Cea mai buna masina electrica de tuns iarba – pareri

Lista cu produse de top pentru cea mai bună mașină de tuns iarba

Cea mai bună mașină de tuns iarba, în general: Masina electrica de tuns gazonul Bosch ARM 32 / 3200

„Această mașină de tuns iarba are un motor foarte puternic și are capacitatea de a ajusta rapid și individual lungimea gazonului.”

Cele mai multe trepte de viteză la o mașină de tuns iarba: Masina electrica de tuns gazonul Steinhaus PRO-ELM14

„Are 9,1 kg și 5 trepte de viteză, pentru o tundere a gazonului rapidă și eficientă, în câteva minute.”

Cea mai bună mașină de tuns iarba pe benzină: Ruris Zimbru 888S

„O mașină premium, cu motor General Engine, aprindere electronică și un sac de colectare enorm.”

Cea mai eficientă mașină de tuns iarba cu motor termic: Steinhaus, PRO-GLM401

„Vă doriți autonomie de mișcare și putere mai mare decât mașinile cu motor electric? Atunci această mașină cu motor termic este cea mai bună opțiune.”

Cea mai optimă soluție pentru întreținerea suprafețelor limitate: Masina electrica de tuns gazonul Makita ELM3320

„Această mașină produce un zgomot foarte redus și este un aparat prietenos cu suprafețele limitate.”

Cel mai puternic motor la o mașină de tuns iarba: Masina electrica de tuns gazonul Steinhaus PRO-ELM20

„Când urmăriți un motor puternic, posibilitatea de a tăia iarba în funcție de preferințe și o viteză de tăiere crescută, atunci această mașină este răspunsul.”

Cea mai bună mașină de tuns iarba pentru utilizare hobby: Masina electrica de tuns gazonul Makita ELM3720

„Când îmbini plăcutul cu utilul, iese ceva de care să fii mândru. Iar această mașină îmbină eficiența crescută cu plăcerea de a tunde iarba într-un timp scurt.”

Alegerile noastre de top pentru cea mai bună mașină de tuns iarba

#1. Cea mai bună mașină de tuns iarba, în general: Masina electrica de tuns gazonul Bosch ARM 32 / 3200

Aveți în grădină iarba lungă și groasă? Atunci aveți nevoie de cea mai bună mașină de tuns iarba, adică Bosch ARM 32 / 3200. Evită cu ușurință obstacolele și poate fi transportată foarte simplu dintr-un loc în altul. 

Se descurcă de minune chiar și în cazul ierbii care a crescut aproape de pereți, paturi de flori sau garduri. Are un volum mare, de 31 de litri, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă opriți des pentru a-l schimba. 

Iar dacă nu vreți să vă tundeți gazonul foarte mult, această mașină poate să taie iarba la înălțimea pe care o doriți. De 20 mm, 40 mm sau 60 mm. 

Are o greutate de 6,8 kg, mânerul se îndoaie, astfel încât să o puteți depozita în locuri mai strâmte. Cu această mașină precizia este absolută, iar prețul pe care îl are nu are cum să nu vă convingă. 

Iar acum, pentru cei dintre voi care doresc mai multe detalii tehnice, am întocmit o listă: materialul lamelor este metal, roțile sunt din plastic, tip transmisie manuală, 3 trepte de tăiere și 93 dB nivel de zgomot. 

#2. Cele mai multe trepte de viteză la o mașină de tuns iarba: Masina electrica de tuns gazonul Steinhaus PRO-ELM14

Când vine vorba despre tunderea gazonului, Masina electrica de tuns gazonul Steinhaus PRO-ELM14 este la îndemâna tuturor. Steinhaus este un brand producător de mașini și unelte de bună calitate, perfecte pentru a construi, îmbunătăți sau repara. 

Mașina de tuns iarba despre care vorbim acum are un motor destul de puternic, de 1400 W și o lățime de tăiere de 37 cm. Este perfectă pentru suprafețe medii, curți, dar și pentru grădini mari. 

Mai mult decât atât, cu această mașină puteți să reglați înălțimea ierbii, dar la 5 trepte, mai mult decât media mașinilor de tuns, care, de obicei, se opresc la două. Vorbim despre 25 mm, 38 mm, 51 mm, 65 mm și 75 mm. 

Lama de tăiere este din inox, material cunoscut ca fiind durabil și are o viteză maximă de 3500 RPM. Vă întrebați cât atinge asta? O suprafață de maxim 1000 m2. 

Poate fi achiziționată pe roșu sau pe negru, se alimentează la rețea, materialul coșului colector este pânză poliester, iar volumul coșului este de 35 l. 

#3. Cea mai bună mașină de tuns iarba pe benzină: Ruris Zimbru 888S

Vă doriți un produs românesc? Atunci ați ajuns unde trebuie. Ruris este o companie cu capital 100% românesc, pasionată de cercetare, dezvoltare și de producție a motoutilajelor agricole. Mașina de tuns este un produs creat de români, pentru români, având la bază satisfacerea nevoilor lor principale. 

Sunt pe piață de peste 25 de ani, iar la momentul actual au un portofoliu de peste 150 de produse, acestea fiind prezente în 300 de puncte de vânzare în toată România. 

Iar acum că v-am făcut o introducere despre brand, să trecem la produs. 

Ruris Zimbru 888S este o mașină de tuns iarba cu mai multe funcții precum: colectare, aruncare în spate, înălțime de tăiere și ajustare manuală. Este o mașină puțin mai grea, de 19,5 kg, dar are un coș de colectare mare, de 45 l. Motorul mașinii este General Engine, 4 timpi, folosește 1l/h de combustibil, iar capacitatea băii de ulei este de 0,4l. 

#4. Cea mai eficientă mașină de tuns iarba cu motor termic: Steinhaus, PRO-GLM401

Această mașină intră în categoria „mașini de tuns iarba puternice și bune”. Are o stabilitate foarte bună, ceea ce o face ușor de manevrat, fiind robustă și durabilă. Platforma mașinii este din oțel, traducând, astfel, rezistența ei în timp. 

Reglajul înălțimii este decentral, acesta fiind avantajul reglării înălțimii de taiere într-un singur loc pentru toata mașina. Colectarea ierbii tăiate în cos se recomanda atunci când iarba nu este foarte înaltă și în cazul în care gazonul se tunde mai des. Astfel coșul colector nu necesită des a fi golit. 

Mașina poate fi achiziționată pe negru sau pe roșu, puterea motorului este de 3 cp, capacitatea cilindrică de 79 cm3 și prinde o viteză de maxim 3050 RPM. Volumul coșului colector este destul de mare, de 40 l, iar capacitatea rezervorului este de 0,8 l. Mașina are 20 de kg, mai mult decât media generală, însă prețul este bun, iar performanța ei este satisfăcătoare. 

#5. Cea mai optimă soluție pentru întreținerea suprafețelor limitate: Masina electrica de tuns gazonul Makita ELM3320

Avem în față un aparat de tuns iarba destul de ușor, de 13 kg, dar care produce un zgomot minim. Oferă confort pentru toți cei care vor să întrețină peluzele cu o suprafață limitată.

Mașina are stem de porumb tăiat cu 3 porții pentru a prelua frunzele căzute și a cosi cu sau fără buncăr. Se poate regla înălțimea la care se dorește a se tăia iarba, la 3 înălțimi. 

Punga de colectare este cu by-pass și asigură un debit mai bun de aer și o descărcare eficientă a ierbii pe platforma de cosit. Ceea ce este foarte util și interesat la această mașină este faptul că există o clapetă de semnal colorată care indică momentul în care punga de colectare este plină. 

De asemenea, mașina are și un mâner de împingere îndoit pentru spațiul de economisire și comutator dublu de siguranță, astfel încât să nu porniți din greșeală mașina de tuns iarba. Puterea este de 1200 W, are un coș colector de 30 l și un nivel de zgomot de 91 dB. 

#6. Cel mai puternic motor la o mașină de tuns iarba: Masina electrica de tuns gazonul Steinhaus PRO-ELM20

Această mașină de tuns iarba este cea mai bună opțiune pentru suprafețele medii spre mari. Ea poate să facă față grădinilor și curților de peste 1000 m2. Are un motor puternic, de 2000 W, dar și o viteză maximă de 3500 RPM. 

Cât despre lama de tăiere, aceasta este confecționată din metal de bună calitate, iar înălțimea ierbii poate fi reglată în 6 trepte. Coșul de colectare are o capacitate de 45 l, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă opriți des pentru a-l goli. 

Este o mașină de tuns minune, de 15 kg, iar toți cei care au încercat-o până acum au fost încântați de performanțele ei. Raportul calitate-preț este unul satisfăcător. Putem spune că este o achiziție pe care merită să o faceți dacă sunteți în căutarea unei mașini care să se comporte impecabil. 

#7. Cea mai bună mașină de tuns iarba pentru utilizare hobby: Masina electrica de tuns gazonul Makita ELM3720

Această mașină de tuns iarba are o manetă de reglare, înălțime comodă și este foarte accesibilă. Este confortabilă pentru utilizatorii începători, care vor să tundă iarba profesionist. Se poate regla simplu, datorită celor 3 poziții, are roți în conformitate cu sasiul pentru cosit fără nicio problemă de-a lungul frontierelor. 

Punga de colectare asigură un debit bun de aer și o descărcare eficientă a ierbii. 

Atât carcasa, cât și sasiul sunt rezistente la razele UV, are o putere de 1400 W, capacitatea coșului de colectare este de 40 l, iar greutatea de 15 kg. 

Pentru gazonul crescut, mașina se comportă foarte bine. Nu sare iarbă pe lângă, materialele din care este realizată sunt de bună calitate, având chiar o tijă metalică în fața sacului pentru susținerea greutății adunate. 

Pentru reglajul tăierii există maneta, foarte simplă și practică. Depozitarea este ideală, mai ales pentru cei care nu au mult spațiu la îndemână. 

Ce este important cand cautam cea mai buna masina de tuns iarba?

Performanța

Când încercați să alegeți o mașină de tuns iarba, trebuie să găsiți mașina de tuns iarba care se potrivește cu ceea ce aveți nevoie pentru gazon. Veți găsi că mașinile de tuns iarba au motoare care variază de la 140 cm la 190 cm. Alegeți dimensiunea motorului care se va ocupa de sarcini precum tăierea prin iarbă înaltă, iarbă umedă, strângerea frunzelor și împachetarea.

Există mai multe stiluri diferite de motoare, inclusiv un motor cu supapă laterală, motoare cu supape aeriene sau o supapă aeriană directă. Un motor cu supapă aeriană este mai silențios și are un consum mai bun de combustibil, de obicei, dar costă mai mult.

Confort

Veți merge în spatele mașinii de tuns iarba în anii următori, așa că ar fi bine să vă asigurați că este confortabilă. Asigurați-vă că mașina de tuns iarba poate fi setată la înălțimea potrivită pentru dvs.

Durabilitate

Caracteristici precum filtrul de ulei și materialele din care sunt realizate lama, carcasa dar și sacul de colectare sunt importante de luat în considerare înainte de a cumpăra o mașină de tuns iarba. Sunt alte piese ușor de înlocuit, cum ar fi filtrul de aer sau cât de greu este să înlocuiți cablul de tracțiune al mașinii de tuns? Dacă nu vă pricepeți la aceste detalii, ar fi indicat să vă uitați la recenziile noastre. 

cea mai buna masina de tuns iarba – Pareri de pe forum 

Parascan Marian

Masina a fost din prima clipă foarte usor de asamblat si foarte usor de folosit după. În punctul meu de vedere, motorul este suficient de puternic chiar dacă iarba este mare. Cel puțin, la mine face față. Sunt foarte satisfăcut de acest sistem care strange iarba in coș, totul rămâne curat în urmă. Recomand cu incredere.”

Leon Aurel

„Am avut varianta precedentă și e încă funcțională (iar în cazul în care iarba era mare cel mult intra în funcțiune protecția termică, sau alegeam să fac o pauză și funcționa din nou), așa că am ales tot Bosch. E super în regulă că poate tunde și marginile, coșul de iarbă e mare. Atenție să nu aveți pietre sau orice alte obiecte tari pe unde mergeți (din neatenție am reușit să-i ciobesc lama de la prima folosire).”

Viorel Stan

Am pus-o în funcțiune pentru aprox 500m de gazon. Terenul meu pot spune că nu este ideal (are pietre și denivelări) dar nici iarba prea bună de tuns, este în smocuri și destul de mare. Însă mașina s-a descurcat de minune. A strâns tot în urma ei. Se oprește când coșul este plin, sau atunci când iarba e umeda și se strânge la lamă sau daca se supraîncălzește.”

Iulius Ioan

„Este o mașină demnă de încercat măcar o dată. Nu am nicio părere negativă despre ea. O împrumut deseori și vecinului meu, iar el este la fel de mulțumit.”