Cel mai bun lac pentru lemn – pareri, forum

Lista cu produse de top pentru cel mai bun lac pentru lemn

Cel mai bun lac pentru protecția împotriva umezelii: Oskar Yacht 3 in 1

„Protejați-vă construcțiile din lemn de umezeală și mucegai cu Oskar Yacht 3 in 1 – o vopsea testată de către producător pe bărci din lemn!”

Cel mai bun lac pe bază de apă: Oskar Aqua Tec

 „Dacă uleiul din lac este cel care vă împiedica din tratarea suprafețelor din lemn, atunci Oskar Aqua Tec pe bază de apă este lacul perfect pentru dumneavoastră!”

Cel mai bun lac pentru un aspect lucios: Oskar Aqua Stejar

„Un lac eficient nu doar proteajă suprafața lemnului dumneavoastră! Cu Oskar Aqua Stejar, lemnul va fi mult mai strălucitor, având o culoare mai intensă!”

Alegerile noastre de top pentru cel mai bun lac pentru lemn

#1. Cel mai bun lac pentru protecția împotriva umezelii: Oskar Yacht 3 in 1

Dacă vreți să faceți tot ce vă stă în putință pentru a apăra construcțiile din lemn de zgârieturi, lovituri și exfoliere, atunci Oskar Yacht 3 in 1 este lacul potrivit pentru dumneavoastră. Acest lac deosebit s-a dovedit a fi foarte eficient în protecția lemnului împotriva umezelii și a mucegaiului, fiind testat chiar pe lemnul folosit pentru construcția bărcilor. 

Oskar Yacht 3 in 1 se poate aplica atât prin pulverizare, cât și prin roluire și pensulare, iar ingredientele sale îl recomandă ca fiind perfect pentru exterior, pentru ambarcațiuni, terase, grinzi sau mobilier din lemn. Consumul acestui lac este de 0.07L pe metru pătrat la un singur strat de lac, iar randamentul său este de 13 metri pătrați pe litru de fiecare strat.

#2. Cel mai bun lac pe bază de apă: Oskar Aqua Tec

Formula ușoară a lacului transparent Oskar Aqua Tec este cea care îi conferă randamentul său ridicat în protecția și decorarea suprafețelor de lemn, fie că vorbim de cele păstrate în interior sau în exterior. Acest lac garantează o aderență și o uscare optimă, asigurând și protecție împotriva mucegaiurilor, ciupercilor și a infiltrării apei în porii lemnului.

Pentru a garanta fixarea acestuia chiar și pe suprafețele lemnului de origine tropicală acestea se vor spăla înainte cu diluant sau vor fi curățate cu o perie din alamă. Lacul poate fi aplicat atât prin pensulare, cât și prin roluire sau pulverizare. Puteți aplica și mai multe straturi de lac la suprafața lemnului, însă producătorul recomandă șlefuirea fină a acestora și așteptarea a minim 4 ore înainte de aplicarea stratului următor.

#3. Cel mai bun lac pentru un aspect lucios: Oskar Aqua Stejar

Pentru suprafețe de lemn strălucitoare și bine protejate, Oskar Aqua Stejar este el mai potrivit lac! Acesta este un lac din copolimeri acrilici, pigmenți transparenți și aditivi care va garanta protecția suprafețelor de lemn împotriva zgârieturilor, mucegaiului și umezelii. 

În cazul în care suprafețele de lemn sunt poziționate în exterior, se recomandă aplicarea a două straturi de lac Oskar Aqua Stejar pentru un nivel de protecție ridicat la acțiunea ploii. Se recomandă aplicarea produsului în zilele calde și uscate, astfel încât acesta să se poată usca fără probleme, dar nu la temperaturi mai mari de 30 de grade Celsius pentru a nu fi afectată formula acestuia.

Ce este important cand cautam cel mai bun lac pentru lemn? 

Stratul protectiv de lac pentru lemn

Scopul aplicării stratului de lac este acela de a proteja suprafața lemnului împotriva zgârieturilor, mucegaiului, acțiunii ploiilor și a umezelii dar și pentru a conferi lemnului un aspect deosebit! Suprafața lemnului nu se va mai exfolia, iar rășinile din componența lacului nu va mai permite apei să pătrundă prin porii lemnului, sigilând suprafața acestuia.

Consumul

Consumul de lac depinde atât de consistența acestuia, cât și de ingredientele sale și de tipul de lemn pentru care este destinat. În general, producătorul lacului va scrie pe ambalajul acestuia consumul mediu pe metru pătrat, astfel încât să puteți aproxima cantitatea de lac de care veți avea nevoie în funcție de numărul de straturi pe care veți dori să le dați. Consumul se exprimă în litri pe metru pătrat și este un indicator pentru un strat de lac.

Modalitatea de aplicare

Tehnologia a avansat și datorită acestui lucru ne putem bucura și de tehnici moderne de distribuirea lacului la suprafața pereților locuinței noastre. Pe lângă aplicarea prin pensulare și aplicarea prin roluire, acum ne putem mândri și cu aplicare prin pulverizare airless. 

Pentru a vă putea bucura și dumneavoastră de acest tip de aplicare este necesar să verificați dacă lacul pe care ați decis să îl achiziționați este potrivit acestui tip de aplicare. Vă recomandăm să optați pentru un lac versatil, ce poate fi aplicat prin toate modalitățile de aplicare.

Puterea de acoperire

Întotdeauna când alegem un lac pentru lemn, este foarte importantă suprafața pe care o vom acoperi. În funcție de aria acesteia, în funcție de textura lemnului și în funcție de tipul de aplicare pentru care optăm, cantitatea de lac necesară acoperirii întregii suprafețe poate fluctua. De aceea, pentru a ne asigura că lacul pentru lemn este distribuit într-un mod optim și eficient, este de preferat să alegem tipuri de lacuri cu acoperire mare.

cel mai bun lac pentru lemn – Pareri de pe forum 

Anton Laurențiu

„Am ales Oskar Yacht 3 in 1 pentru rezistența de care dă dovadă! Mobila mea de exterior arată uimitor după ce am aplicat două straturi din acest lac transparent, iar acum nu îmi mai fac griji la ninsori sau ploi pentru mobila!”

Florin Nărdea

„Folosesc Oskar Yacht 3 in 1 pentru ambarcațiunile mele și este cel mai eficient lac pe care aș fi putut să îl folosesc vreodată! Lemnul bărcilor nu mai putrezește ușor și tot ce trebuie să fac este să curăț suprafața bărcii cu diluant și apoi să aplic stratul de lac rezistent!”

Mircea Drugă

Oskar Aqua Tec a fost perfectă pentru mine! Nu îmi plac lacurile pe bază de ulei și căutam de mult timp un lac rezistent pe bază de apă care să pătrundă și să astupe porii lemnului fără probleme! Arată și frumos mobila după un strat din acest lac, strălucește și e mult mai rezistentă!”