Cea mai buna plita vitroceramica – Definite, Pareri, Forum, Pret (2021)

Lista cu produse de top pentru plită vitroceramică cu încastrare incorporabilă

Cea mai bună plită vitroceramică cu alimentare la rețea, în general: Bosch PKE611D17E 

Bosch PKE611D17E este opțiunea ideală când nu ai suficient spațiu pentru un aragaz. Oferă personalitate bucătăriei tale!”

Cea mai bună plită vitroceramică, în general: Beko HIC64401

“Eleganța și frumosul dau viață bucătăriei tale cu plita vitroceramică Beko HIC64401. Este un model potrivit pentru gospodine moderne.”

Cea mai bună plită vitroceramică cu panou de comandă mecanic: Bosch PSY6A6B20

“Plita Bosch PSY6A6B20 este ușor de montat și mutat, modelându-se pe orice bucătărie. Detaliile din fontă îi oferă produsului clasă.”

Cea mai bună plită vitroceramică cu alimentare mixtă: Electrolux EGE6172NOK

“Inovația și modul tradițional de gătire se combină în armonie cu plita Electrolux EGE6172NOK. Potrivită pentru gospodine complexe și harnice.” 

Cea mai bună plită vitroceramică cu alimentare pe gaz natural: Bosch PRP6A6N70

“Când nu vrei să renunți la aragaz, dar ai spațiu doar de plită, îți cumperi plita Bosch PRP6A6N70. De asemenea, economisești timp la curățare.”

Cea mai bună plită vitroceramică cu panou de comandă touch screen: Teka TB 6415

“Acum îți poți prepara bucatele gustoase, cu o singură atingere, cu plita incorporabilă Teka TB 6415. Cu o singură atingere, magia culinară are loc!”

Cea mai bună plită vitroceramică cu două zone de gătire: Samsung C21RJAN

“Do what you can’t! Acum totul e realizabil cu plita vitroceramică Samsung C21RJAN. Lichidele nu se ard, iar gătitul se realizează inteligent.”

Cea mai bună plită vitroceramică cu funcția de oprire automată: Star-Light BHF-460VB

“Plita Star-Light BHF-460VB. Plăcerea gătitului se descoperă cu modelul nostru ușor de integrat atât într-o bucătărie clasică, cât și într-una modernă.”

Cea mai bună plită vitroceramică cu funcția Heat Booster: Bosch PKN675DP1D

“Cina în familie are gust de amintiri, atunci când gătești cu plita Bosch PKN675DP1D.  Gătești în siguranță și în timp util cele mai gustoase mâncăruri!”

Cea mai bună plită vitroceramică cu funcția Stop+Go: Electrolux EHG6341FOK

“Pune pauză atunci când e nevoie și reiei activitatea de unde ai rămas cu Electrolux EHG6341FOK. Timpul trece altfel câng gătești cu pasiune.”

Cea mai bună plită vitroceramică cu indicator de căldură reziduală: Hansa BHMI61414030

“Plita incorporabilă Hansa BHMI61414030 este combinația perfectă dintre funcționalitate și confort. Uitați de chibrituri sau brichete!”

Cea mai bună plită vitroceramică cu arzător de tip disc: Hansa BHC36177

“Precizie și siguranță în bucătărie! Plita Hansa BHC36177 are situația sub control în fiecare secundă. Spune “NU” neprevăzutului la cratiță.”

Alegerile noastre de top pentru plită vitroceramică

#1. Cea mai bună plită vitroceramică cu alimentare la rețea, în general: Bosch PKE611D17E 

Cea mai bună plită vitroceramică cu alimentare la rețea, în general: Bosch PKE611D17E

Plita vitroceramică de la Bosch excelează prin calitate și ingeniozitate, totul realizându-se la o singură atingere. Panoul de comandă TouchSelect este ușor de utilizat, fiind poziționat deasupra și poți regla cu lejeritate nivelul de putere, prin noile funcții QuickStart și ReStart. Acesta are funcția de protecție împotriva accesului copiilor pentru siguranța utilizării. 

Plita cu alimentare la rețea are o tensiune de alimentare de 230 V și o putere de 6.6 Kw. Este realizat din sticlă și are patru arzătoare de două mărimi diferite. Detaliile fine și moderne îi oferă produsului eleganță. Produsul are 17 trepte de putere și temperatura maximă atinsă este de 240 ˚C. Plita prezintă următoarele dimensiuni : 4.5 cm înălțime, 59.2 cm lățime, 52.2 cm adâncime și o greutate de 7.16 kg.

#2. Cea mai bună plită vitroceramică cu 9 trepte de putere, în general: Beko HIC64401

Cea mai bună plită vitroceramică cu 9 trepte de putere, în general: Beko HIC64401

Suprafața din ceramică este ușor de curățat și este rezistentă la zgârieturi. Panoul de comandă Touch & Slide are nouă trepte de putere și este posibilă setarea individuală a fiecărei zone de gătit. Sunt patru zone de gătire: două arzătoare normale, un arzător mic și un arzător mare. Produsul are leduri de avertizare, care rămân aprinse până plita s-a răcit suficient pentru a fi atinsă. 

Accesul copiilor este restricționat prin blocarea funcțiilor  plitei, iar dacă zonele de gătit sunt activate mult timp fără intervenție, plita se oprește automat. În cazul în care plita depășește o temperatură prea ridicată sau lichidul din recipient ajunge pe panoul de control, alimentarea se oprește automat. Produsul prezintă următoarele dimensiuni: 5.5 cm înălțime, 60 cm lățime, 51 cm adâncime și 7.7 kg.

#3. Cea mai bună plită vitroceramică cu panou de comandă mecanic: Bosch PSY6A6B20

Cea mai bună plită vitroceramică cu panou de comandă mecanic: Bosch PSY6A6B20

Plita vitroceramică pe gaz are sistem FlameSelect și conține 9 niveluri de putere definite cu precizie. Suprafața este rezistentă la temperaturi înalte și se curăță ușor și are suporturi individuale din fontă pentru stabilitate sporită și manevrare ușoară. Butoanele tip baionetă oferă control ergonomic. Produsul are o zonă de gătire și trei arzătoare de diferite mărimi.

Tipul de alimentare este mixtă și are o tensiune de alimentare de 220-240 V. Panoul de comandă mecanic este poziționat deasupra pentru o utilizare cât mai simplă. Plita are următoarele funcții: sistem de aprindere și indicator de căldură reziduală. Produsul prezintă următoarele dimensiuni: 4.5 cm înălțime, 60.6 cm lățime, 52.7 cm adâncime și o greutate de 11 kg. 

#4. Cea mai bună vitroceramică cu alimentare mixtă: Electrolux EGE6172NOK 

Cea mai bună vitroceramică cu alimentare mixtă: Electrolux EGE6172NOK

Plita Electrolux combină modul de gătire tradițional cu cel modern, având două zone de gătit vitroceramice și două zone pe gaz. Astfel, dispuneți de arzătoare cu gaz, dar și de zone de încălzire prin curent electric. Produsul este prevăzut cu suporturi din fontă solide, pentru o bază de gătit robustă și stabilă. Suprafața plitei este ușor de curățat, cu o singură ștergere.

Tensiunea de alimentare este de 230 V și are o putere de 7.6 kW. Panoul de comandă se află deasupra, pentru o utilizare cât mai comodă și este mecanic. Plita se aprinde rapid datorită combinației inteligente dintre controlul căldurii și aprinderea cu ajutorul unui buton cu apăsare și rotire. Produsul prezintă următoarele dimensiuni: 58 cm lățime, 51 cm adâncime și 8.7 kg. 

#5. Cea mai bună plită vitroceramică cu alimentare pe gaz natural: Bosch PRP6A6N70

Cea mai bună plită vitroceramică cu alimentare pe gaz natural: Bosch PRP6A6N70

Un mare avantaj al plitelor pe gaz de la Bosch este curățarea ușoară, datorită suprafeței netede și de calitate. Acest model a îmbunătățit suportul pentru vase, special pentru spălarea lui la mașina de spălat, fără grija fisurilor, coroziunii sau a petelor. Alimentarea se realizează prin gaz natural și are o tensiune de alimentare de 230 V. 

Panoul de comandă mecanic este poziționat deasupra, pentru o utilizare cât mai simplă și ușoară. Produsul are funcția de oprire automată, funcția de protecție copii, dar și conversie LPG. Plita cuprinde patru arzătoare standard: un arzător mic, un arzător mare și două arzătoare normale. Modelul prezintă următoarele dimensiuni: 4.5 cm înălțime, 60.6 cm lățime și 52.7 cm adâncime. 

#6. Cea mai bună plită vitroceramică cu panou de comandă touch screen: Teka TB 6415

Cea mai bună plită vitroceramică cu panou de comandă touch screen: Teka TB 6415

Plita Teka are sistem de siguranță pentru limitarea accesului copiilor, familia dumneavoastră fiind în siguranță. Alimentarea la rețea a plitei vitroceramice are o tensiune de alimentare de 230 V și o putere de 6300 kW. Panoul de comandă este poziționat deasupra și îndeplinește comenzile cu o singură atingere datorită tehnologiei Touch Screen. 

Panoul de comandă mai conține funcțiile de Timer și Indicator de căldură reziduală. Plita are patru zone de gătire, mai exact patru arzătoare și are programator electronic pentru fiecare zonă. Produsul nu are ramă, iar cablul de alimentare are un metru lungime. Modelul prezintă următoarele dimensiuni: 6.3 cm înălțime, 60 cm lățime și 51 cm adâncime.

#7. Cea mai bună vitroceramică cu două zone de gătire: Samsung C21RJAN

Cea mai bună vitroceramică cu două zone de gătire: Samsung C21RJAN

Vărsarea lichidelor nu este o problemă cu plita din sticlă ceramică ușor de curățat de la Samsung. Aceasta are un design plan și ergonomic, ce permite curățarea eficientă a suprafeței. Suprafața din ceramică nu se încinge precum alte plite electrice, iar lichidele vărsate nu se ard. Suprafața de gătit are două zone de înaltă tehnologie cu suprafețe de încălzire puternică, un arzător mic și un arzător mare. 

Alimentarea la rețea are o tensiune de alimentare de 230 V și o putere de 3 kW. Panoul de comandă de tip Touch Screen este poziționat deasupra și are funcția de indicator de căldură reziduală și funcția de protecție a copiilor. Produsul are 4.3 kg și prezintă următoarele dimensiuni: 4 cm înălțime, 28.8 cm lățime și 50.5 cm adâncime.

#8. Cea mai bună plită vitroceramică cu funcția de oprire automată: Star-Light BHF-460VB

Cea mai bună plită vitroceramică cu funcția de oprire automată: Star-Light BHF-460VB

Design-ul modern se integrează cu ușurință atât într-o bucătărie clasică, cât și într-una modernă. Plita este dotată cu un sistem de siguranță care evită diferitele situații neplăcute, cauzate de încălzirea excesivă. Senzorii de temperatură din sistemul de siguranță, opresc automat plita atunci când depășește o anumită valoare. Panoul de control Touch Screen este combinația ideală dintre confort și utilitate.

Aveți posibilitate de a seta cu precizie parametrii procesului de preparare, pentru o experiență mult mai plăcută. Funcția Protecție copii blochează toate butoanele, cu excepția butonului Pornire/Oprire. Plita are o tensiune de alimentare de 220-240 V, nouă trepte de putere și patru arzătoare. Produsul are 9.5 kg și prezintă următoarele dimensiuni: 4.5 cm înălțime, 60 cm lățime și 51 cm adâncime. 

#9. Cea mai bună plită ceramică cu funcția Heat Booster: Bosch PKN675DP1D

Cea mai bună plită ceramică cu funcția Heat Booster: Bosch PKN675DP1D

Funcția PowerBoost a plitelor cu inducție adaugă și mai multă putere pentru grăbirea procesului de gătire. Plita vitroceramică cu alimentare la rețea are o tensiune de alimentare de 220-240 V și o putere de 8.5 kW. Panoul de comandă Touch Screen este poziționat deasupra, fapt ce permite utilizarea mult mai simplă și comodă a comenzilor. 

Plita are funcția de oprire automată, în cazul încălzirii excesive, funcția de limitare a accesului copiilor pentru protecția acestora și funcția de Timer. Produsul are patru arzătoare (unul mic, unul mare și două normale) și 17 trepte de putere. Cântărește 10 kg și are următoarele dimensiuni: 4.4 cm înălțime, 60.6 cm lățime și 52.7 cm adâncime. 

#10. Cea mai bună plită vitroceramică cu funcția Stop+Go: Electrolux EHG6341FOK

Cea mai bună plită vitroceramică cu funcția Stop+Go: Electrolux EHG6341FOK

Plita Electrolux conține funcția Booster, care vă oferă un plus de energie și încălzește rapid vasul și conținutul său. Procesul de gătire poate fi întrerupt și reluat printr-o singură atingere prin funcția Stop+Go. Produsul are un cronometru care oprește automat zona de gătire și în același timp emite un semnal sonor. Aveți libertatea de a comuta între cele două metode de gătire: prin inducție sau electric.

Datorită panoului de pe plită, care este amplasat deasupra, puteți verifica starea tigăilor și să faceți modificări cât mai simplu. Tehnologia cu inducție este deosebită deoarece plita nu se încinge, iar zona de căldură se activează doar dacă există un vas deasupra lor. Produsul are patru zone de gătire: un arzător mic, un arzător normal și două arzătoare mari. 

#11. Cea mai bună plită vitroceramică cu indicator de căldură reziduală: Hansa BHMI61414030

Cea mai bună plită vitroceramică cu indicator de căldură reziduală: Hansa BHMI61414030

Panoul de comandă este amplasat în lateral, pe partea dreaptă, sporind astfel siguranța de utilizare. Plita Hansa este dotată cu o supapă specială care întrerupe  alimentarea cu gaz, ce nu permite stingerea accidentală a flăcării. Nu mai sunt necesare chibriturile sau brichetele, plita Hansa fiind dotată cu o funcție de autoprindere care vă permite să aprindeți arzătorul printr-o rotire de buton.

Aspectul rafinat se datorează designului unic și materialelor de înaltă calitate. Suprafața perfect netedă realizată din sticlă este inamicul petelor, aceasta fiind ușor de curățat. Plita are patru arzătoare: un arzător mare, un arzător normal și două arzătoare mici. Produsul cântărește 10 kg și are următoarele dimensiuni: 4.8 cm înălțime, 57.5 cm lățime și 50.5 cm adâncime.

#12. Cea mai bună plită ceramică cu arzător de tip disc: Hansa BHC36177

Cea mai bună plită ceramică cu arzător de tip disc: Hansa BHC36177

Sistemul electronic are un aspect rafinat și elegant și este dotat cu butoane ușor de utilizat, iluminate. Panoul de comandă Touch Screen este poziționat în partea frontală a plitei, permițându-vă să setați parametrii procesului de preparare cu precizie. Plita din ceramică este ușor de curățat și rezistentă la deteriorările mecanice. 

Alimentarea la rețea are o tensiune de alimentare de 230 V, o putere de 3 kW și nouă trepte de putere. Plita Hansa are funcțiile: timer, protecție copii și indicator de căldură reziduală. De asemenea, funcția HeatControl vă informează dacă zona este prea fierbinte după ce ați terminat de gătit, temperatura maximă fiind de 240 ˚C. Produsul prezintă următoarele dimensiuni: 4.8 cm înălțime și 29.2 cm lățime.

Ce este important când căutăm plită vitroceramică ?

Sursa de alimentare 

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când achiziționăm un aparat de gătit. Plitele pe gaz trebuie racordate la sursa de gaze și trebuie amplasată astfel încât să ajungă la teava de gaz și la o sursă electrică. Majoritatea modelelor funcționează pe gaz natural, insă sunt modele pe piață care funcționează cu LPG și necesită o trusă de transformare LPG. 

Plita electrică este mai simplă de curățat și menține o temperatură constantă fără fluctuații. Plita pe gaz se încălzește rapid și nu necesită vase speciale de gătit. Plitele electrice și majoritatea celor cu gaz trebuie conectate la principala sursă electrică printr-un cablu. Din acest motiv se recomandă ca instalarea să fie efectuată de un electrician autorizat. Se recomandă instalarea plitei lângă o priză special dedicată pentru aceasta.

Dimensiunea și numărul de arzătoare

Acest lucru se alege în funcție de frecvența folosirii plitei și în funcție de cantitate. Este de luat în calcul numărul de membri ai familiei și cât se gătește. Pentru o familie e recomandată o plită cu minim patru arzătoare. Un număr mai mare de arzătoare înseamnă mai multe preparate gătite simultan și mai puțin timp petrecut în bucătărie. Dacă locuiești singur, o plită cu două suprafețe de gătit, este cea mai bună alegere de cumpărare. 

Dimensiunea arzătoarelor este importantă deoarece diferă stilurile de gătit. Un arzător mai mare și mai puternic este util când prepari mâncăruri care necesită temperaturi foarte mari, de exemplu mâncarea la wok. De luat în seamă este și distanța dintre arzătoare. O distanță considerabilă între zonele de gătit permit plasarea mai multor vase de gătit în același timp. Un spațiu mai generos înseamnă și o dimensiune mai mare a plitei.

Funcțiile și siguranța la utilizare

La fel ca și mai sus, plita se alege în funcție de nevoile tale și în funcție de ce îți dorești de la ea. Modelele tot mai moderne și mai complexe, conțin serii de funcții care au ca scop ușurarea muncii. Funcții precum aprinderea electrică, detector de vase, indicator de căldură reziduală și power boost sunt create pentru simplificarea gătitului. 

Absența lucrului cu flacăra reduce riscurile unui incendiu, de la un prosop sau alt articol care a luat din greșeală foc. Deși acest pericol este evitat, suprafața încinsă poate produce arsuri. Din acest motiv, unele modele au instalate indicatori speciali (luminoși sau cu sunet) pentru a se evita accidentele. Pentru siguranța ta și a familiai tale, unele modele au instalat un sistem care oprește automat gazul în cazul în care flacăra se stinge.

Plită vitroceramică – păreri de pe forum

Diana Iulia

“Am cumpărat plita Bosch PKE611D17E luna trecută și își merită banii. Gătesc pentru familia mea într-un timp relativ scurt și se curăță foarte ușor. E bijuteria mea din bucătărie. Prietenele mele au fost foarte curioase când le-am spus de achiziția mea și au venit în vizită să o vadă în acțiune.”

Calomfir Liliana

“Funcționează foarte bine, încălzește repede dacă vasul are dimensiunea potrivită pentru ochiul de pe plită. Livrarea a fost rapidă și sunt mulțumită de produs. Recomand plita Bosch PKE611D17E cu mare încredere!”

Tamara Luca

“Raportul calitate-preț super ok. Plita Beko HIC64401 se curăță ușor și se încălzește repede. O am de aproximativ 7 luni și sunt foarte mulțumită de ea. Este rapidă și eficientă.”

Ionela Ardelean

“Este prima dată când folosesc acest gen de plită și sunt mulțumită de ea. Mă bucur că am ales plita Beko HIC64401. Am renunțat la aragaz și nu regret schimbarea. Se curăță mai ușor decât un aragaz și aș repeta schimbarea oricând.”

Vadara Reni

“Produsele de la Bosch nu m-au dezamăgit până acum. Nici plita Bosch PSY6A6B20 nu a făcut-o. Deja o folosesc  de un an jumătate și e în stare bună. Îmi place enorm funcția Flame Select. O recomand!”

Alexandra Stoica

“Îmi place mult design-ul, cu grătarul din fontă. Fiind mixtă îmi oferă două variante de folosire. Am achiziționat de Black Friday plita Bosch PSY6A6B20 și sunt mulțumită de ea. Este economică și se curăță ușor.”