Cea mai buna centrala pe peleti – Forum Centrale Termice pe Peleti Automate, Pareri Lemne, Pret (2021)

Listă cu produse de top pentru cele mai bune centrale pe peleți

Cea mai bună centrală pe peleți compactă:  Fornello Slimpel Easy 40 KW

„Centrala pe peleți Fornello Slimpel Easy 40 KW este un produs de ultimă generatie, ce îndeplinește toate standardele tehnice actuale privind eficiența și siguranța. Corpul centralei peleti, componentele hidraulice și electronice, precum și algoritmii de funcționare au fost regândiți pentru a respecta cele mai noi reglementări în domeniu. Așadar, veți beneficia de un produs de top și de o calitate mult peste media centralelor cu peleți din România.”

Cea mai puternică centrală pe peleți: Burnit WBS AC UB 27 kW

„Această centrală de la Burnit este una deosebit de eficientă, permițând arderea mai multor tipuri de combustibil, grație arzătorului universal cu retortă încorporat. Vine înzestrată cu toate instrumentele necesare pentru a putea fi instalată și pentru a funcționa în mod optim. Automatizarea comenzii pentru ardere și suprafața largă de schimb de căldură a camerei de ardere sunt principalele sale atuuri.” 

Cea mai rezistentă centrală pe peleți : Fornello Pellet King 40 KW

„Centrala termică pe peleți Fornello Pellet King 40 KW se distinge în mod pozitiv datorită construcției robuste, rezistente și pentru că este gata echipată pentru a răspunde întocmai nevoilor dumneavoastră. Puterea de încălzire și eficacitatea funcționării o recomandă ca produs de top.”

Cea mai modernă centrală pe peleți : Fornello Pellet King 35 KW

„Iată un alt model de centrală termică pe peleți de la Fornello Pellet King, care inovează prin modernitatea construcției și prin sistemul de funcționare creativ și foarte eficient.  Această centrală pe peleți este o variantă foarte confortabilă și economică. O serie de avantaje demne de menționat sunt referitoare la dimensiunile mici (de aceea nu ocupă mult spațiu), la posibilitatea de programare precum și facilitatea folosirii.”

Cea mai rentabilă centrală pe peleți : Fornello Royal B 25 KW

„Acest model de centrală pe peleți de la Fornello Royal are dimensiuni compacte și este ușor de instalat și de utilizat. Se evidențiază printr-o serie de calități cum ar fi controlerul inteligent cu care este echipată și faptul că procesul de ardere este ecologic și eficient.”

Cea mai eficientă centrală pe peleți : Fornello Pellet King 25 kw

„Acest tip de centrală pe peleți se deosebește prin modalitatea eficientă de a funcționa și prin construcția robustă, care o face ușor de manevrat și de utilizat. Este echipată cu buncăr de mărimi mari, cu un controler inteligent, cu arzător și cu vas de expansiune. Achiziționați-o chiar acum și scăpați de grija frigului.”

Cea mai convenabilă centrală pe peleți : Cazan peleți Mareli KW CB 35

„Dacă vă aflați în căutarea unei alternative de încălzire convenabile și care să vă confere dexteritate în utilizare, centrala (cazanul) pe peleți de la Mareli este special concepută pentru dumneavoastră. Construcția rezistență și eficacitatea funcționării vă vor convinge cu siguranță să o recomandați cu entuziasm și altor persoane aflate în căutarea unei variante de centrală economică.” 

Alegerile noastre pentru cele mai bune centrale pe peleți

#1. Cea mai bună centrală pe peleți compactă: Fornello Slimpel Easy 40 KW  

Cea mai bună centrală pe peleți compactă

Această centrală este aliatul dumneavoastră numărul unu împotriva frigului. Principalul aspect pozitiv al centralei pe peleți Fornello Slimpel Easy 40 KW este construcția compactă, centrala având un kit hidraulic integrat ce conține toate componentele necesare cuplării directe la instalația de încălzire: pompă de recirculare electronică, supapă de siguranță, aerisitor automat și presostat electronic.

În plus, centrala este construită cu tehnologii actuale, având multiple funcții incorporate. Un exemplu este funcția de curățire automată a arzătorului, ce situează acest produs într-o categorie superioară, destinată utilizatorilor ce doresc un produs de înaltă calitate și care garantează confort și facilitare a utilizării. 

#2. Cea mai puternică centrală pe peleți: Burnit WBS AC UB 27 kW

Cea mai puternică centrală pe peleți
Acest model Burnit WBS AC UB 27 kW este o centrală mixtă pe peleți, agropeleți din paie, peleți din floarea soarelui, cărbune, așchii lemn, sâmburi, porumb sau cereale (în amestec cu peleți). Remarcăm așadar faptul că se adaptează cu ușurință mai multor tipuri de combustibil, grație arzătorului universal cu retortă.
Pachetul include toate ustensilele necesare pentru instalarea și buna funcționare a centralei, și anume un cazan, un arzător retorță cu snec, buncăr pentru depozitarea combustibilului, două detalii din fontă pentru cărbuni (pentru arzător) și un detaliu de fontă pentru peleți (pentru arzător).
Centrala se remarcă prin multiple atuuri, cum sunt comanda automată a procesului de ardere, comanda pompei de circulație a sistemului de încălzire, posibilitatea de ardere a diferitelor tipuri de combustibil, suprafața mare de schimb de căldură a camerei de ardere, turbolatorul și placa ceramică, ce contribuie la creșterea eficacității.
Este echipată cu dispozitive de siguranță cum ar fi termostatul independent, senzorul montat pe snec, serpentina de răcire în caz de supraîncălzire și supapa de siguranță la 3 bar. Acest model este unul demn de luat în considerare atunci când vă aflați în căutarea unei centrale eficiente și rentabile. 

#3. Cea mai rezistentă centrală pe peleți :  Fornello Pellet King 40 KW

Cea mai rezistentă centrală pe peleți

Această centrală termică de la Fornello Pellet King este construită cu tehnologii moderne și materiale de calitate, dovedind astfel rezistență în timp și eficacitate în funcționare. Vine la pachet cu o seamă de accesorii menite să îi asigure buna funcționare, și anume pompa, vasul de expansiune, supapa de siguranță, buncărul și sistemele de automatizare. Consumă între 3-5 peleți pe oră, iar suprafața încălzită este de 300 mp, încălzind în același timp apa (capacitate de 48 litri) pentru uz menajer. Cu siguranță își merită locul în topul nostru. 

#4. Cea mai modernă centrală pe peleți : Fornello Pellet King 35 KW

Cea mai modernă centrală pe peleți

Centrala pe peleți Fornello Pellet King 35  KW este capabilă să asigure încălzirea în toată casa. Rezervorul de peleți trebuie umplut periodic, iar arderea lor se face cu eficiența de 90 – 93%, autonomia la soba pe peleți variind în funcție de izolația casei și temperatura exterioară. 

Menționăm că autonomia centralei poate ajunge până la 96 ore. Pentru o funcționare optimă trebuie să folosiți peleți de înaltă calitate, care să aibă diametru de aproximativ 6 mm. Coșul pentru evacuarea gazelor arse are racordul de 100mm și necesită scoaterea în exteriorul clădirii.

Gradul sporit de confort este asigurat de funcționarea automată și programarea săptămânală. Astfel centrala pe peleți poate funcționa automat fără intervenție constantă și poate fi programată să pornească și să se oprească singură. Puteți crește chiar temperatura ambiantă stând fără a vă deplasa neapărat în apropierea centralei. 

#5. Cea mai rentabilă centrală pe peleți : Fornello Royal B 25 KW

Cea mai rentabilă centrală pe peleți

Centrala pe peleți Fornello Royal B Black 25 KW vă stă cu fidelitate alături în lupta contra frigului în zilele și nopțile reci de toamnă târzie și de iarnă viforoasă. Demne de atenția dumneavoastră sunt avantajele numeroase pe care le prezintă, și anume pachetul generos de instrumente pe care le primiți și care vă ajută să montați centrala și să o utilizați cum se cuvine : pompa de circulație, vasul de expansiune, supapa de siguranță, sistemul de automatizare, telecomanda, rezervorul pentru peleți și tirajul forțat.

Menționăm de asemenea cămașa de apă de suprafață mare, care protejează camera de ardere a șemineului, conferindu-i astfel o mai mare eficacitate. Un alt aspect foarte important este faptul că procesul de ardere este prietenos cu natura. Ca să fiți siguri că puteți cumpăra fără grijă. Fără îndoială că veți fi mulțumiți de achiziție. 

#6. Cea mai eficientă centrală pe peleți : Fornello Pellet King 25

Cea mai eficientă centrală pe peleți

Centrala pe peleti Fornello Pellet King 25 kw vine echipată cu o multitudine de accesorii care vă vor face montarea și utilizarea mai ușoară. Pe lista de instrumente care însoțesc centrala se află pompa de circulație, vasul de expansiune, supapa de siguranță, sistemul de automatizare, telecomanda pentru facilitarea utilizării, rezervorul pentru peleți și în cele din urmă tirajul forțat.

Acest model este unul monobloc și are dimensiuni compacte, putând fi instalat cât ai zice pește și utilizat cu tot atât de multă ușurință. Centrala funcționează așadar pe peleți, fiind asigurată cu un buncăr de dimensiuni mari, de 70 kg. Curățarea ușoară a drumurilor de fum, fără demontarea carcasei o transformă într-o centrală foarte usor de utilizat.

#7. Cea mai convenabilă centrală pe peleți : Cazan peleți Mareli KW CB 35

Cea mai convenabilă centrală pe peleți

Modelul acesta de centrală pe peleți Mareli KW CB 35 este proiectat după studii și analize îndelungate și îmbunătățit constant, astfel încât satisfacția dumneavoastră să fie maximă. Acum puteți obține confortul mult visat la costuri minime, pentru că această centrală este deosebit de convenabilă. Nu mai aveți nevoie să așteptați mult timp pentru branșamentul la rețeaua de gaz metan.

După realizarea instalației de încalzire, această centrală pe lemne și peleți se poate monta în câteva ore. Veți avea nevoie numai de o anexă aparte pentru a monta centrala și un coș de fum pentru evacuarea gazelor produse in procesul arderii.

Acesta trebuie să se situeze în cel mai inalt punct al acoperisului casei sau puteți opta pentru un kit de tiraj forțat, cu exhaustor. Însă după ce aceste aspecte tehnice vor fi puse la punct, distracția va putea să înceapă. Vă veți putea bucura de căldură și confort fără grijă, cu costuri minime. 

Ce este important când alegem cele mai bune centrale pe peleți? 

Modul de funcționare 

Modelele cu ardere clasică sunt de obicei mai rentabile, putând fi achiziționate la prețuri mai mici. Dar menționăm că există și modele de centrale termice pe peleți în condensare. Avantajul pe care acest tip de centrală îl prezintă este că funcționează la nivel maxim, putând avea chiar randament mai mare de 100%.

Este adevărat că centralele termice pe peleți costă mai mult, așadar achiziționarea este mai costisitoare inițial. Însă fiți siguri că pe termen lung veți avea de câștigat. Grație randamentului sporit, costurile de întreținere sunt deosebit de mici, ceea ce înseamnă că veți face economii consistente în fiecare lună. 

Modul de alimentare 

Există posibilitatea folosirii unui sistem automat, dar pentru centralele de acest tip specialiștii vă avertizează că nu veți mai putea folosi decât peleți pentru a le alimenta. Este practic și util să identificați un produs care să permită arderea unei cantități suficiente de combustibil într-un anumit interval de timp, astfel încât să nu aveți mereu grija realimentării. 

Puterea termică

Puterea termica a centralei se referă la suprafața ce trebuie încălzită, precum și la cantitatea de apă caldă menajeră ce va fi consumată. O centrală termică pe peleți bine aleasă, în conformitate cu nevoile dumneavoastră, va ști să își facă treaba. 

Sistemul de protecție

Atunci când vorbim despre sistemele de protecție ale unei centrale bune, ne gândim neapărat la sistemele de eliminare a noxelor, care trebuie verificate constant. La fel de important este și sistemul de protecție atunci când survine supraîncălzirea, precum și oprirea automată în cazul în care nu mai este combustibil care să alimenteze centrala.

Pentru și mai multă siguranță, puteți alege modele mai moderne, întrucât acestea prezintă un sistem automatizat de identificare și analizare a erorilor, fiind astfel foarte eficiente.

Achiziționarea unei centrale termice pe peleți este, fără îndoială, o investiție necesară și cu precădere rentabilă în timp. Dacă veți avea în vedere principiile enunțate mai sus, veți merge la sigur și veți alege cea mai bună centrală pentru locuința dumneavoastră. 

Cele mai bune centrale pe peleți – Păreri de pe Forum 

Ioan Merlescu 

Centrala termică pe peleți Formello Slimpel se remarcă îndeosebi prin faptul că este compactă și rentabilă. Nu necesită cameră tehnică, iar acest lucru constituie un avantaj.
În plus, centrala aspiră aerul din exterior, întreținând astfel o temperatură optimă. Totul este inclus în pachet, anume pompa, vasul de expasniune și alte instrumente necesare unei bune funcționări. Instalare este facilă și economică. Recomand cu încredere!”

Marcel Luca 

”Vă recomand acest model de centrală Formello din toată inima. Centrala este bine construită și trainică, iar utilizarea este facilă și eficientă. Acest produs mi-a întrecut așteptările, funcționând impecabil și asigurând încălzirea întregii case.”  

Ciprian Dominte

Centrala de la Burnit a fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o în privința încălzirii locuinței. Mă aflam în căutarea unei alternative de centrală pe peleți eficientă, care să se adapteze la mai multe tipuri de combustibil. Ei bine, echipa de la Burnit a făcut o treabă remarcabilă, întrucât această centrală este cu siguranță pe gustul meu. Instalarea a fost foarte lejeră, nu am avut bătăi de cap. Funcționează strună de când am cumpărat-o. Sunt foarte mulțumit de această achiziție.”