Cel mai bun panou solar – Pareri, Forum

res_6ca6675fedc0c4bb58ac63c6cccd7d9d-3201693

Lista cu produse de top pentru cel mai bun panou solar

Cel mai bun panou solar cu USB: PNI GreenHouse

„ Având două ieșiri conectate, sistemul solar fotovoltaic PNI GreenHouse este soluția perfectă pentru orice fel de aplicație mobilă furnizând energia necesară pentru alimentarea electrocasnicelor mici!”

Cel mai bun panou solar monocristalin: PNI WT 250/300M17

„Cu 60 de celule solare, PNI WT 250/300M17 este unul dintre cele mai eficiente panouri solare având o toleranță de putere la ieșire de 1,6%!”

Cel mai bun panou solar cu kit de iluminat: Flink

„Cele 6 led-uri albe sunt perfecte pentru iluminarea terasei dumneavoastră, datorită sistemului Flink dotat cu kitul de iluminat inclus!”

Alegerile noastre de top pentru cel mai bun panou solar 

#1. Cel mai bun panou solar cu USB: PNI GreenHouse

res_6ca6675fedc0c4bb58ac63c6cccd7d9d-3201693

În cazul în care sunteți iubitori ai naturii, PNI GreenHouse este echipamentul special dezvoltat pentru dumneavoastră! Având o ieșire de 5V și una de 12V, acest panou solar este soluția perfectă în cazul concediilor în camping, rulotă, pentru utilizarea în seră sau pentru orice fel de altă aplicație mobilă, fiind o sursă de lumină pe care vă puteți baza oferind o perioadă de funcționare de până la 12 ore. Sistemul său modern, de tip plug and play, este gata oricând pentru a fi pus în funcționare, doar la simpla conectare a aparatelor electronice.

De asemenea, pentru a vă face concediul plăcut, unitatea centrală a acestui panou solar dispune și de un radio FM și de un MP3 player, astfel încât vă puteți alunga plictiseala având opțiunea de a  asculta peste 20 de canale de canale radio. Puterea de 10W a acestui panou solar încarcă unitate solară în mai puțin de 7 ore de soare.

#2. Cel mai bun panou solar monocristalin: PNI WT 250/300M17

Având un design robust cu 60 de unități fotovoltaice eficiente, PNI WT 250/300M17 este un paou solar ce poate fi inclus în aplicații on/off grid. Acest panou solar asigură performanțe ridicate pentru un termen îndelungat, fiind folosite în construcția sa doar materiale de înaltă calitate, certificate de Comisia Europeană prin marcajul CE de pe ambalajul acestui produs.

PNI WT 250/300M17 se remarcă prin puterea sa excelentă de transmisie a luminii captate de la soare, datorită modulului WT300m. Deși nu are un rezervor, acest panou solar este capanil de a furniza o putere de până la 250W, având o tensiune nominală de 31.8V.

#3. Cel mai bun panou solar cu kit de iluminat: Flink

Flink este aliatul perfect pentru aranjamentele din grădina dumneavoastră! Atunci când vă pregătiți de luminarea exterioară, încercați să vă feriți pe cât de mult cu putință de sistemele complicate care dețin multe fire de alimentare ce afectează aspectul grădinii dumneavostră. Bazându-se pe energia furnizată de către soare, Flink oferă un sistem de iluminare modern, ce nu necesită fire inestetice pentru o funcționare corespunzătoare.

Becul utilizat de către acest sistem este unul LED, ce nu are un consum crescut. Panoul solar beneficiază de trei acumulatoare reîncărcabile cu capacitatea de 600 de mA, astfel încât acest sistem este unul perfect pentru iluminarea grădinii, a curții sau a unor alei.

Ce este important cand cautam cel mai bun panou solar?

Dimensiunile

Cu cât suprafața panoului solar este mai mare cu atât acesta este capabil să capteze mai multă energie solară pe celulele sale fotovoltaice, așa că dimensiunea panoului solar este un aspect important pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când doriți să achiziționați un astfel de sistem.

Durata asigurată de funcționare

Nivelul de energie furnizată poate oferi o durată limitată de funcționare a becurilor sau ale electrocasnicelor mici, înainte de a fi necesară o nouă încărcare a acestora. În funcție de consumul electrocasnicelor conectate și în funcție de capacitatea panoului solar, această durată de funcționare variază de la un sistem la altul.

Tipul de ieșiri

În general, există două tipuri de ieșiri de care beneficiază aceste tipuri de sisteme ce se bazează pe energie solară: o ieșire USB de 5V pentru a putea conecta aparate precum baterii externe, telefoane și așa mai departe și o ieșire de 12V, destinată electrocasnicelor mici, așa cum ar fi de exemplu un aspirator auto sau o lanternă reîncărcabilă.

În funcție de aparatele pe care doriți să le utilizați împreună cu sistemul dumneavoastră solar, orientați-vă astfel încât să achiziționați un sistem compatibil și să nu fie necesar să vă faceți griji în legătură cu funcționarea acestuia.

Alte funcții

Fie că vorbim despre indicatorul de încărcare sau indicatorul de sarcină, de siguranțele sistemului sau de funcții Radio ale acestuia, panourile solare disponibile pe piața din țara noastră pot avea mai multe caracteristici specifice, în funcție de prețul și calitatea acestora. Orientați-vă astfel încât sistemul pentru care optați să vă satisfacă nevoile și totodată să funcționeze eficient, fără întreruperi.

cel mai bun panou solar – Pareri de pe forum 

Aureliu Gogan

„Am achiziționat  PNI GreenHouse pentru toate electronicele mici de care se întâmplă să mai avem nevoie din când în când la casa noastră de vacanță de la munte. Este un sistem foarte eficient, se încarcă rapid și dă o sarcină constantă de energie electrică, astfel încât nu mi-am făcut niciodată griji că îmi va arde din electronice. Pentru o baterie externă, un telefon sau o lanternă este exact sistemul solar de care am nevoie.”

Dana Burlan

„Folosesc PNI GreenHouse ca să îmi luminez aleea din exteriorul casei, datorită celor două becuri LED pe care acest sistem le poate suporta. Este o alternativă foarte economică pe termen lung, pentru că se reîncarcă singur și tot ce trebuie să fac este să apăs un buton pentru a mă bucura de roadele acestuia. De asemenea, rezistă foarte bine afară și se vede și frumos, îi conferă aleii mele un aer plăcut!”

Matei Milosan

„Cu PNI WT 250/300M17 nu îmi mai fac probleme atunci când plec în drumeții cu cortul. Acesta este sistemul perfect pentru a-mi pune la încărcat telefonul și pentru a aprinde un bec, în rest tot ce îmi rămâne de făcut este să mă bucur de minunile naturii, fără să mă tem că rămân fără baterie și nu pot contacta oamenii în cazul în care se întâmplă ceva rău.”