Cea mai bună centrală termică

Listă cu Produse de Top pentru Cea Mai Bună Centrală Termică

Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu filtru de duș: Viessmann Vitodens 050-W 24

„O centrală termică care poate face față cu ușurință nevoilor fiecăruia, încălzind apa instant.”

Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu schimbător primar din inox: Ariston Clas One 24

„Centrală murală care funcționează pe principiul condensarii, proiectată pentru a garanta fiabilitatea.”

Cea mai bună centrală termică murală în condensare, care are interfața cu ecran tactil: Ariston Alteas One Net 24  

„O centrală cu sondă externă care funcționează pe combustibil gazos, cu care puteți modifica temperatura camerei cu ajutorul telefonului mobil.”

Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu două schimbătoare de căldură: Victrix TERA 24/28 1 ErP

„Centrală murală în condensare cu preparare instantanee de apă caldă pentru consum, destinată persoanelor care preferă calitatea și simplitatea.”

Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu display digital: Ariston Cares Premium 24 EU

„O centrală termică calitativă cu evacuare a gazelor arse și cu consum de combustibil foarte redus.” 

Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu combustibil gasos natural sau GPL: Ferroli Bluehelix PRIMA 24 C (WF) 

„Centrală termică cu un randament ridicat și cu emisii de noxe foarte reduse.”

Cea mai bună centrală electrică murală, cu rezistență electrică din oțel inoxidabil: Bosch Tronic Heat 3500

„O centrală electrică murală cu întreținere simplă a componentelor și reglaj de putere în 3 sau 6 trepte de viteză.”

Alegerile noastre de Top pentru Cea Mai Bună Centrală Termică

#1. Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu filtru de duș: Viessmann Vitodens 050-W 24

Această centrală termică funcționează pe principiul condensarii, are o suprafață de transfer termică din inox și garantează o rezistență foarte bună anticorozivă. Viessmann Vitodens 050-W 24 inovează piața centralelor termice prin arzatorul cilindric MatriX realizat din oțel inoxidabil, cu funcționare modulantă. De asemenea, acest produs are situat racordul la rețeaua de apă în partea inferioară centralei, aspect care ajută foarte mult la interfață și modul de montare. 

Centrala funcționează în regim de temperatură constantă sau comandat cu senzor de temperature situat la exterior, grație automatizării cu display digital și autodiagnoză. Produsul vine la pachet cu o pompă care are o turație variabilă ErP și vas de expansiune de 8 litri, care înlocuiește modelul cu turație fixă. Totodată, Viessmann Vitodens 050-W 24 are robinet de umplere, iar termostatul opentherm modulează continuu flacăra arzătorului.

#2. Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu schimbător primar din inox: Ariston Clas One 24

Ariston Clas One 24 are o putere termică de 24 kW, are un tiraj forțat și garantează o eficiență absolută de până la 94%. Aceasta beneficiază de o tehnologie avansată de condensare, cu un schimbător nou de căldură și care are fiabilitate demonstrată. Consumul de energie este unu precis, grație raportului modular calitativ. 

Centrala are în componența sa un schimbător de căldură de ultimă generație realizat din material rezistente, fiind conceput pentru a îmbunătăți eficiența transferului de căldură și a debitului de agent termic. De asemenea, acest schimbător de căldură vă ajută să economisiți până la 35% din energia utilizată. Totodată, această centrală are o tehnologie care ajută în dialogarea cu alte produse din gama Ariston.

#3. Cea mai bună centrală termică murală în condensare, care are interfața cu ecran tactil: Ariston Alteas One Net 24

Această centrală funcționează pe combustibil gazos, fiind una dintre cele mai bune alegeri din gamă datorită caracteristicilor avansate. Ariston Alteas One Net 24 se încadrează în clasa energetică A+ și are inclusă în placă electronică funcția Ariston Net cu Modul WI-FI. De asemenea, aceasta beneficiază și de tehnologia Bus BridgeNet care o ajută la compatibilitatea cu alte produse din gama Ariston, pentru optimizarea consumului.

Confortul centralei este unul de ultimă generație, fiind echipată cu funcții precum AUTO, CONFORT, AUTODIAGNOZĂ ACTIVĂ sau PROGRAMARE ORARĂ. Pompa de modulare și panourile izolatoare care sunt incluse în centrală conferă performanță silențioasă dovedită. Instalarea produsului și modul de utilizare sunt foarte ușor de folosit, fiind la îndemâna oricărei persoane. 

Centrala are integrat un sistem inteligent auto adaptabil la diferite situații, sporind robustetea și optimizarea, iar arderea este monitorizată continuu pentru a detecta prompt situațiile anormale sau periculoase. Pe lângă toate aceste aspecte, dimensiunile compacte ale acesteia o fac potrivită în orice situație și în orice locuință, oferind o notă hi-tech spațiului în care este instalată.

#4. Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu două schimbătoare de căldură: Victrix TERA 24/28 1 ErP

Destinată utilizatorilor care preferă calitatea și simplitatea, Victrix TERA 24/28 1 ErP se remarcă prin caracterul ecologic adaptat Standardelor Europene. Această centrală este încadrată în clasa 6, fiind cea mai ecologică sub aspectul emisiilor de NOx. Modul de utilizare este unul foarte ușor, având o interfață integrate simplă, asigurată de un display LCD, taste de selectare și reglare la îndemâna oricărei persoane.

Această central are un schimbător de căldură inovativ, realizat din oțel inoxidabil de cea mai bună calitate, care asigură o durabilitate și o fiabilitate ridicată. Totodată, centrala are rezistență la acțiunea condensatului format prin răcirea gazelor de ardere, aspect care o face foarte calitativă și sigură. Produsul are integrat o pompă electronică de clasa A cu un consum foarte redus de energie, care se auto-adaptează la variațiile de debit. 

#5. Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu display digital: Ariston Cares Premium 24 EU

Acest produs inovează piața în materie de centrale termice prin îmbinarea tehnologiei de ultimă generație cu fiabilitatea la nivel ridicat. Datorită condensului si celor două schimbătoare de căldură integrate, consumul de energie este redus semnificativ. Folosind această centrală, aveți asigurat un confort la cel mai înalt nivel, datorită arderii combustibilului complet și real. 

De asemenea, tehnologia de care dispune această centrală este una durabilă, datorită carcasei cu aspect modern și a materialelor de fabricație inovatoare din care este compusă. Utilizarea centralei se realizează printr-un display LCD, accesibil tuturor persoanelor, iar instalarea acesteia este una foarte simplă. Totodată, produsul este unul accesibil în comparație cu toate facilitățile oferite și garanția tuturor pieselor. 

#6. Cea mai bună centrală termică murală în condensare, cu combustibil gasos natural sau GPL: Ferroli Bluehelix PRIMA 24 C (WF)

Această centrală termică are integrat un panou de comandă digital ușor de folosit, pentru încălzire și preparare instantanee a ape calde menajere. Ferroli Bluehelix PRIMA 24 C (WF) funcționează cu ajutorul combustibilului gazos natural sau chiar GPL, cu randament foarte ridicat și emisii de NOx reduse. De asemenea, aceasta are integrat un schimbător de căldură primar realizat din inox de cea mai bună calitate, cu eficiență garantată realizată dintr-o singură spiră, fără îmbinări sau alte suduri.

Un aspect important la această centrală este dat de sistemul de combustie cu reglare autoadaptivă a vanei de gaz în funcție de variația presiunii combustibilului. Totodată, interfața simplistă cu display digital și taste multifuncționale ajută la ajustare și setarea parametrilor de funcționare.

#7. Cea mai bună centrală electrică murală, cu rezistență electrică din oțel inoxidabil: Bosch Tronic Heat 3500

Realizată din materiale de cea mai bună calitate, această centrală electrică încântă utilizatorii prin conceptul unic pe care îl promovează. Cu un reglaj de putere diferențiat, Bosch Tronic Heat 3500 asigură rezistență electrică din oțel inoxidabil de cea mai bună calitate, cu premutare circulară automata a funcționării acestora. Întreținerea tuturor componentelor este foarte simplă, iar echipamentul centralei este compact cu dimensiuni reduse și un design modern.

Controlul centralei se realizează intuitive, direct de pe panoul de comandă al acesteia, iar greutatea de care dispune este ideală pentru montarea pe perete. De asemenea, modulul EKR care este opțional permite funcționarea centralei dependent de temperatura din exterior. Utilizând această centrală, aveți posibilitatea de a conecta până la 6 centrale electrice în cascadă cu ajutorul modulului KASK, opțional. 

Ce este Important când căutăm cea mai bună centrală termică?

Materialul din care este realizată

Când ne orientăm în ceea ce privește achiziționarea unei centrale termice, trebuie să avem în vedere în primul rand materialul din care aceasta este realizată. Cu cât materialul din care este fabricată centrala, cu atât durata de viață a acesteia crește semnificativ. Cele mai bune materiale folosite în realizarea centralelor termice sunt inoxul si otelul inoxitabil. 

Pe lângă durata de viață a centralei, materialele de foarte bună calitate ajută foarte mult la aspectul acesteia. Totodată, este indicat să verificăm înainte de a cumpăra o centrală termică din ce sunt realizate și componentele cele mai importante, care determină cel mai mult durata de viață. 

Tipul și consumul de energie

Este foarte important să alegem atunci când cumpărăm o centrală, tipul de combustibil pe care-l consumă în raport cu cantitatea medie. Cel mai recomandat tip de centrale în ceea ce privește consumul de energie este reprezentant de cele electrice, deoarece consumul este semnificativ mai mic, iar acestea sunt foarte ecologice.

Pe lângă centralele electrice, cele care funcționează cu combustibil gazos sunt mai eficiente, dar consumă puțin mai mult, depinzând foarte mult de model. Dacă alegeți varianta de centrală pe combustibil gazos, alegeți una care are funcționează după principiul condensării și care are schimbător de căldură. În felul ăsta, veți economisii cu până la 35% din combustibilul gazos folosit, iar emisiile de NOx sunt semnificativ reduse.

Modul de utilizare al centralei

Atunci când alegem o centrală este important să știm cum să o folosim corespunzător, fără să apară neconformități în ceea ce privește modul de utilizare. Variantele de centrale cu display LDC tactil reprezintă cea mai bună alegere în ceea ce privește modul de folosire al unei centrale, fiind accesibile oricărei persoane.

Este de reținut faptul că felul în care utilizăm o centrală determină foarte mult durata de viață a acesteia și reprezintă unul dintre principalele motive pentru care lumea apelează foarte des la persoanele specializate în acest domeniu.

Sisteme de siguranță sau de alertare

Pentru a fi siguri că am ales centrala potrivită înainte de a o achiziționa, trebuie să verificăm dacă aceasta are integrată sisteme de siguranță care detectează anormalități sau probleme la nivelul mecanismului de funcționare. Chiar dacă o asemenea centrală poate trece pragul bugetului dumneavoastră, siguranța noastră și a celor din jur trebuie pusă pe primul loc. De aceea este recomandat ca atunci când alegem o centrală, să facem alegerea cea mai potrivită.

Cea Mai Bună Centrală Termică – Păreri de pe Forum

Guță Andrei

„Am decis împreună cu soția mea să ne schimbăm centrala din locuință, deoarece era foarte veche și în ultimul timp se tot stricau componentele din ea. Nu am știut la început ce să alegem, dar după ample căutări, am dat de Viessmann Vitodens 050-W 24. Pot spune că am făcut cea mai bună alegere, pentru că funcționează perfect și nici nu mai consumă ca cea precedent. Recomand cu căldură această centrală tuturor persoanelor care vor să facă o schimbare!”

Popescu Mirela

„Mi s-a stricat recent centrala și tot am căutat ceva bun, care să nu îmi mai facă probleme o perioadă îndelungată de timp. Am fost prin toate magazinele, am ascultat o grămadă de sugestii și păreri, dar centrala Ariston Clas One 24 pot spune că m-a dat pe spate. E foarte bună și fiabilă, ideală necesităților familiei mele! Pe lângă toate aceste aspecte, arată și bine la exterior, fapt care m-a făcut să mă îndrăgostesc de ea. O recomand cu plăcere tuturor celor care vor să facă cea mai bună alegere în ceea ce privește alegerea unei centrale termice!”

Negrescu Mihai 

„Am cumpărat recent centrala Ariston Alteas One Net 24 și pot spune că merge foarte bine față de cea precedentă. Am trecut de iarnă cu brio, la temperaturi de -10 de grade, fără să existe probleme. Pe lângă toate aceste lucruri, îmi este foarte ușor să o folosesc. Ba mai mult, și fiul meu de 9 ani a învățat cum să îi dea drumul și cum să o oprească. Alt aspect important îl reprezintă locuința mea, de dimensiuni medii. Încălzește camerele repede, iar apa instant. Ce să mai zic… Este o centrală foarte bună la casa omului, calitativă și pe care o recomand cu toată plăcerea!”