Cel mai bun ventilator cu pulverizare apa – Pareri, Forum

Lista cu produse de top pentru ventilator cu pulverizare apa

Cel mai bun ventilator cu pulverizare apă, în general: Zass ZMF 01 Silver

„Pulverizarea este super fină, rezervorul are o capacitate mare, de 2 litri, iar ventilatorul are o oscilație de 60 de grade dreapta-stânga.”

Cel mai inteligent ventilator cu pulverizare apă: ALPATEC VB 02

„Este un ventilator mai sofisticat care folosește un atomizor cu ultrasunete, are ecran LCD, sistem de protecție și telecomandă.”

Cel mai profesional ventilator cu pulverizare apă: HY PSF-002

„Pulverizarea de la acest ventilator va ține în jur de 5-7 ore, are un rezervor de 4 litri și 2 trepte de putere.”

Alegerile noastre de top pentru ventilator cu pulverizare apa

Cel mai bun ventilator cu pulverizare apă, în general: Zass ZMF 01 Silver

Zass ZMF 01 Silver este un ventilator foarte util pe timp cald, mai ales că are capacitatea de a pulveriza apă pentru a răci aerul, foarte eficient în condiții uscate. 

   Ventilatorul Zass ZMF 01 Silver este un dispozitiv puternic cu trei viteze, care vă permite să obțineți rapid confortul de care aveți nevoie. Este echipat cu o bază rotundă, deci are un echilibru foarte bun în timpul funcționării.

După cum am menționat mai devreme, un mare avantaj al acestui model este pulverizarea cu apă pentru a regla nivelul de umiditate din cameră și pentru a spori confortul casei dvs. Capacitatea rezervorului de apă este de 3,2 litri. 

Cu ajutorul funcției de oscilație, dispozitivul va fi capabil să răcească camera mai repede și să se deplaseze spre stânga, în timp ce funcția temporizator permite programarea activităților dispozitivului.

În ceea ce privește nivelul de zgomot produs de ventilator, acesta atinge 61 de decibeli în cel mai rău caz. În principiu, poate fi instalat eficient într-o cameră cu o suprafață de 10-20 de metri pătrați.

Cel mai inteligent ventilator cu pulverizare apă: ALPATEC VB 02

Dacă aveți probleme de temperatură și nu mai puteți suporta căldura din exterior, este clar că trebuie să cumpărați un ventilator de înaltă performanță, care să reziste la orice condiții. 

Ventilatorul cu apă profesional Taurus Alpatec VB 02 este soluția ideală, mai ales dacă doriți să-l utilizați într-o grădină, pe o terasă sau într-o cameră mai mare. De asemenea, este echipat cu o funcție de pulverizare a apei atmosferice care poate funcționa eficient până la 12 metri în jurul tău, iar viteza poate fi reglată selectând trei pași din panoul de control. 

Panoul de control are un ecran tactil modern și ușor de utilizat, care arată performanța elicei ventilatorului, faza de ventilație activă și timpul rămas până când trebuie să încărcăm rezervorul de apă în timp real. 

Elicea are o anvergură de 40 cm și este alimentată de un motor performant de 90 de wați. Pentru prima etapă, va efectua 1100 de rotații pe minut, a doua etapă este de 1250 de rotații pe minut, iar etapa finală este de 1400 de rotații pe minut. Ar trebui să considerați că unul dintre avantajele acestui model este rezervorul de 3,1 litri, care îi conferă până la 14 ore de autonomie de lucru. 

Alte funcții disponibile pentru acest model includ: ionizarea aerului cu elice, care poate elimina bacteriile și microorganismele din aerul ventilat, o funcție specială pentru parfum, funcția de selectare a nivelului de oscilație și funcția de temporizare pentru a seta intervalul de funcționare.

Dacă intenționați să îl utilizați în interior, aspectul zgomotului este, de asemenea, important, deoarece este suficient de liniștit, de 50 de decibeli.

Cel mai profesional ventilator cu pulverizare apă: HY PSF-002

La acest ventilator, elicea are o anvergură de 66 cm și este acționată de un motor performant, cu o putere de 260 wați. Pentru prima etapă, va efectua 1100 de rotații pe minut, a doua etapă va efectua 1250 de rotații pe minut, iar etapa finală va efectua 1400 de rotații pe minut. 

Un avantaj pe care ar trebui să îl luați în considerare la utilizarea acestui model este rezervorul de 41 de litri, care poate oferi până la 4 ore de autonomie de lucru. Deoarece pulverizarea cu apă va răspândi particulele de apă rece în atmosferă, poate reduce temperatura ambiantă cu până la 8 grade.

Recomandare: Dacă doriți un ventilator performant, care să facă față condițiilor de temperatură nefavorabile, acesta este alegerea perfectă.

Ce este important cand cautam ventilator cu pulverizare apa?

Un sistem centrifugal

Pentru a evita înfundarea, puteți achiziționa un sistem centrifugal. Plăcile de disc sunt atașate la centrul ventilatorului și colectează apa care coboară într-un rezervor de apă. Pentru a obține presiunea necesară, un sistem centrifugal folosește o pompă pentru a readuce apa la ventilator. 

Acestea sunt mai costisitoare decât alte ventilatoare și sunt utilizate mai frecvent în sistemele comerciale.

Construcția ventilatorului

Construirea ventilatoarelor poate fi o problemă. Asigurați-vă că cumpărați un cap și o bază de ventilator în proporții potrivite. Majoritatea sunt ușoare și fabricate din plastic sau metal și sunt mai puțin susceptibile de a tolera vremea și alte pericole care duc la coroziune. Sistemele comerciale le folosesc pe cele metale, dar sunt semnificativ mai grele și destul de scumpe.

Nivelul de zgomot

În ceea ce privește zgomotul, ventilatoarele mai ieftine pot fi zgomotoase. Alegeti un ventilator de maxim 50 de decibeli.

Ventilator cu pulverizare apa – Pareri de pe forum

Enache Dumitru

„Folosesc acest ventilator, Zass ZMF 01 Silver, de câteva zile și sunt foarte mulțumit de el. Construcție robustă, flux puternic de aer, dar îmi place mai mult și capacitatea de a pulveriza apă.

Nu lasă un jet puternic de apă pe haine, dispozitive electronice, covoare (nu recomand pulverizarea directă pe laptop, computer, telefon mobil), dar este de aproximativ 10 ori mai puternic decât umidificatoarele comerciale, care costă până la 200 de lei.

Ține un rezervor de apă de 3,2 litri aproximativ 12 ore, în timp ce un umidificator comercial de maximum 200 lei consumă un rezervor de apă de 400 ml în 10-15 ore.

Oprește automat funcția de umidificare atunci când nivelul apei este scăzut, este foarte convenabil să introduceți uleiuri esențiale în rezervorul de apă și să scăpați de substanțele chimice  sau alte parfumuri. Folosesc 10-15 picături de iasomie pe rezervor, care este icredibil.”