Cea mai buna soba pe gaz – Pareri, Forum

Lista cu produse de top pentru cea mai buna soba pe gaz

Cea mai bună sobă pe gaz, în general: Convector pe gaz Lampart LB 50 PP

„Convectorul pe gaz este cu tiraj forțat și acoperă o suprafață între 60-100 mc. Asigură confort termic, reducerea consumului de gaz, dar și protecție la stingere accidentală.”

Cea mai versatilă sobă pe gaz, fiabilă și eficientă: Soba pe gaz GPL (butelie) si electric Hausberg HB-1020AB

„Dacă vă doriți să încălziți repede și foarte ieftin încăperea în care stați, atunci această sobă este soluția.”

Cea mai convenabilă sobă pe gaz: Soba pe gaz GPL Butelie

„Are 3 trepte de putere, un cablu de alimentare lung și beneficiază de aprindere electrică.”

Cea mai practică sobă pe gaz: Soba pe Gaz GPL Butelie

„Are o putere de 4200W, 3 trepte de încălzire și încălzitor ceramic. Este ideală pentru încălzirea încăperilor de 5m m2.”

Cea mai rezistentă sobă pe gaz: Soba butelie gaz ECO

„Este o sobă puternică, solidă și rigidă, care o să funcționeze ca nouă pentru mult timp.”

Cel mai complex pachet cu sobă pe gaz: Soba incalzire pe gaz GPL ZLN1275

„Soba este extrem de utilă și fiabilă, având 3 trepte de putere și venind în pachet cu regulator gaz și furtun.”

Cea mai potrivită sobă pe gaz pentru încăperile de 20 și 80 mp: Pachet – Soba pe gaz Neagra, arzator cu ardere completa + regulator gaz + 1m furtun gaz +2 x coliere furtun gaz

„În pachet veți descoperi, pe lângă soba pe gaz, și 2 m furtun de gaz, 2 coliere pentru furtunul de gaz și un ceas pentru butelie.”

Alegerile noastre de top pentru cea mai buna soba pe gaz

#1. Cea mai bună sobă pe gaz, în general: Convector pe gaz Lampart LB 50 PP

Această sobă pe gaz este destinată încălzirii încăperilor care au suprafețe între 60-100 mc. Este mică din punct de vedere al dimensiunilor, 79 x 71 x 27 și are 29 de kg. Cu toate acestea, soba este puternică, având o putere nominală de 5,5 kW. 

Indiferent că afară sunt 5 grade, 0 sau -20, soba se va descurca de minune să ofere confort termic acolo unde este pusă. Menține constant temperatura din cameră, ajutându-se de un aparat automat pentru reglarea temperaturii. 

Mai mult decât atât, dacă vreți să economisiți consumul de gaz, atunci Convector pe gaz Lampart LB 50 PP este cea mai bună soluție, oferind un randament termic ridicat, dar la un cost redus. Nu trebuie să supravegheați produsul, iar în cazul stingerii accidentale a flăcării sau a întreruperii gazelor, soba are funcția de protecție automată. 

De asemenea, aceasta asigură protecție și împotriva dispersării gazelor de ardere, în condiții de tiraj obișnuite. Soba este versatilă și poate fi folosită și cu gaz natural, dar și cu gaz petrolier lichefiat. 

#2. Cea mai versatilă sobă pe gaz, fiabilă și eficientă: Soba pe gaz GPL (butelie) si electric Hausberg HB-1020AB

Avem în față o sobă nemaipomenită. Și are și un preț accesibil.

Ea nu lasă loc compromisurilor, iar când vine vorba de siguranță, este în top. Fiabilă, de încredere, ieftină și bună. Nu trebuie să vă fie frică că o să vă crească facturile deoarece soba îndeplinește cele mai necesare condiții. 

Poate fi utilizată chiar și în zonele izolate, care nu sunt conectate la rețeaua de gaze naturale. Așadar, dacă aveți o casă în munți, bunici la țară sau vreți să faceți cadou unei familii mai sărmane o sobă, atunci aceasta este o opțiune bună. 

Modelul este performant, încălzește până la 100mc, având o putere de 4200 W. Este ușor de manevrat, făcută din tablă emailată și poate fi reglată pe 3 trepte de temperatură. 

Ea poate utiliza fie gaz (butelie), fie electricitate, are un dispozitiv de oprire automată și unul de siguranță.

#3. Cea mai convenabilă sobă pe gaz: Soba pe gaz GPL Butelie

Intrăm direct în specificații: este neagră, are 9 kg greutate, tabla de grosimea de 0,5 mm, trei trepte de putere și un cablu de alimentare de 1,8 m. Mai mult decât atât, puterea gazului este de 1,3 kw sau 4,2 kw, iar cea electrică de 400 W x 3.

Este un încălzitor ceramic, care generează căldură constantă și are un mâner convenabil, care facilitează mișcarea dispozitivului. Iar împreună cu roțile montate, deplasarea lui dintr-un loc în altul se face foarte rapid și cu efort minim. 

Poate încălzi o suprafață relativ mare, de 50 m2. Se montează pe podea, tipul de ardere este standard, iar materialul din care este realizat este oțel. Aceasta poate să dureze chiar și două săptămâni, dacă o folosiți timp de 4 ore cumulat. 

Este atractivă, la fel ca prețul, accesibil, de altfel, pentru toate buzunarele. 

#4. Cea mai practică sobă pe gaz: Soba pe Gaz GPL Butelie

Această sobă pe gaz este de culoare neagră, foarte atractivă la aspect, fiind foarte asemănătoare cu cea de mai sus din punct de vedere al specificațiilor. Are 9 kg greutate, tabla de grosimea de 0,5 mm, trei trepte de putere și un cablu de alimentare de 1,8 m. Puterea gazului este de 1,3 kw sau 4,2 kw, iar cea electrică de 400 W x 3.

Este un încălzitor ceramic, care generează căldură constantă și are un mâner convenabil, care facilitează mișcarea dispozitivului. Iar împreună cu roțile montate, deplasarea lui dintr-un loc în altul se face foarte rapid și cu efort minim. 

Poate încălzi o suprafață relativ mare, de 50 m2. Se montează pe podea, tipul de ardere este standard, iar materialul din care este realizat este oțel. Aceasta poate să dureze chiar și două săptămâni, dacă o folosiți timp de 4 ore cumulat. 

Este un produs excelent pentru familiile mici. 

#5. Cea mai rezistentă sobă pe gaz: Soba butelie gaz ECO

Soba este construită într-un stil modern, fiind de culoare neagră. Se montează standard, pe podea, are o putere destul de mare, de 4200 W, iar dimensiunile sunt următoarele: înălțime 72 cm, adâncime 35 cm și lungime 42 cm. Are o greutate de 10 kg. 

Tipul de aprindere este Piezo, iar soba dispune de trei rezistențe electrice de 600W fiecare. Dacă sunteți în căutarea unui produs fiabil și accesibil, această butelie poate fi pe gustul dvs. Are două grilaje prin intermediul cărora căldura este evacuată, iar în 10 minute această sobă este capabilă să încălzească o încăpere de minim 40 m2. 

Zilan este o firmă de încredere, care realizează o mulțime de produse calitative, la fel ca această butelie pe gaz. 

#6. Cel mai complex pachet cu sobă pe gaz: Soba incalzire pe gaz GPL ZLN1275

Soba incalzire pe gaz GPL ZLN1275 se încadrează în categoria de sobe ușoare, având doar 7 kg. Poate fi transportată ușor dintr-un loc în altul și dintr-o cameră în alta fără probleme. Dimensiunile sunt, de asemenea, mici: lungimea este de 70 cm, înălțimea de 40 cm și adâncimea de 45 cm. 

Soba incalzire pe gaz GPL ZLN1275 este prevăzută cu trei panouri de încălzire, toate fiind realizate dintr-un material foarte rezistent, special, din ceramică, cu micro-perforări. Ce înseamnă asta? Că rezistența termică este extrem de mare. 

Aparatul are, de asemenea, și 3 niveluri de protecție. Primul este un sistem de protecție care întrerupe imediat furnizarea gazului dacă concentrațiile de CO/ CO2 cresc prea mult, adică până la 1,5%. 

Al doilea sistem întrerupe imediat furnizarea gazului în cazul în care flacăra pilot își încetinește intensitatea sau se stinge. Iar al treilea sistem de protecție este o grilă metalică de protecție, care limitează accesul la elementele de ardere și la reflector. 

Cele din urmă sunt situate pe întreaga suprafață a aparatului. 

Este o sobă foarte sigură, extrem de apreciată de utilizatori. Ea vine în pachet cu regulatorul de gaz și cu furtunul de care aveți nevoie. 

#7. Cea mai potrivită sobă pe gaz pentru încăperile de 20 și 80 mp: Pachet – Soba pe gaz Neagra, arzator cu ardere completa + regulator gaz + 1m furtun gaz +2 x coliere furtun gaz

Începem cu o recomandare legată de această sobă pe gaz. Ea este destinată încălzirii unei suprafețe de 20-80 mp. Însă, pentru a da un randament cât mai bun, soba pentru să fie plasată într-o încăpere cu izolație termică. Compartimentarea locuinței este la fel de importantă când vine vorba despre încălzirea acesteia. 

Soba are o putere de 4100W și sistem de aprindere Piezzo. Pachetul conține 2 m furtun de gaz, 2 coliere pentru furtunul de gaz și un ceas pentru butelie. 

Tipul de gaz pe care îl acceptă este GPL (G30, G31) și lucrează la o presiune de 28,30 mbar. Soba consumă destul de puțin. 

Ce este important cand cautam cea mai buna soba pe gaz?

Cumpărarea unei sobe noi este o experiență extrem de individualizată. Soba dvs. ar trebui să reflecte sensibilitățile dvs. de design, personalitatea casei dvs. și nevoile dvs. individuale. 

Un ghid de cumpărare este ceea ce aveți nevoie pentru a face achiziția perfectă. Iar noi vi-l furnizăm aici.

Care este dimensiunea camerei pe care urmează să o încălziți?

Unul dintre cele mai importante lucruri este să aveți în vedere mărimea camerei pe care urmează să o încălziți cu ajutorul sobei cu gaz. De ce este important? Deoarece fiecare sobă are o putere specifică, pregătită sau nu pentru o anumită suprafață. 

Iar pentru a verifica acest lucru trebuie să cunoașteți termenul de BTU. Aceasta este unitatea de măsurare pentru energia termică și este un indicator destul de eficient când vine vorba despre capacitatea de încălzire a sobei. 

Spre exemplu, dacă o sobă are valoarea BTU de 35,000, atunci va putea încălzi o încăpere de 95 mp. Bineînțeles, aici este important și dacă încăperea este izolată, astfel încât să piardă cât mai puțină căldură. 

Care este modul de alimentare al sobei?

Soba pe care urmează să o cumpărați este pe gaz sau pe curent electric. Acest aspect este deosebit de important deoarece va determina cât de mari sunt facturile. Gazul este un combustibil la îndemână, mai ales dacă nu aveți tras gaz natural în casă. O butelie se va descurca la fel de bine. 

Există și sobe cu regim de alimentare mixt. Iar în topul nostru veți putea regăsi câteva. 

Care este puterea sobei?

O putere mare a sobei înseamnă o încălzire mai rapidă a camerei. Însă, nu trebuie să uitați că o putere mare înseamnă și un consum mai mare. Soba pe gaz va genera un consum destul de crescut. 

Vă vom oferi câteva detalii despre suprafețe și care putere este potrivită pentru o încălzire eficientă. 

22mp va necesita o butelie de maxim 2kW, 30 mp o sobă de 3 kW, 40 mp un aparat de 4 kW, iar pentru camerele mai mari de 50mp, atunci o sobă cu o putere de 5 kW este suficient de eficientă. 

cea mai buna soba pe gaz – Pareri de pe forum

Mircea Stan

„Am achiziționat acest Convector pe gaz Lampart LB 50 PP. Sunt mulțumit de el. Îl am de aproape de 2 și se comportă la fel de bine ca în prima zi. Ba mai mult, i l-am luat și părinților mei deoarece ei nu mai pot face focul, sunt destul de bătrâni. Și lor le place. Este ușor de utilizat, consumă puțin și arată și elegant. Recomand cu căldură.”

Ioana Dumitru

Convector pe gaz Lampart LB 50 PP este un produs extrem de bun. L-am pus în funcțiune chiar și la -15 grade și s-a descurcat de minune să încălzească și să mențină căldura în cameră pentru mult timp. Iar factura la gaz nu mi-a venit mult, ci dimpotrivă, destul de puțin. Mă așteptam să dau câteva sute de lei, dar m-am înșelat. I l-am luat și mamei mele, iar ea îl recomandă la toate prietenele ei. Sunt extrem de mulțimită de ea.”

Bianca Pop

Convector pe gaz Lampart LB 50 PP nu mai era în stoc. Am fost la un lanț de magazine cunoscut și nici acolo nu l-am putut găsi. Eu am vrut să-l achiziționez după ce mi l-a recomandat o proietenă. Am o garsonieră și nu am o situație financiară foarte bună. O să mai încerc să dau de el.”