LE

Masina de spalat rufe Samsung WW70J5246FX/LE se bucură de îmbinarea armonioasă a tehnologiilor de ultimă generație cu programele de spălare cunoscute și utilizate în trecut. Tehnologia este, însă, cea care își spune cuvântul: această mașină de spălat vine însoțită de o aplicație mobilă cu ajutorul căreia se poate verifica starea de funcționare a întregului sistem a mașinii de spălat, fiind necesară doar o conexiune Wi-Fi stabilă pentru depanarea și diagnosticarea problemelor apărute.

Această masina de spalat are o opțiune de înlăturare intensivă a petelor, astfel încât hainele dumneavoastră vor arăta ca noi, într-un timp foarte scurt. De asemenea, sertarul de detergent are proprietatea de self-cleaning, ceea ce înseamnă că după fiecare ciclu de spălare, acesta este curățat automat.

Tehnologia EcoBubble dizolvă detergentul și îl transformă în spumă, pentru o dizolvare mai rapidă a petelor și a murdăriei.

Ce este important când căutăm cele mai bune masini de spalat rufe?

Indiferent că ești în căutarea unei masini de spălat rufe Beko, Samsung sau LG, mai mult decât marca aparatului contează caracteristicile acestuia. O mașină de spălat rufe Beko poate fi mai performantă decât un Bosch, așa cum și un LG poate avea rezultate mai bune decât mașina de spălat rufe Beko, în funcție de proprietățile sale. Mai departe vă prezentăm principalele criterii de selecție, pentru a vă facilita găsirea celei mai bune masini, fie ea Beko, Indesit sau Samsung.

Caracteristicile și funcțiile mașinilor de spălat rufe

Acesta este cel mai important aspect atunci când alegem o nouă masina de spalat rufe. Caracteristicile și funcțiile mașinilor de spălat variază de la producător la producător, așa că este important să știm ce căutăm. Beko ne poate oferi o capacitate de spălare de până la 8 kg, pe când Samsung poate aduce în scenă o tehnologie inovatoare de care Beko nu dispune.

Unele masini de spalat inteligente au posibilitatea de a se conecta la telefonul mobil prin NFC sau prin intermediul aplicațiilor mobile care le însoțesc, oferindu-vă posibilitatea descărcării anumitor programe care nu intrau în constituția originală a mașinii de spălat, cum ar fi, de exemplu, programele de spălat destinate hainelor bebelușilor.

De asemenea, altă opțiune inteligentă pe care o poate avea o masina de spalat este cea de self-diagnose, prin care se derulează un program de diagnosticare ce raportează erorile de sistem sau de componente ale mașinii de spălat. Dacă sunteți în căutarea unei configurații clasice, atunci puteți opta pentru mașinile de spălat cu afișaj LED sau LCD, ce permit adăugarea pe parcursul programului de spălare a altor haine pe care ați uitat să le introduceți.

De asemenea, clasa energetică și nivelul de zgomot sunt două caracteristici importante în ceea ce privește consumul mașinii dumneavoastră de spălat rufe. Este bine să aveți în vedere aceste aspecte atunci când alegeți o nouă masina de spalat.

Dimensiunea mașinilor de spălat rufe

Dimensiunile mașinilor de spălat rufe reprezintă un criteriu important în alegerea acestui tip de aparat electrocasnic. În funcție de spațiul de care dispuneți în locuința dumneavoastră, există mai multe standarde ale dimensiunilor mașinilor de spălat. În cazul unei locuințe de dimensiuni reduse, se recomandă alegerea unei masini de spalat de tipul 2 în 1, având și uscator de rufe integrat.

De asemenea, trebuie să știți că dimensiunea mașinii de spălat determină și capacitatea. O mașină Slim rareori poate spăla cantități de până la 8 kg, pe când o mașină de dimensiuni normale poate avea o capacitate minimă de 8 kg și maximă de 10 kg. Alegeți cu grijă mașina de spălat și veți reuși, astfel, să salvați mai mult spațiu, iar rufele dumneavoastră vor fi gata de purtare la terminarea programului mașinii de spălat!

Tipul mașinilor de spălat rufe

Există mai multe tipuri de masini de spalat rufe pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când sunteți în căutarea uneia. Există masini de spalat rufe cu o configurație de tip Slim, ceea ce afectează capacitatea acesteia, fiind cuprinsă în interval de 5-7 kg.

Există, de asemenea, masini de spalat verticale sau extrem de compacte, pentru care puteți opta în cazul în care acesta satisfac cerințele dumneavoastră.

Cele mai bune masini de spalat – păreri de pe Forum

Aniela Marin

„Am cumpărat masina de spalat Indesit IWSNE 61253 C deoarece, de curând, am schimbat locuința și aveam nevoie de o masina de spalat care să ocupe puțin spațiu. Hainele mele arată ca noi după ce urmează un program de spălare cu dublă clătire al acestei masini de spalat!

Sunt foarte mulțumită de consumul acestei masini de spalat, facturile mele la apă nu au fost niciodată mai mici. Recomand această masina de spalat tuturor gospodinelor!”

Geta Pavel

„Stau într-o garsonieră și pentru mine este important ca masina de spalat să fie silențioasă și să spele hainele foarte bine. Acestea au fost criteriile după care m-am ghidat atunci când am cumpărat o nouă masina de spalat rufe și așa specialiștii mi-au recomandat să achiziționez masina de spalat rufe Indesit IWSNE 61253 C.

Pur și simplu uit că am hainele în masina de spalat, atât este de silențioasă! Hainele mele arată ca noi și își păstrează prospețimea un timp mai îndelungat, sunt mult mai ușor de călcat. 10/10 pentru Indesit IWSNE 61253 C!”

Călin Toma

Bosch WAN24160BY este masina de spalat rufe care mi-a ușurat viața! Fiind sportiv, am nevoie ca hainele mele să fie impecabile și spălate extrem de bine. Timpul nu îmi permite să spăl manual încălțămintea, așa că aveam nevoie de o masina de spalat care să poată spăla și încălțămintea sportivă.

Bosch WAN24160BY a fost perfectă pentru mine! Echipamentul meu arată ca nou și hainele emană un parfum și o prospețime de lungă durată, se calcă mai ușor, se usucă mai repede! Încălțămintea sportivă este spălată delicat, nu mi s-au uzat și nu mi s-au rupt niciodată teneșii, pot selecta programul și modul de mișcare a cuvei singur, nefiind o opțiune implicită a programului de spălare selectat.

Plănuiesc să achiziționez această masina de spalat rufe și pentru mama mea, deoarece eu sunt extrem de încântat de performanțele sale! Recomand tuturor această masina de spalat rufe!”