Cea mai buna centrala electrica cu inducție

Lista cu produse de top pentru cele mai bune centrale electrice inducție

Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 6 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 6 kW

“Este ideala pentru incalzirea locuintelor mici si medii, multumita puterii nominala maxime de incalzire, oferind, totodată un raport consum rezultat convenabil. Vecinii va vor vizita mai des odată ce veți achizitiona aceasta centrala; funcționează asemeni unui magnet.”

Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 4 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 4 kW

“Dotată cu o putere nominală maximă de încălzire de 4 kW, aceasta centrala incalzeste optim un cămin mic, fără a fi costisitoare.”

Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 15 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 15 kW

“Cu o putere maximă de încălzire de 15 kW, aceasta centrala poate satisface chiar si pretențiile celor mai exigenti cumparatori; este tot ceea ce aveți nevoie.”

Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 18 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 18 kW

“Locuinta dumneavoastra va deveni caminul perfect cu noua centrala Bosch Tronic Heat; tot ceea ce trebuie sa faceți este sa o conectati la o sursa de energie electrică și sa va bucurati de rezultate.”

Cea mai buna centrala electrica  inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 24 kw: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 24 kW

“Bucurati-va de beneficiile unei centrale electrice puternice; incalzeste orice locuință aproape instant.”

Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominala maxima de incalzire de 24 kW si capacitate de autodiagnosticare: Centrala termica electrica Bosch Tronic Heat 3500 24 kW, display LED

“Noul sistem de autodiagnosticare asigura înregistrarea posibilelor defecțiuni ale centralei; adio griji suplimentare.”

Cea mai buna centrala electrică inducție cu microprocesor: Centrala murala electrica Ray 6kw PROTHERM

“Dotată cu un microprocesor de înaltă calitate, aceasta centrala va va scapă de grija incalzirii locuintei dumneavoastra; aproape funcționează singura.”

Alegerile noastre de top pentru cea mai buna centrala electrică inducție

#1. Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 6 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 6 kW

Centrale electrice inductie: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 6 kW

Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 6 kW este recomandata pentru încălzirea unor suprafețe de până la 60 mp, ceea ce ar putea însemna un apartament mic.

Cel mai mare avantaj al acestei centrale este costul redus, puterea nominală maximă de 6 kW, fiind o putere relativ mica, care nu necesita o cantitate imensă de energie electrică precum în cazul centralelor cu putere maximă de 34 kW. În pofida puterii mici, centrala este mai mult decat suficienta pentru incalzirea lucuintei dumneavoastra.

Grație unei model îngust, cizelat și cu o masa de 22 de kg, aceasta centrala este ideala pentru spatii mici, precum unele apartamente. În cazul in care va doriti sa preparati si apa calda este necesara conectarea centralei cu un boiler extern care va suplimenta acest inconvenient al centralei, inconvenient întâlnit, de altfel, în cazul tuturor centralelor electrice cu inducție.

#2. Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 4 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 4 kW

Cea mai buna centrala electrica inductie-Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 4 kW

Potrivită pentru spațiile reduse, Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 4 kW este alegerea ideală pentru dumneavoastră în cazul în care sunteți în căutarea unei centrale termice cu inductie. Dotată cu o putere nominală maximă de 4 kW, aceasta centrala se mandreste cu un cost redus in ceea ce privește consumul de energie electrică. 

Este o substituție armonica a centralelor termice pe gaze pentru cei care nu au racordare la alimentare cu gaze naturale. Totuși, în cazul în care aveți de incalzit o suprafață mult mai mare, ar trebui sa luați în considerare o centrala cu o putere nominală maximă superioară. Un avantaj al acestei centrale este aspectul îngrijit și masa mica de doar 21.8 kg care permite amplasarea în spații limitate.

În plus, acest model de centrala de la Bosch permite conectarea pana la 6 centrale electrice cu inducție în cascada datorită modulului KASK.

#3. Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 15 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 15 kW

Cea mai buna centrala electrica inductie, de 15 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 15 kW

Recomandata pentru spatii medii (aproximativ 100 mp), Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 15 kW poate fi viitorea dumneavoastra centrala, intrucat intruneste toate calitatile unei centrale electrice cu inducție. În primul rand, are un randament de transformare al energiei absorbite în energie calorică de pana la 99%; ceea ce înseamnă ca aproape toata energia electrica absorbita este convertita in energie termica.

In al doilea rand, are un nivel scăzut de silentiozitate, de 39 dB. Așadar, poate fi amplasată chiar și în camerele frecventate, intrucat nu veți fi deranjat de zgomotul produs în timpul functionarii. Acesta centrala impresionează, totodată, prin masa și dimensiunile reduse, care permit amplasarea ei în spații mai mici. Asemeni oricărei centrale electrice cu inducție, nici aceasta centrala nu permite prepararea apei calde, decat prin intermediul unui boiler extern.

#4. Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 18 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 18 kW

Cea mai buna centrala electrica inductie,  de 18 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 18 kW

Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 18 kW este încă un exemplu de centrala electrica termica care poate fi utilizata ca alternativa a centralelor cu gaze pentru încălzirea unor spații relativ mari. Puterea nominală maximă de 18 kW asigura încălzirea unor spații de pana la 150 mp.

Trebuie sa tineti cont ca odată cu creșterea suprafeței de încălzit și, implicit, cu creșterea puterii nominale maxime, plata aferentă consumului de energie va crește la randul ei. Totuși, raportand costurile la suprafața de încălzit veți obține o valoare satisfăcătoare, poate chiar mai convenabila decat in cazul centralelor de putere maximă inferioară.

În plus, acest model de centrala de la Bosch permite conectarea pana la 6 centrale electrice cu inducție în cascada datorită modulului KASK. Puteți sa controlati centrala cu ajutorul panoului de comanda al centralei, și pentru a economisi energie electrică și, astfel bani, puteți apela la un termostat conectat la centrala si care controleaza pornirea și oprirea functionarii centralei în funcție de temperatura ambientala presetata.

#5. Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 24 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 24 kW

Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 24 kW: Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 24 kW

Dotată cu cea mai mare putere nominală maximă oferită de modelul Bosch Tronic Heat 3500, Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 24 kW este alegerea perfectă pentru cei care doresc încălzirea unei suprafețe mari (pana la 200 de mp). Aspectul minimalist, pe cat posibil, si masa relativ mica a acestei centrale încurajează la amplasarea ei chiar și în spațiile limitate.

Totodată, Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 24 kW promite un nivel de zgomot relativ scăzut, de aproximativ 39 db.

In plus, centrala permite și incalzirea prin pardoseala, grație complexitatii circuitelor de încălzire. Totuși, în acest caz trebuie sa aveți în vedere necesitatea achiziționării unui termostat de camera suplimentar. De asemenea, pentru posibilitatea obținerii apei calde, centrala permite conectarea la un boiler extern care sa realizeze acest serviciu.

#6. Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere nominală maximă de încălzire de 24 kW și capacitate de autodiagnosticare: Centrala termica electrica Bosch Tronic Heat 3500 24 kW, display LED

Cea mai buna centrala electrica inductie, cu putere maximă de 24 kW și capacitate de autodiagnosticare-Centrala termica electrica Bosch Tronic Heat 3500 24 kW, display LED

Probabil, una dintre cele mai complete centrale electrice cu inducție, Centrala termica electrica Bosch Tronic Heat 3500 24 kW, display LED se mandreste cu încălzirea unei suprafețe mari (pana la 200 mp), dar, mai ales, cu multitudinea de funcții. Una dintre cele mai spectaculoase funcții suplimentare este capacitatea de autodiagnosticare, sau autodiagnoza. Prin intermediul ei centrala permite identificarea și înregistrarea unor eventuale defecțiuni, ceea ce usureaza procesul de reparație.

O alta funcție specială a acestei centrale este sistemul antiinghet, sau în cazul supraincalzirii un sistem responsabil de limitare a temperaturii. Totodată, Centrala termica electrica Bosch Tronic Heat 3500 24 kW permite controlul strict al rezistentelor electrice, ceea ce asigura prelungirea vieții acestora.

Pentru prepararea apei calde menajere, este necesara existenta unui boiler extern, iar temperatura maxima de încălzire a apei este de 85 grade Celsius. În plus, aceasta centrala permite setarea temperaturii ambientale și cea a apei calde produse de boilerul extern dorite prin intermediul panoului de comanda cu interfața modernă cu display LED.

#7. Cea mai buna centrala electrică inducție cu microprocesor: Centrala murala electrica Ray 6kw PROTHERM

Cea mai buna centrala electrică inducție cu microprocesor-Centrala murala electrica Ray 6kw PROTHERM

Pentru iubitorii de tehnologie, și pentru cei care sunt la curent cu cele mai noi upgrade-uri ale aplicabilității acesteia, vor considera aceasta centrala o adevarata revelatie. Dotată cu un microprocesor de înaltă calitate care este responsabil de producerea energiei termice, Centrala murala electrica Ray 6kw PROTHERM, poate satisface pretențiile celor mai exigenti cumparatori.

Grație acestui microprocesor se asigura modularea continua a puterii necesare încălzirii și reglare echitermica, odată conectata la senzorul exterior. În plus, aceasta centrala este capabilă de autodiagnosticare, pentru a detecta și înregistra posibilele stări nestandard, sau defecțiuni, și pentru a memora mesajele aferente erorilor.

Centrala murala electrica Ray 6kw PROTHERM asigura și protectie impotriva inghetului. Aceasta nu are un sistem de încălzire a apei menajere, fiind necesara, asemeni oricarei alte centrale electrice cu inductie, conectarea cu un boiler extern. O caracteristică foarte importantă este și nivelul extrem de redus de zgomot, doar 20 dB.

Ce este important cand cautam cea mai buna centrala electrică inducție?

Suprafața ce trebuie incalzita si puterea nominală maximă

Cel mai important aspect asupra căruia trebuie sa reflectati dacă sunteți în căutarea unei centrale electrice cu inducție este mărimea suprafeței ce se dorește a fi incalzita deoarece este în stransa legatura cu puterea nominală maximă de care trebuie sa dispuna o centrala electrica cu inductie potrivită.

Astfel, cu cat suprafata locuinței dumneavoastră este mai mare, cu atat puterea centralei trebuie sa fie mai mare. Exista cateva intervale de puteri nominale maxime capabile sa incalzeasca un număr limitat de metrii patrati. Așadar, o putere cuprinsa intre 4 și 6 kW poate incalzi pana la 60 mp.

În schimb, pentru o putere cuprinsa intre 12 și 18 kW, putem aproxima o suprafata de încălzire admisă si posibila cuprinsa intre 100 mp si 150 mp. Pentru valori ale puterii maxime de 24 kW, spațiul ce poate fi încălzit poate atinge chiar și 200 mp. Desigur ca aceste valori sunt relative și depind de înălțimea camerelor, de izolatia acestora și de condițiile externe.

Consumul

Desigur ca achiziționarea unei centrale electrice cu putere nominală maximă mare v-ar scapă de grija suplimentară calculului spațiului de încălzit, însă veți pierde din vedere un aspect economic extrem de important: costurile aferente consumului de energie specifice fiecărei centrale.

Concomitent cu creșterea puterii nominale maxime, va crește și consumul de energie, ceea ce se traduce cu un cost lunar mărit. Așadar, înainte de a achizitiona o centrala electrica cu inductie, încercați sa aproximati suprafața de încălzit, astfel incat raportul dintre consum și suprafața sa fie unul avantajos pentru dumneavoastra.

Care ar fi rostul unei centrale cu putere mare care consuma mult, dacă încălzirea locuinței dumneavoastră poate fi realizata si de o centrala cu o putere și, implicit, un consum inferior? 

Garanția oferită de producător sau furnizor

Așa cum v-ați obișnuit deja, pentru orice obiect cumparat trebuie verificata perioada de valabilitate și, acolo unde este cazul, existenta garantiei. Cu atat mai mult în cazul unei centrale, indiferent de model, care este o investiție de durata, trebuie sa aveți în vedere dobândirea unei perioade de garanție cat mai mare. Încercați sa achizitionati produse de la firme profesioniste și consacrate  pentru domeniul în care activează și care va pot pune la dispoziție, totodată, servicii de montare și mentenanta.

Cea mai buna centrala electrică inducție – Păreri de pe forum

Valentina Mihai

“Am cumparat Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 6 kW, in urma cu cateva luni si sunt mai mult decat multumita; este ideala pantru apartamenul meu. Cea mai buna alegere!”

Mirela Popescu

“Nu am crezut că o centrala electrica cu inductie este atat de buna. Mie mi se pare mai ecologica decat cea pe gaze; nu eliberează fum. Recomand Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 18 kW!”

Dumitru Razvan

Centrala electrica murala Bosch Tronic Heat 3500 15 kW este o alegere buna! Ceea ce nu îmi place foarte mult este ca nu poate incalzi si apa pentru menaj, dar dacă o conectezi cu un boiler este perfectă.”