Cel mai bun lipici pentru plastic – pareri, forum

Lista cu produse de top pentru cel mai bun lipici pentru plastic 

Cel mai bun adeziv fără solvent: Gutermann HT2

„ Lipiți orice fără să vă îngrijorați de integritatea vopselei, datorită Gutermann HT2 – un adeziv eficient și ușor de utilizat!”

Cel mai bun adeziv solid: BIC ECO DECO

„Lipiciul solid este cel mai ușor de aplicat, iar BIC ECO DECO include un set de 4 astfel de bucăți, fără solvenți – fiind perfect pentru copiii dumneavoastră!”

Cel mai bun adeziv transparent: Poxipol

„Aproape insesizabil datorită faptului că este transparent, Poxipol oferă cea mai precisă lipire, rezistentă și cu o uscare foarte rapidă!”

Alegerile noastre de top pentru cel mai bun lipici pentru plastic 

#1. Cel mai bun adeziv fără solvent: Gutermann HT2

Adezivul Gutermann HT2 este perfect pentru proiectele dumneavoastră DIY, pentru că lipește orice tip de material pe materialul textil, fie că este vorba de plastic, cauciuc sau alte materiale sintetice. Acest adeziv este proiectat să reziste la spălări repetate, fiind perfect pentru a dezvolta costumele copiilor dumneavoastră de Halloween, costumațiile pentru scenetele de la școală sau pur și simplu proiectele dumneavoastră personale.

Gutermann HT2 poate fi folosit și pe suprafețele vopsite sau pe cele sensibile la solvenți deoarece acest adeziv eficient nu conține solvent în formula sa. Acest adeziv textil poate rezista la o temperatură de până la 90 de grade Celsius. Tubul să conține 20 de mL de adeziv, o cantitate suficientă pentru un timp îndelungat.

#2. Cel mai bun adeziv solid: BIC ECO DECO

Dacă sunteți fani înfocați ai lipiciului sub formă solidă, atunci BIC ECO DECO o să fie lipiciul perfect pentru dumneavoastră! Având capacitatea de a lipi atât hârtie, carton, cât și hârtia cu suprafața lucioasă a fotografiilor, acest lipici este perfect pentru proiectele dumneavoastră DIY. Lipiciul BIC ECO DECO nu conține solvenți și este fabricat dintr-un plastic 100% reciclabil.

Datorită faptului că acest lipici solid nu conține solvenți, este potrivit și pentru a fi folosit de către copii, în cadrul proiectelor din cadrul școlii. Lipiciul acest solid este foarte ușor de îndepărtat de pe haine și de pe piele, fiind lavabil. BIC ECO DECO vine într-un set de patru bucăți, așezate într-un pouch ușor de mânuit.

#3. Cel mai bun adeziv transparent: Poxipol

În cazul în care sunteți în căutarea unui adeziv mai rezistent, Poxipol este alegerea perfectă pentru dumneavoastră. Acest adeziv se prepară din două componente și are o textură ușor de aplicat, fiind, de asemenea, transparent. Gama de materiale ce pot fi lipite cu ajutorul acestui adeziv este una diversă, fiind posibilă utilizarea acestuia atât pentru metal, marmură, materiale plastice, beton și chiar și materiale precum porțelanul.

Puteți folosi Poxipol pentru efectuarea unor reparații în cadrul gospodăriei dumneavoastră, de la reparațiile efectuate pentru mașina dumneavoastră, la reparații pentru bucătăria dumneavoastră în cazul vaselor de porțelan ciobite sau sparte. De asemenea, prețul acestui adeziv este unul foarte atractiv, având un raport calitate preț ridicat și fiind de o cantitate îndeajuns de mare pentru a putea lipi. În cazul în care adezivul nu este complet terminat în cazul unei reparații, puteți pune capacul care împiedică adezivul din a se usca.

Ce este important cand cautam cel mai bun lipici pentru plastic? 

Culoarea

Atunci când dorim să lipim confecții din plastic de o anumită culoare specifică, este important ca locul care a necesitat reparație să nu iasă în evidență. De aceea, vă recomandăm să achiziționați un lipici de o culoare apropiată a lucrului care necesită reparație, astfel încât acesta să treacă neobservat și să nu atragă atenția asupra sa.

Tipul de adeziv

Tipul de adeziv pe care l-ați achiziționat va interacționa cu materialul pe care urmează să îl lipiți. În cazul în care achiziționați, de exemplu, un adeziv cu solvent, acesta poate afecta vopseaua unor anumite obiecte, așa că dacă nu sunteți atenți la acest aspect, riscați să provocați un alt fel de daună acelui obiect.

Când achiziționați un adeziv, asigurați-vă că poate fi aplicat în singurață și asupra obiectului pe care doriți să îl lipiți, consultând ambalajul produsului. 

Materialele pe care se poate aplica adezivul

Există o gamă diversificată de adezivi disponibili, însă ceea ce îi diferențiază este tipul de material pe care se pot aplica și pe care îi lipesc cu eficiență maximă. De aceea, atunci când achiziționați un lipici asigurați-vă că acționează eficient și lipește și materialul pe care doriți să îl reparați. Puteți găsi în comerț lipici special pentru hârtie, pentru material textil, pentru plastic, pentru piele, dar și pentru lemn și alte materiale, de asemenea.

cel mai bun lipici pentru plastic – Pareri de pe forum 

Horațiu Rătescu

„Am achiziționat Gutermann HT2 pentru că sunt un profesor de balet, iar costumațiile copiilor mei sunt făcute în totalitate de mine. Am nevoie de un adeziv care să reziste la spălări repetate, iar Gutermann HT2 își face treaba perfect. Este ușor de aplicat, lipește foarte bine și datorită modului în care se aplică, reușesc să nu murdăresc țesăturile textile cu care lucrez.”

Lucia Blidaru

„Când fac proiectele mele personale, am nevoie de un adeziv care să reziste foarte bine, în așa fel încât să nu îmi dezamăgesc clienții cu produse care nu rezistă în timp. Bijuteriile pe care le fac sunt confecționate din materiale plastice, iar Gutermann HT2 este alegerea perfectă pentru a lipi acest tip de materiale. Îmi place că vârful său îmi permite să aplic materialul fără să murdăresc restul componentelor.”

Gabriela Miroiu

BIC ECO DECO este lipiciul perfect pentru proiectele copiilor mei. Caietul de abilități speciale nu a fost niciodată mai ușor de completat și datorită acestui lipici solid, hăinuțele copilului meu rămân mereu curate. Nu îmi fac nicio problemă dacă se murdărește cu lipici, pentru că BIC ECO DECO iese foarte ușor la spălat, este un produs minunat pentru copii!”

Filip Emilian

„Cu BIC ECO DECO și pachetul de patru lipiciuri solide, nu ne mai facem griji de lipsa lipiciului la școală, la orele de abilități practice. Copiii mei sunt mulțumiți de el, iar prețul acestui lipici este unul foarte atractiv, mai ales dacă stăm să ne gândim că este un set de patru piese!”