Cel mai bun lapte praf – pareri, forum

Lista cu produse de top pentru cel mai bun lapte praf 

Cel mai bun lapte praf pentru 0 – 6 luni: NAN 1 Optipro

„Asigură nou născutului tău toți nutrienții de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă cu NAN 1 Optipro

Cel mai bun lapte praf pentru vârsta de peste 6 luni: NAN 2 Optipro

NAN 2 Optipro asigură creșterea normală și reglarea sistemului imunitar al bebelușului dumneavoastră!”

Cel mai bun lapte praf pentru 1 – 2 ani: NAN 3 Optipro

„Cu un pachet format din 3 cutii la un preț promoțional, NAN 3 Optipro este laptele praf perfect pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 – 2 ani!”

Alegerile noastre de top pentru cel mai bun lapte praf 

#1. Cel mai bun lapte praf pentru 0 – 6 luni: NAN 1 Optipro

Pentru noile mămici, este absolut normal să dureze o perioadă până la începerea procesului natural de lactație, iar în acea perioadă NAN 1 Optipro va fi laptele praf perfect pentru nou născutul dumneavoastră! Acest lapte praf este un amestec unic de proteine și nutrienți, optimizat astfel încât să fie adecvat nevoilor vârstei bebelușului dumneavoastră.

În componența acestui lapte praf, lactoza este singura glucidă pe o veți găsi, astfel încât NAN 1 Optipro nu conține zahăr sau alți carbohidrați adăugați. În primele două săptămâni de viață, veți avea nevoie doar de 90 de mL de apă fiartă și trei măsuri de lapte praf pe zi, în cadrul a 6 mese pe zi, urmând ca numărul de măsuri și cantitatea de apă necesară preparării acestuia să crească odată cu înaintarea în vârstă. Ambalajul acestui produs conține mai multe instrucțiuni pe care vă recomandăm să le consultați înainte de prepararea și administrarea produsului.

#2. Cel mai bun lapte praf pentru vârsta de peste 6 luni: NAN 2 Optipro

De la 6 luni până la 1 an, bebelușul dumneavoastră are nevoie de o altă formulă de lapte praf, adaptată necesităților corpului acestuia. NAN 2 Optipro este dezvoltat pentru a susține o dezvoltare fizică și mentală armonioasă a copilului dumneavoastră, fiind conceput în colaborare cu cei mai buni medici specialiști pentru a contribui activ la o bună funcționare a sistemului imunitar al copiilor, asigurând în același timp și necesarul de calciu pentru creșterea acestora.

Pentru a prepara acest lapte praf, veți avea nevoie de 210 ml de apă fiartă și răcită până la 40 de grade și 7 măsuri rase de lapte praf NAN 2 Optipro, fiind necesare în jur de 4 mese de lapte pe zi, pe lângă mesele de diversificare. Pe măsură ce bebelușul dumneavoastră va crește, numărul de mese de lapte pe zi va scădea treptat, introducându-se din ce în ce mai multe produse alimentare în dieta zilnică a copilului.

#3. Cel mai bun lapte praf pentru 1 – 2 ani: NAN 3 Optipro

Cea mai complexă formulă de lapte praf o găsim în complexul NAN 3 Optipro recomandat copiilor cu vârstă între 1 și 2 ani, datorită proteinelor optimizate din punct de vedere calitativ și cantitativ, dar și a culturilor de L. Reuteri, asemănătoare cu cele găsite în laptele matern. Acest lapte praf conține în plus și un complex diversificat de vitamine și minerale, cum ar fi calciul necesar pentru dezvoltarea optimă a oaselor, dar și fierul, zincul și iodul.

Pentru mai multe informații legate de modul de preparare al acestui lapte praf, vă recomandăm să consultați instrucțiunile de pe ambalajul produsului.

Ce este important cand cautam cel mai bun lapte praf?

Vârsta copilului dumneavoastră

Atunci când sunteți în căutarea unui lapte praf pentru copilul dumenavoastră, asigurați-vă că noul produs pe care îl veți alege este potrivit nevoilor copilului dumneavoastră, atât din punct de vedere calitativ, cât și din punct de vedere cantitativ. De asemenea, asigurați-vă că respectați indicațiile oferite pe ambalajul produsului atunci când pregătiți laptele praf pentru copilul dumneavoastră, fiind un proces delicat, ce trebuie respectat pas cu pas.

Nutrienții oferiți

Niciun lapte praf nu va fi la fel de hrănitor precum este laptele matern, însă datorită progresului tehnologic, multe dintre formulele disponibile pe piață conțin și anumite culturi similare cu cele din laptele matern. Pe lângă acestea, laptele praf trebuie să conțină și o cantitate potrivită de calciul, proteine care să asigure dezvoltarea armonioasă a copilului dumneavoastră și alte minerale cum ar fi fierul, zincul sau iodul.

Cantitatea de lapte

Cu cât copilul dumneavoastră este mai mic, cu atât va avea nevoie de un număr mai mare de mese pe zi, iar cantitatea de lapte praf necesară pregătirii unui singur biberon de lapte este destul de ridicată. Așa că să nu vă suprindă faptul că o cutie de lapte praf nu o să vă ajungă nici două săptămâni, cantitatea de lapte necesară dezvoltării armonioase a copilului dumneavoastră este una destul de ridicată.

Pachetul promoțional

Deoarece copiii necesită pregătirea unor cantități mici de lapte, de mai multe ori pe zi,, cel mai bine căutați ofertele promoționale ale cutiilor de lapte praf potrivite vârstei copilului dumneavoastră. De cele mai multe ori acestea includ fie un număr mai mare de cutii de lapte praf la un preț promoțional, fie o reducere importantă din prețul inițial al pachetului.

cel mai bun lapte praf – Pareri de pe forum 

Mariana Dinu

„Pentru bebelușul meu, NAN 1 Optipro a fost produsul potrivit! Pachetul promoțional de trei cutii a avut un preț foarte atractiv, iar bebelușul meu chiar a băut lăpticul fericit. Am încercat și cu alte tipuri de lapte, dar nu mânca deloc, acesta a fost singurul care i-a plăcut!”

Dana Brinzeanu

NAN 1 Optipro a fost produsul perfect pentru noi, în special când aveam de a face cu colicile supărătoare care nu ne lăsau să dormim. Nu voia să mănânce nimic când avea colici, acest lapte praf a fost singurul care i-a plăcut!”

Sorina Dragomir

„ Avem 7 lunițe și am început diversificarea, dar îi place așa de mult  NAN 2 Optipro încât ea îmi cere să-i prepar lăptic. Am încercat acest lucru și cu alte tipuri de lapte praf când nu am mai găsit Optipro, însă doar lăpticul acesta îi place, altfel nici nu se atinge de biberon.”