Cel mai bun motocultor – pareri, forum

Lista cu produse de top pentru cel mai bun motocultor

Cel mai bun motocultor profesional cu motor Euro 5: AgroPro Progarden

„Cei 18 cai putere ai motorului sunt suficienți pentru a vă garanta eficiența maximă a motocultorului AgroPro Progarden, atât când vine vorba de aratul terenului, cât și de strângerea recoltelor!”

Cel mai bun motocultor cu motor de 7CP: Ruris 7800CRT

Ruris 7800CRT este motocultorul ce nu poate lipsi din grădina dumneavoastră, având de asemenea un sistem de cosit integrat!”

Cel mai bun motocultor cu prășitoare și plug de arat: Hs 1000B

„Îngrijirea recoltei nu a fost niciodată mai ușoară așa cum este datorită motocultorului Hs 1000B cu prășitoare și plug de arat incluse!”

Alegerile noastre de top pentru cel mai bun motocultor 

#1. Cel mai bun motocultor profesional cu motor Euro 5: AgroPro Progarden

Ghidonul reglabil și ambreiajul pe discuri în baie de ulei vă vor garanta manevrarea simplă a motocultorului AgroPro Progarden în orice sarcină veți avea de realizat în grădina dumneavoastră! Acest motocultor este confecționat din materiale de înaltă calitate, chiar și manetele sale fiind fabricate din metal durabil, astfel încât să reziste și să fie la fel de confortabile la utilizarea pe termen lung. Aceste manete sunt căptușite cu cauciuc moale în așa fel încât vibrațiile resimțite să fie minime și să nu provoace disconfort.

AgroPro Progarden include și un spațiu de depozitare a cutiei de scule în construcția sa, iar senzorul de ulei integrat vă va anunța când este necesar să completați nivelul de ulei pentru a proteja integritatea și buna funcționare a motorului.

#2. Cel mai bun motocultor cu motor de 7CP: Ruris 7800CRT

Ruris 7800CRT uimește din nou cu acest motocultor de mare putere, cu trei trepte de viteză și 83 de cm lățime de lucru, astfel încât să vă puteți termina sarcinile de lucru într-un timp foarte scurt. Această motosapă promite să termine de arat o suprafața de 500 de metrii pătrați în mai puțin de 30 de minute, datorită motorului de 7 cai putere, cu o capacitate de 3 L de benzină.

Roțiile de cauciuc 4.00- 8 sunt perfecte pentru orice fel de tip de teren accidentat, datorită cuplului de transmise care s-a dovedit a fi cu 25% mai mare față de restul utilajelor din aceeași gamă de putere. Consumul motocultorului Ruris 7800CRT este scăzut, fiind necesar doar 1 litru de benzină pentru o oră de funcționare.

#3. Cel mai bun motocultor cu prășitoare și plug de arat: Hs 1000B

Cu Hs 1000B puteți ajusta chiar și lățimea de lucru, astfel încât să puteți lucra chiar și pe spații înguste. Acest motocultor are o lățime de lucru care începe de la 60 de centimetri până la 80 de centimentri, fiind posibilă segmentarea frezei în două bucăți distincte. Pe părțile din lateralele frezei veți regăsi discurile ce oferă protecția plantelor, în cazul în care va fi necesar să lucrați local, colectând recolta dintr-un câmp cu mai multe plante.

Adâncimea de lucru permisă a acestui motocultor este, de asemenea, reglabilă, fiind posibili lucrul la o adâncime de maxim 30 de centimetri. Nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu reglarea  – această se realizează foarte ușor, doar mutând cuiul din spatele utilajului, fiind astfel posibil controlul acestuia în deplină siguranță.

O altă caracteristică pentru care motocultorul Hs 1000B este apreciat de experții în domeniu este faptul că include freze elicoidale, tratate termic care dețin proprietatea de autoascuțire. Motocultorul dumneavoastră nu va avea niciodată nevoie de ascuțire profesională!

Ce este important cand cautam cel mai bun motocultor?

Puterea motorului

Când achiziționăm un motocultor trebuie să luăm în considerare mai multe aspecte, iar puterea motorului este unul dintre acestea. Tipul terenului este unul dificil, accidentat, așa că motocultorul va avea nevoie de o putere mărită pentru a putea funcționa pe acest tip de teren și pentru a vă putea realiza toate sarcinile din grădină cu succes.

Puterea motorului este indicată prin numărul de cai putere pe care îi deține, dar și de tipul combustibilului utilizat, de timpii motorului și de tipul cutiei de viteze.

Accesoriile incluse

Fie că este vorba despre trusa de unelte sau de diferite freze incluse în pachetul produsului, înaitne de a achiziționa un nou motocultor ar trebui să verificați accesoriile incluse în prețul produsului, astfel încât să știți dacă mai este nevoie să achiziționați accesorii separate sau dacă aveți tot ce este nevoie pentru a putea să vă realizați eficient sarcinile.

Diferite freze, plugul pentru bilonat, prășitoarea sau chiar o remorcă pot fi unele dintre accesoriile pe care motocultorul dumneavoastră le poate include în pachetul său.

Tipul roților

Tipul roților este important pentru o deplasare mai ușoară în timpul prășitului, aratului sau în timpul strângerii recoltei. Terenul pe care veți folosi motocultorul este unul accidentat, așa că acesta va avea nevoie de roți cât  mai mari, pentru a putea funcționa corespunzător, dar și pentru a fi posibilă tractarea diverselor accesorii incluse în pachet. Materialele din care sunt confecționate roțile sunt variate, fiind disponibile motocultoare atât cu roți din metal, cât și cu roți din cauciuc.

cel mai bun motocultor – Pareri de pe forum

Horațiu Mihai

„De când am cumpărat AgroPro Progarden, viața la țară e mult mai ușor! Îmi termin treburile mult mai repede, fie că este vorba de prășit, arat sau adunarea recoltei, nu îmi mai pot imagina viața fără acest motocultor deosebit de eficient! Îmi place că merge bine pe orice fel de teren, indiferent de cât de accidentat este, motorul de 18 cai putere face față cu brio!”

Tudorița Gheorghe

AgroPro Progarden este foarte ușor de folosit și de când am acest motocultor îmi iese mult mai ușor să pun în grădină orice fe de răsaduri și culturi. Prășitul, aratul nu mai sunt probleme pentru mine, iar toamna mă pot bucura de recoltele bogate, fără prea mult efort din partea mea!”

Florin Opris

„Folosesc Ruris 7800CRT la toate treburile ce țin de grădină, însă datorită coasei sale integrate, acesta poate fi folosit chiar și pe lucernă sau în zonele în care doar doriți să secerați recolta! Foarte ușor de folosit și consumă foarte puțin combustibil!”