Cea mai buna camera termoviziune – Pret, Pareri, Forum

Lista cu produse de top pentru cea mai bună cameră termoviziune

Cea mai bună cameră cu termoviziune, în general: Camera cu termoviziune Infiray Xeye E3n

„Această cameră vine cu o abordare total nouă și inovativă datorită camerei termice tip VOX.”

Camera care detectează corpurile de la cea mai mare distanță: Camera cu termoviziune Infiray Xeye E2n

„Chiar dacă are doar 32 de grame, această cameră poate detecta corpurile care emană căldură până la o distanță de 476 m.”

Cea mai performantă cameră cu termoviziune: Termoscaner cu camera termoviziune si stativ

„Elegant, subtil, cu detecție de temperatură, dar și recunoaștere facială.”

Cea mai crescută acuratețe a unei camere cu termoviziune: Termoscaner Guide T120H

„Fiind proiectată pentru scanarea rapidă a persoanelor, această cameră tip pistol are o acuratețe de +/- 0,5 grade Celsius.”

Cel mai bun preț pentru o cameră termoviziune: Camera termoviziune Seek Thermal XR, lightning iOS, LT-EAA

„Ideală pentru electricieni, navigatori, vânători, camperi, posesori de animale și persoane care doresc să maximizeze securitatea casei.”

Cea mai robustă cameră cu termoviziune: Camera cu termoviziune Seek Thermal Reveal XR Xtra Range, RT-EBA Pure Black

„O cameră cu mâner ergonomic cu afișaj, lanternă încorporată și carcasă robustă din cauciuc.”

Cea mai ușor de utilizat cameră cu termoviziune: Termoscaner cu camera de termoviziune 80×60, UNI-T, UTi85H+

„Utilizată pentru citirea temperaturii corpului uman, această cameră poate monitoriza în timp real atât pe afișajul propriu, cât și pe calculator.”

Alegerile noastre de top pentru cea mai bună cameră termoviziune

#1. Cea mai bună cameră cu termoviziune, în general: Camera cu termoviziune Infiray Xeye E3n

Avem de-a face cu o cameră care restabilește ordinea pe piața dispozitivelor de acest gen. Camera termică este de tip VOX, ceea ce înseamnă că minunatul aparat va fi capabil să capteze imagini clare, chiar și de la distanțe foarte mari. Da, indiferent de condițiile meteo nefavorabile!

Are o greutate moderată, de 32 de grame, cu tot cu acumulatorul integrat. Aparatul va transforma noaptea în zi. Este prevăzut cu interfață USB și poate fi încărcat în mașină, în casă, la calculator, PowerBank, etc. Dispozitivul se operează cu ușurință, mai ales în cazul funcțiilor importante, având butoanele de comandă pe partea superioară: on/ off, zoom, alegerea paletei de culori și luminozitatea.

Diametrul lentilei este de 19 mm, acumulatorul permite funcționarea de până la 10 ore, iar autonomia lui poate fi ușor extinsă prin accesarea funcției Standby. Culoarea este una neutră, verde-negru. 

#2. Camera care detectează corpurile de la cea mai mare distanță: Camera cu termoviziune Infiray Xeye E2n

Camera este potrivită în special pentru detectarea cerbilor. Este electronică, mică, de doar 32 de grame, are 160 de mm lungime și o puteți achiziționa pe culoarea negru. Camera este de bună calitate, de tip VOX, și aveți posibilitatea să vedeți imagini clare de la distanțe mari, chiar și în condiții meteo neprielnice. De asemenea, camera captează corpurile care emană căldură de la o distanță record, de 476 metri. 

Acumulatorul dispozitivului este integrat și este prevăzut cu interfață USB. Poate fi încărcat atât în mașină, cât și la prizele de prin casă sau direct la laptop. 

Bateria durează 15 ore, însă durata de execuție poate fi extinsă dacă opriți butonul de off al ecranului. Este o cameră excelentă, al cărui preț este ceva mai mic în comparație cu altele de pe piață. 

#3. Cea mai performantă cameră cu termoviziune: Termoscaner cu camera termoviziune si stativ

Camera impresionează, în primul rând, prin eleganța și designul atractiv. Este perfectă pentru a verifica mai mulți parametrii ai tuturor persoanelor care vor să intre într-un anumit spațiu (temperatura corporală sau nepurtarea măștii). Este o cameră ideală atât pentru școli, cât și birouri sau amfiteatre. 

De asemenea, timpul scurt de măsurare face această cameră să poate fi utilizată în zone cu trafic intens, dar și mediu sau redus. El nu necesită acord GDPR atât timp cât funcțiile de conectare la internet și/sau la baze de date pentru stocare de imagini. 

Termoscanerul cu camera termoviziune si stativ are funcția de recunoaștere facială, cu o acuratețe de 99%. Este foarte ușor de instalat și de utilizat, are o alarmă care sună în cazul în care detectează o persoană fără mască de protecție și are o tehnologie imagistică termică în infraroșu de ultimă oră. 

Camera poate funcționa fie pe stativ, fie pe perete, dispenserul are un recipient care poate fi încărcat, iar produsul este certificat CE. Are o capacitate de stocare de 20.000 de carduri și 100.000 de înregistrări de evenimente, funcționând chiar și într-un mediu umed. 

#4. Cea mai crescută acuratețe a unei camere cu termoviziune: Termoscaner Guide T120H

Acesta este un echipament de măsurare și alertare în caz de febră. Are o acuratețe foarte crescută, de +/- 0,5 grade Celsius, ceea ce înseamnă că este de încredere. Este proiectat pentru scanarea rapidă a persoanelor, iar distanța optimă de la care poate fi luată temperatura este de 1 metru. 

În cazul în care temperatura este prea mare, atunci aparatul va suna o alarmă. Are o memorie mare, poate salva până la 100.000 de imagini și poate verifica din nou temperaturile înregistrate. 

Interfața este de tip USB-C, iar timpul pe care îl veți petrece încărcând acest dispozitiv este de maxim 2 ore jumătate. Astfel încărcat, autonomia bateriei va ține 8 ore. Este compact, ușor de folosit, potrivit pentru detecție mobilă, dar poate fi fixat și pe un trepied. 

#5. Cel mai bun preț pentru o cameră termoviziune: Camera termoviziune Seek Thermal XR, lightning iOS, LT-EAA

Camera cu termoviziune este o versiune îmbunătățită a camerei originale Seek Thermal. Ce s-a îmbunătățit? Distanța de vizualizare, care este acum dublă, dar păstrând claritatea și rezoluția. Detectează lumina infraroșie emisă de toate obiectele din jur și creează o imagine vizibilă pe dispozitivul dvs. cu sistem de operare iOS 7+.

Camera se bazează pe procesorul telefonului, baterie și ecranul touchscreen. Detectează o gama variată de temperatură, de la – 40 de grade, până la 330 de grade, observând căldura din pereți, frunziș și chiar întuneric total. 

Iar acum, câteva informații tehnice: carcasa este din magneziu, are un unghi de vedere de 20 de grade, distanța de vizualizare de până la 600 m, doar 14 grame greutate, iar în pachet aveți inclusă și geanta impermeabilă pentru transportul în siguranță. 

Pentru cine este creata această cameră? Pentru electricienii care inspectează componentele electrice, circuitele sau instalațiile, pentru navigatorii ce trebuie să detecteze obiecte periculoase în apă, dar și pentru vânători. Mai poate fi foarte bine utilizată de toți camperii pentru verificarea taberelor și prevenirea animalelor periculoase, pentru posesorii de animale, pentru a le depista noaptea, dar și pentru toți cei care vor să-i păstreze pe intruși departe de perimetrul casei lor. Are un preț excelent, iar calitatea este foarte bună. 

#6. Cea mai robustă cameră cu termoviziune: Camera cu termoviziune Seek Thermal Reveal XR Xtra Range, RT-EBA Pure Black

Avem în față una dintre cele mai bune și rezistente camere cu termoviziune. Se remarcă datorită mânerului ergonomic cu afișaj, dar mai ales robusteții întregului pachet, având o carcasă din cauciuc și controale intuitive. Lanterna încorporată este LED-300 Lumen și are setări multiple (imagine display, nivel iluminare, consum energie, calibrare termică, captura imagini și altele).

Are capacitatea de a surprinde imagini de la o distanță rezonabilă, de 275 m, rezoluția display-ului este de 240 x 320 pixeli, iar unghiul de vedere este de 20 de grade. Temperatura pe care o poate detecta începe de la -40 de grade Celsius și ajunge la 330 de grade Celsius. 

Bateria va ține în jurul a 10 ore, având microbolometru oxid de vanadiu și lentile calcogenice. Cât despre lungimea de undă infraroșie, aceasta este de 7,5-14 microni. Acceptă un card microSD, cu o capacitate de maxim 512 MB. 

#7. Cea mai ușor de utilizat cameră cu termoviziune: Termoscaner cu camera de termoviziune 80×60, UNI-T, UTi85H+

Camera termoviziune UTi85H se poate utiliza pentru citirea temperaturii corpului uman. Alarmează la depășirea unei anumite temperaturi, ceea ce înseamnă că este foarte practică, iar descărcarea se poate face in PC, având un software inclus și meniu practic în limba engleză.

Camera este uimitoare și poate să monitorizeze în timp real pe afișajul propriu și pe calculator. Distanța de măsurare recomandată fără a intra în contact este de 1m. Se poate folosi ca dispozitiv de mână sau se poate așeza pe un trepied. 

Măsoară temperatura punctului central,  cu urmărirea automată a temperaturilor înaltă/joasă si afișează temperatura în timp real. Asta înseamnă că este incredibil de simplu de utilizat, totul făcându-se automat.

Să aruncăm o privire și asupra datelor tehnice: rata cadrului este mai mică decât 9Hz, rezoluția camerei este 320 x 240, are port de date USB de tip C, timpul de încărcare este de 4 ore, iar durata de viață a bateriei de 6 ore. 

Ce este important când căutăm cea mai bună cameră termoviziune?

Pentru a găsi cea mai bună cameră cu termoviziune, va trebui să evaluați 5 calități majore ale camerei în comparație cu nevoile aplicației dvs.

Gama de temperatură

 Intervalul de temperatură al unei camere de termoviziune poate fi unul dintre cele mai importante considerente. La ce temperatură veți captura imagini? Va exista o mare diferență de temperatură? Primul aspect trebuie să fie domeniul de temperatură al camerei.

Rezoluție

Majoritatea camerelor cu imagini termice au un număr mai mic de pixeli decât camerele cu lumină vizibilă, astfel încât evaluarea rezoluției detectorului este, de asemenea, un aspect important. Dimensiunea zonei dvs. de imagine și a țintei va dicta rezoluția necesară. Detectarea obiectelor mici va necesita camere cu imagini termice de înaltă rezoluție.

Acuratețe și repetabilitate

De cele mai multe ori, o cameră cu imagini termice nu este utilizată doar pentru a detecta temperatura unui anumit corp, ci și pentru a măsura diferențele de temperatură. În acest sens, precizia și repetabilitatea sunt considerații cheie. Majoritatea camerelor de termoviziune de înaltă calitate ating o precizie de ± 2% sau mai bună.

Fuziunea imaginii

În anumite conjuncturi, imaginile termice trebuie comparate cu imaginile cu lumină vizibilă pentru a prezenta în mod clar rezultatele diferențelor de temperatură. Unele camere de termoviziune au capacitatea de a evidenția în mod clar diferența dintre imaginile termice și vizibile, ceea ce face captarea imaginilor în aceste aplicații mult mai ușoară.

Durabilitate

Durabilitatea unei camere cu imagini termice este importantă, în special pentru aplicații precum supravegherea high-end, securitatea și monitorizarea infrastructurii. Dacă camerele cu imagini termice trebuie să stea în aer liber pentru perioade lungi de timp sau să fie deplasate în jurul unui mediu industrial accidentat, durabilitatea va fi un aspect important.

Există multe modele diferite de camere de termoviziune și alegerea uneia potrivite poate părea dificilă uneori. Evaluarea celor 5 calități ale camerei enumerate mai sus vă va indica în direcția corectă.

Cea mai bună cameră termoviziune- Păreri de pe forum

Mihai Bogdan

„Am achiziționat camera cu termoviziune Infiray Xeye E3n deoarece eu sunt vânător de meserie și mi-a trebuit un produs mai special. Pot spune că sunt plăcut surprins de calitatea imaginii și de cum este construită în general. Este robustă, foarte ușor de folosit, iar distanța de la care detectează căldură este incredibil de mare. O recomand 100%.”

Mihaela Diaconescu

Camera cu termoviziune Infiray Xeye E3n este altceva. Imaginile pe care le surprinde sunt foarte clare și vizibile, chiar și de la distanța mare și chiar pe condiții ploioase sau ceață. Nu mă așteptam să găsesc un produs atât de bun la acest preț.”

Ion Militaru

„Prima dată cânt am văzut prețul pentru camera cu termoviziune Infiray Xeye E3n trebuie să recunosc că am fost puțin sceptic. Însă am zis să-i dau o șansă. Nu m-a dezamăgit. Este extrem de calitativă, imaginile sunt bune, clare, vizibile, iar bateria mă ține undeva în jur de 10 ore. Ador să vânez cerci și căprioare, iar această cameră îmi face munca mult mai ușoară și mai plăcută. O recomand din tot sufletul.”

Lucian Onciu

Camera cu termoviziune Infiray Xeye E3n este cea mai bună achiziție. Preț ok, calitate superioară și o experiență unică în timpul folosirii. Îmi place că îl pot încărca oriunde, chiar și în mașină și că bateria mă ține în jur de 10 ore. ”