Top anvelope iarna – cele mai bune cauciucuri, clasament (2021)

Lista cu Produse de Top Anvelope de Iarnă

Cele mai bune anvelope de iarnă în general: Michelin ALPIN 6 205/55R16 91T

„Apreciată pentru fiabilitate, frânare eficientă, stabilitate și ușurința de control pe asfalt umed, dar mai ales pentru capacitatea de optimizare a consumului de carburant!”

Cele mai bune anvelope de iarnă atunci când vine vorba de o conducere dinamică: Debica Frigo HP 2 205/55R16 91H

„Recunoscute pentru durabilitatea lor, anvelopele de Debica Frigo HP 2 205/55R16 91H sunt perfecte pentru cei ce preferă o conducere dinamică, asigurând o aderență sporită pe o suprafață înzăpezită datorită noului design al benzii de rulare!”

Cele mai fiabile anvelope de iarnă pentru drumurile de zăpadă, umede și uscate: Tigar WINTER 205/55R16 94H

„Noul design special cu unghi transversal este acum la îndemâna dumneavostră, asigurându-vă controlul pe timp de iarnă, dar și consumul optimizat de combustibil la care visați!”

Cele mai eficiente anvelope de iarnă: Tigar WINTER 195/65R15 91H

„Cu indicele de viteză H și clasa eficientă de consum E, anvelopele de iarnă Tigar WINTER 195/65R15 91H cuceresc prin eficacitate și prin designul ce oferă o călătorie linistită, fară zgomot!”

Cele mai economice anvelope de iarnă: Tigar WINTER 185/65R15 88T

„Anvelopele de iarnă Tigar WINTER 185/65R15 88T vă oferă o optimizare a consumului de combustibil dar și controlul pe suprafețele înzăpezite, uscate sau umede!”

Alegerile noastre de top pentru top anvelope iarnă

#1. Cele mai bune anvelope de iarnă în general: Michelin ALPIN 6 205/55R16 91T

Top anvelope iarnă-cele mai bune anvelope de iarnă în general

Anvelopele de iarnă Michelin ALPIN 6 205/55R16 91T reprezintă cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de siguranță în sezonul rece, fiind apreciate și pentru fiabilitate și capacitatea de optimizare a consumului de carburant. În ceea ce privește funcționarea pe zăpadă a anvelopelor de iarnă, Michelin ALPIN 6 205/55R16 91T asigură o distanță de frânare medie mai mică cu aproximativ 5,9 m față de alte anvelope concurente și o mai bună accelerare și tracțiune.

Totodată, acestea sunt și foarte silențioase, având un nivel de zgomot de 69 dB grație noului design al benzii de rulare ce prezintă un profil cu compuși multistrat. Dispunerea lamelară a benzii de rulare optimizează aderența pe direcția longitudinală și transversală, iar blocurile mari ale zonei umărului facilitează manevrele la viteză mare. 

Amestecul de cauciuc Michelin Alpin A6, care include plastifianți speciali și polimeri funcționali, împreună cu silicon, îmbunătățește nu numai tracțiunea pe zăpadă și proprietățile de aderență la suprafețele uscate și umede, ci și creșterea eficienței consumului de combustibil și rezistenței la uzură a benzii de rulare.

#2. Cele mai bune anvelope de iarnă atunci când vine vorba de o conducere dinamică: Debica Frigo HP 2 205/55R16 91H

Top anvelope iarnă-Cele mai bune anvelope de iarnă atunci când vine vorba de o conducere dinamică

Cu noul design al benzii de rulare ce permite deținerea mai multor muchii de tăiere, anvelopele de iarnă Debica Frigo HP 2 205/55R16 91H asigură o aderență sporită pe suprafața cu zăpadă și un control foarte bun în timpul iernii. Totodată, designul optimizat al acestor anvelope de iarnă oferă în cadrul unei călătorii o conducere confortabilă pe timp de iarnă, iar adâncimea crescută a benzii de rulare permite rularea pentru perioade lungi de timp.

Suprafața de contact optimizat a pneului anvelopelor de iarnă Debica Frigo HP 2 205/55R16 91H cu solul se traduce într-o bună tracțiune pe drumurile înzăpezite, umede și uscate, iar canalele direcționale cu caneluri largi elimină în mod eficient glisierele de apă și nămol, reducând riscul de acvaplanare. Părțile laterale ale suprafeței de rulare asigură o mai bună aderență pe zapadă, îmbunătățind controlul vehiculului și asigurând tracțiune foarte bună pe zăpadă.

Aceste anvelope de iarnă vă pot oferi control asupra vehiculului dumneavoastră pentru o perioadă lungă de timp datorită profilului compus dintr-un amestec de cauciuc Debica Frigo HP și polimeri funcționali, dispus multistrat și datorită indicelui de sarcină de 91, ceea ce înseamnă că o anvelopă poate susține o greutate de 615 kg.

#3. Cele mai fiabile anvelope de iarnă pentru drumurile de zăpadă, umede și uscate: Tigar WINTER 205/55R16 94H

Top anvelope iarnă-Cele mai fiabile anvelope de iarnă pentru drumurile de zăpadă

Datorită anvelopelor de iarnă Tigar WINTER 205/55R16 94H vă puteți bucura de un design special cu unghi transversal, cu numeroase blocuri de rulare și o densitate mare de lame. Micro-nervurile detaliate din caneluri ajută la eliminarea eficientă a glisierelor de apă și nămol, asigurând controlul autovehiculului pe drumurile umede.  

Aceste anvelope asigură un consum optimizat de combustibil, fiind înscrise în clasa E, iar din punct de vedere al aderenței se înscriu în clasa C. Pe de altă parte, zgomotul produs este de 72 dB, ceea ce ne arată că performează atunci când vine vorba de silențiozitate.

Indicele de sarcină al anvelopelor Tigar WINTER 205/55R16 94H este 94, ceea ce înseamnă că acestea au capacitatea de a transporta o sarcină maximă, pe anvelopă, de 670 kg la o viteză maximă indicată de indicele de viteză, în acest caz indicele fiind încadrat în categoria H.

#4. Cele mai eficiente anvelope de iarnă: Tigar WINTER 195/65R15 91H

Top anvelope iarnă-Cele mai eficiente anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă Tigar WINTER 195/65R15 91H sunt unele dintre cele mai eficiente anvelope de iarnă și se caracterizează prin aderența crescută pe suprafețe umede, indice de sarcină 91 și consum optimizat de combustibil. Totodată, aceste anvelope de iarnă surprind prin raportul calitate-preț, oferind o bună tracțiune pe zăpadă și o distanță de frânare mică în comparație cu alte anvelope de iarnă comercializate la același preț.

Aceste anvelope de iarnă oferă un consum optimizat de combustibil, fiind încadrate în clasa E și un indice de viteză încadrat în clasa H. De asemenea, aderența anvelopelor de iarnă Tigar WINTER 195/65R15 91H se încadrează în clasa C, ceea ce înseamnă că sunt performante în ceea ce privește acvaplanarea curbă și frânarea pe asfalt umed. 

#5. Cele mai economice anvelope de iarnă: Tigar WINTER 185/65R15 88T

Top anvelope iarnă-Cele mai economice anvelope de iarnă

Cu un indice de viteză încadrat în categoria T și un indice de sarcină de 88, anvelopele de iarnă Tigar WINTER 185/65R15 88T vă oferă o conducere eficientă, silențioasă și sigură, la un preț accesibil. Aceste anvelope de iarnă asigură un consum redus de combustibil pentru că sunt încadrate în clasa E, dar și o bună aderență, de clasă C. Mai mult, capacitatea de tracțiune este sporită, iar distanța de frânare sub medie.

Designul anvelopelor de iarnă Tigar WINTER 185/65R15 88T surprinde prin eficiență și ajută la o mai bună susținere. Profilul realizat în stil multistrat permite adaptarea anvelopelor în funcție de carosabil, fiind eficiente pe zăpadă, asfalt umed și uscat. Totodată, amestecul de cauciuc Tigar cu polimeri funcționali a fost realizat așa încât acestea să poată rezista la diverși factori degradanți, pentru a le oferi o durată de viață mai îndelungată.

Ce este important când căutăm top anvelope iarnă? 

Compoziția și designul

Majoritatea anvelopelor de iarnă prezintă compuși specializați ai benzii de rulare și designuri avansate ale benzii de rulare care ajută la asigurarea unei tracțiuni superioare și a distanței de oprire. Anvelopele de iarnă tind să aibă o tracțiune și o manevrabilitate mai bune la temperaturi mai scăzute. Compusul benzii de rulare își menține flexibilitatea, ceea ce permite o aderență sporită pe zăpadă și gheață. O bandă de rulare cu canelurile mari asigură o tracțiune mai bună pe suprafețele de iarnă, ajutând în același timp la înlăturarea zăpezii și a nămolului. 

Cunoașterea tipurilor de drum pe care circulați 

Acest lucru este crucial atunci când alegeți anvelopele de iarnă. Dacă conduceți mult, asigurați-vă că investiți în anvelope de înaltă calitate. Acest lucru este deosebit de important dacă conduceți o mașină compactă, care este mai probabil să derapeze în condiții defavorabile condusului. Dacă conduceți în principal în oraș, anvelopele cu un raport bun calitate-preț vor face treaba. 

În plus față de vremea aspră de iarnă, dacă întâlniți multe dealuri sau colțuri ascuțite în zona dumneavoastră, se poate să doriți tracțiunea și controlul pneurilor de iarnă pregătite pentru iarnă. 

Performanţă

Când cumpărați anvelope, rețineți că abilitățile de pornire, oprire și virare ale vehiculului dumneavoastră se reduc în cele din urmă la cantitatea de tracțiune pe care pneurile o pot oferi pe suprafețele de drum înzăpezite sau înghețate.

Top anvelope iarnă – Păreri de pe forum

Șerban Stoica

„Am achiziționat anvelopele de iarnă Michelin ALPIN 6 205/55R16 91T în luna decembrie a anului trecut.
Pe carosabil acoperit cu zăpadă de 10-12 cm am reușit să merg 40 km cu viteze cuprinse între 75-90 km/h, exceptând curbele, și nicio secundă nu am avut senzația de nesiguranță: mașina a rămas în permanență pe direcția dictată, nu a derapat și a frânat de fiecare dată foarte bine. La fel de bine se descurca și pe carosabil umed. Personal, recomand.”

Grigore Ionuț

„De cum am montat anvelopele de iarnă Debica Frigo HP 2 205/55R16 91H am simțit diferența, zgomot redus, volan mai ușor, de aderență nu mai zic… Fantastice! Se lipesc efectiv de drum, asta în condițiile în care pe jos e zăpadă și foarte multă apă. Recomand Debica HP 2, a fost mult peste așteptările mele.”

Eduard Mareș

„Am folosit anvelopele de iarnă Tigar WINTER 205/55R16 94H în urmă cu 3 ani pe un polo și acum le folosesc pe un BMW tracțiune spate. Pe carosabil umed dacă mergem cu viteză regulamentară sunt perfecte.”

Costea Claudiu

„Am acest model de cauciucuri, Tigar WINTER 195/65R15 91H, de 2 luni. Pot să vă spun că stau într-o zonă de munte și am circulat cu ele atât pe zăpadă (de până la 25 cm) cât și pe gheață.
Se comportă foarte bine până acum. Cauciucul este moale, prinde bine pe zăpadă iar pe gheață nu simt că îmi fuge mașina de sub mine.
Raport calitate/preț este super ok.”

Diaconescu Alin

„Am anvelopele de iarnă Tigar WINTER 185/65R15 88T de 4 ani pe mașină (logan) și sunt super mulțumit. Au o aderență cu mult peste așteptări. Menționez că am mers și vara cu ele. Raportul preț/calitate este excepțional.”