Cel mai bun aspirator de frunze – pareri, forum

Lista cu produse de top pentru cel mai bun aspirator frunze 

Cel mai bun aspirator de frunze cu sac de 45 de L: Gardena ErgoJet 3000

„Grădina dumneavoastră nu a arătat niciodată mai bine, așa cum va arăta folosind Gardena ErgoJet 3000 – un aspirator puternic și ușor de folosit!”

Cel mai bun aspirator de frunze cu tocător: Black & Decker GW2810

„Fie că îl folosiți pentru funcția sa eficientă de suflantă sau pentru a strânge frunzele încăpățânate care s-au răspândit prin toată grădina dumneavoastră, Black & Decker GW2810 este un aspirator grozav!”

Cel mai bun aspirator de frunze cu funcție de suflantă: Skil 0792 

Skil 0792 asigură o manevrabilitate crescută datorită greutății sale reduse care vă va permite să ajungeți imediat în toate colțurile grădinii dumneavoastră!”

Alegerile noastre de top pentru cel mai bun aspirator frunze 

#1. Cel mai bun aspirator de frunze cu sac de 45 de L: Gardena ErgoJet 3000

Gardena ErgoJet 3000 este unul dintre aspiratoarele de frunze care vă permite să fiți în control în totalitate, datorită vitezelor sale variabile ce pot fi schimbate cu ușurință la apăsarea unui simplu buton. Acest aspirator de frunze este dotat, de asemenea, cu un tocător care reduce volumul frunzelor cu o rată de 16:1, optimizând astfel spațiul sacului de colectare. Pentru a face acest lucru, aspiratorul folosește pale metalice, fabricate dintr-un material cu rezistență crescută ce mărunțește eficient frunzele aspirate.

Datorită funcției ClickFit, trecerea de la suflantă la aspirator de frunze se realizează cu ușurință la apăsarea unui singur buton, iar mânerul ergonomic al aspiratorului Gardena ErgoJet 3000 garantează o manevrabilitate crescută, prin distribuirea optimă a greutății acestui aspirator.

#2. Cel mai bun aspirator de frunze cu tocător: Black & Decker GW2810

Black & Decker GW2810 revoluționează industria aspiratoarelor de frunze datorită funcțiilor incredibile pe care acest model le prezintă! De la sacul său cu o dimensiune impresionantă de 50 de L, mai mare cu 40% decât cea a predecesorului său, până la greutatea de numai 3.4 kg care îi asigură un grad de manevrabilitate mare, acest aspirator de frunze este perfect pentru grădina dumneavoastră, indiferent de dimensiunile acesteia!

Suflanta acestui aspirator are o viteză a aerului suflat de până la 380 de km/h, fiind deosebit de eficientă în colectarea frunzelor într-un singur loc, iar aspiratorul Black & Decker GW2810 are, de asemenea, și un tocător inclus care reduce volumul resturilor cu o rată de 16:1.

#3. Cel mai bun aspirator de frunze cu funcție de suflantă: Skil 0792 

Aspiratorul de frunze Skil 0792 este unul dintre cele mai moderne și ușor de folosit aspiratoare pe care le puteți găsi pe piața din țara noastră. Acest aspirator are o construcție denumită intuitiv EasyStorage care permite depozitarea aspiratorului de frunze chiar și în spații de mici dimensiuni, fiind perfect pentru locuințele ce nu dispun de spații largi de depozitare.

Skil 0792 are o interfață intuitivă și poate comuta între aspirator și suflantă doar la simpla apăsare a unui buton. De asemenea, acest include un tocător ce poate reduce dimensiunile reziduurilor colectate la o zecime din volumul lor original, astfel încât nu va mai fi necesar să goliți sacul colector la fel de des. Datorită rotiței pivotante incluse în construcția acestui aspirator de frunze, gradul de manvrabilitate a acestui aspirator este unul ridicat.

Ce este important cand cautam cel mai bun aspirator frunze? 

Eficiența de curățare

Eficiența de curățare a aspiratorului dumneavoastră este garantă de parametrii precum viteza de suflare și volumul de aspirare. Un aspirator de frunze trebuie să fie fabricat din materiale de înaltă calitate, astfel încât să asigure o rezistență crescută la intemperii. 

Puterea aspiratoarelor de frunze se situează, de obicei, între 2500 și 3000 de W, iar volumul coșului colector poate avea până la 50 de L. Viteza aerului suflat este și ea deosebit de importantă în cazul în care aspiratorul de frunze prezintă funcția de suflantă, fiind disponibile aparate cu viteza aerului suflat de până la 380 km/h.

Gradul de manevrabilitate

Din cauza dimensiunilor mari, este important ca aspiratorul de frunze pe care urmează să îl achiziționați să faciliteze manevrabilitatea acestuia, având un sistem de roți care să îi asigure mobilitatea. Firul cablului de alimentare trebuie să prezinte și el o lungime corespunzătoare, suficientă pentru a ne permite mișcarea în voie în grădină.

Pentru a crește gradul de manevrabilitate a aspiratorului de frunze, de cele mai multe se folosesc materiale cu o greutate redusă în construcția acestuia, cum ar fi aluminiul și plasticele pentru carcasa aspiratorului de frunze.

Funcțiile speciale

Anumite aspiratoare electrice de frunze includ funcție de suflantă care se poate dovedi a fi cu adevărat utilă atunci când vă doriți să strângeți frunzele laolaltă. Asigurați-vă că această conversie de la funcția de aspirator la cea de suflantă de realizează cu ușurință, la simpla apăsare a unui buton și nu necesită dezmembrarea aparatului.

De asemenea, aspiratorul dumneavoastră de frunze poate avea și un tocător încorporat pentru a reduce dimensiunea frunzelor aspirate, astfel încât să încapă un volum cât mai mare în sacul aspiratorului. Această mărunțire se realizează de obicei cu ajutorul unor pale metalice rezistente, ce trec peste frunze pentru a le mărunți.

Cel mai bun aspirator frunze – Pareri de pe forum 

Dorina Toader

„Pentru îngrijirea grădinii mele chiar și toamna, Gardena ErgoJet 3000 este aspiratorul perfect! Nu este greu și îl pot manvra cu ușurință prin toată grădina, aspirând toate frunzele. Tocătorul încorporat face o treabă excelentă și sacul acestui aspirator trebuie golit destul de rar!”

Petre Mărgoi

„Eu am luat Gardena ErgoJet 3000 pentru că soția mea insista să curăț toate frunzele manual, grădina noastră este destul de mare și oboseam mereu strângându-le. Așa, cu acest aspirator de frunze mi-e mult mai ușor și mie să mă descurc și suflanta sa face o treabă excelentă!”

Gheorghe Niță

„Cel mai mult îmi place la Black & Decker GW2810 că pot comuta ușor între suflantă și aspirator, am mai avut înainte un aspirator la care trebuia să desfac filtrele manual și mereu îmi lua aproape o oră să fac acest lucru! Cu Black & Decker GW2810 este mult mai ușor!”