Cel mai bun gratar pe gaz grill, pret, forum

Lista cu produse de top pentru grătar pe gaz

Cel mai bun grătar pe gaz în general: Gratar gaz Triton Landmann

„Un grătar pe gaz excelent, atât cu arzător lateral, cât și cu 3 arzătoare frontale.”

Cel mai bun grătar disc din oțel: Gratar disc din otel, din taler de tractor

„Perfect pentru orice grădină, acest grătar produs în România este foarte rezistent și poate fi transportat cu ușurință.”

Cel mai bun grătar realizat manual din oțel: Gratar disc din otel

„Oțel foarte rezistent, de 5 mm grosime, un disc de 30 cm și picioare demontabile. Pe scurt, un grătar disc tradițional, dar foarte eficient.”

Cel mai bun grătar cu 6 arzătoare: Grill Chef Landmann Trendy 12201

„Toți iubitorii de grătar ar trebui să aibă în arsenalul lor această minunăție cu 5+1 arzătoare, cu o suprafață mare și o putere de 3,2 kW.”

Cel mai bun grătar pe gaz cu reglaj independent: Campingaz seria 4 Classic LS Plus

„Acest grătar vine cu o abordare inovativă, adică sistemul culinar modular, pentru mâncături cu gust autentic.”

Cel mai bun preț pentru o plită din fontă: Plita fonta reversibila Perfect Home 12014 MRF

„Chiar dacă un grătar autentic se face la foc de lemne, această plită poate fi folosită și la cuptor electric, dar și pe plita de inducție, astfel încât să vă bucurați de un grătar în orice anotimp.”

Cel mai potrivit grătar pe gaz pentru 16 persoane: Gratar pe gaz Campingaz seria 4 Woody LX

„Este perfect pentru gătitul al fresco, având o suprafață de gătire generoasă din fontă emailată.”

Cea mai bună calitate a unui grătar cu gaz: Char-Broil Performance T36G5 140675

„Este un model cu trei arzătoare, potrivit pentru mesele rapide din timpul săptămânii, dar și pentru un grătar cu prietenii în week-end.”

Cel mai potrivit grătar pentru 12 persoane: Gratar pe gaz cu 5 arzatoare din inox, Dakota I Activa 12241

„Grătarul are o structură riguroasă, care îi oferă stabilitate și durabilitate de viață ridicată, astfel încât să vă bucurați împreună cu prietenii de un grătar bun ani întregi la rând.”

Cel mai potrivit grătar cu gaz pentru 9 persoane: Gratar pe gaz Campingaz Xpert 200 L

„Deși construcția este simplă, acest grătar este robust și încorporează o serie de caracteristici atent gândite (cărucior din oțel inoxidabil, două arzătoare, suprafață mare de gătit).”

Cel mai eficient grătar cu gaz, cu 4 arzătoare din oțel inoxidabil și un arzător suplimentar: Grill gaz 5 arzatoare BBQ 5000 Master Grill Teesa

„Aveți capacitatea de a regla arzătoarele, astfel încât mâncarea să nu se ardă. Iar pentru a prepara un sos perfect pentru grătar, arzătorul suplimentar cu o putere mai mică completează armonios peisajul.”

Cel mai bun grătar pe gaz din fontă: Gratar pe gaz Char-Broil Convective 410B

„Arzătoare din oțel inoxidabil, care distribuie uniform căldura, grătare din fontă și suprafața de încălzire rabatabilă pentru a păstra la cald alimentele gătite.”
Cel mai frumos aspect al unui grătar cu gaz, dar și o aplicabilitate crescută: Grill 5 arzatoare gaz BBQ 5000 Teesa

„Acest grătar are o putere totală de 12kW, termometru pe capac, 4 arzătoare si unul laterale, 2 grătare, totul într-o prezentare foarte armonioasă din punct de vedere estetic.”

Cel mai potrivit grătar pentru 10 persoane: Gratar pe gaz Campingaz seria 2 Classic EXS Vario

„Acest grătar beneficiază de tehnologia durabilă a arzătoarelor din oțel inoxidabil, într-un model compact.”
Cel mai potrivit grătar pentru 12 persoane: Plancha pe gaz Master L Campingaz

„Cu acest grătar, prepararea alimentelor este simplă și eficientă, având o placă de fontă emailată ușor de curățat.”

Alegerile noastre de top pentru grătar pe gaz

#1. Cel mai bun grătar pe gaz în general: Gratar gaz Triton Landmann

Compania Landmann a fost fondată în 1966 lângă Bremen și a susținut întotdeauna calitatea, funcționalitatea și un design elegant, atemporal. Landmann a fost prima companie care a adus aparate de grătar pe piața germană într-o mare măsură și în anii ce au urmat a devenit un brand cu atracție internațională, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de grătare. În 1980, Landmann a dezvoltat primele grătare pe gaz și doar patru ani mai târziu, primele grătare din fonte emailate.

În 2015, Landmann se remarcă de pe piață prin sistemul PTS (Power Thermal System) auto-dezvoltat și brevetat la nivel internațional, care oferă astfel o soluție pentru o distribuție optimă a căldurii și o curățare ușoară. Cu acest concept, Landmann stabilește noi standarde de performanță pentru grătarele pe gaz. Datorită valorilor tradiționale, viziunilor creative și tehnicilor inovatoare, Landmann oferă o gamă variată de grătare de înaltă calitate pe gaz și cărbune, fumători la accesorii pentru grătar, exact așa cum este si Gratar gaz Triton Landmann

Acum câteva detalii tehnice despre acest grătar. Este din inox, materialul grătarului este fontă, are termometru pentru capac și 3 arzătoare. Două dintre ele au puterea de 3,5 kW, iar unul de 3 kW. 

#2. Cel mai bun grătar disc din oțel: Gratar disc din otel, din taler de tractor

Ajungem la un grătar disc de grădina tradițional. El este produs in Romania, fiind realizat manual din taler de tractor din otel 100% foarte rezistent de 3.5 mm grosime și dispune de picioare demontabile. Cât despre disc, acesta are o înălțime de 30 cm. Iar în cazul în care nu știați deja, oțelul este un excelent conductor de căldură, acesta încingându-se foarte repede ( 3-5 minute) la focul de lemne, pirostrie pe gaz, aragaz, etc.

Așa cum am menționat deja, picioarele sunt demontabile, ceea ce înseamnă că acest grătar poate fi demontat si transportat cu ușurință la locul de picnic, putând fi poziționat foarte bine și eficient în portbagaj. 

Picioarele discului și mânerul rece au filetul dat pe strung, direct pe fier, fără tija filetata sudată. Ce înseamnă asta? Că este mult mai rezistent față de alte grătare cu disc de pe piață.

Este dotat cu un mâner rece pentru a putea fi mai ușor de manipulat chiar și când acesta este încins. 

#3. Cel mai bun grătar realizat manual din oțel: Gratar disc din otel

Gratar disc din otel de gradina este produs și el tot in Romania, fiind realizat manual din taler de tractor din otel 100% foarte rezistent de 5 mm grosime si dispune de picioare demontabile. Înălțimea discului este suficient de mare, de 30 cm. Otelul este un excelent conductor de căldură, încălzindu-se în câteva minute la focul de lemne, pirostrie pe gaz, aragaz, etc.

Picioarele grătarului pot fi scoate, ceea ce face acest produs să fie ușor de transportat dintr-un loc în altul. Este dotat cu un mâner rece pentru a putea fi mai ușor de manipulat indiferent de cât de fierbinte este grătarul. Picioarele pot fi demontate iar mânerul rece poate fi folosit ca agățătoare pentru trepied.

Ceea ce este important de menționat aici este ca înainte de prima folosire discul sa fie ars prin realizarea focului in cuva fără a adăuga preparatele culinare.

#4. Cel mai bun grătar cu 6 arzătoare: Grill Chef Landmann Trendy 12201

Grill Chef Landmann Trendy 12201 are grătar și plită din fontă, sistem PTS, fiind o alegere excelenta pentru amatorii de grătare suculente, dar care sunt mereu în căutarea unor soluții moderne, care sa faciliteze prepararea chiar și a celor mai sofisticate feluri de mâncare. Cu alte cuvinte, dacă vă doriți calitate și confort, acest grătar este soluția. 

Suprafața de gătire este de 43 x 69 cm, ceea ce înseamnă că va permite sa gătiți mai multe feluri de mâncare simultan, pentru pana la 12 persoane. Mai mult decât atât, grătarul este echipat cu un aprinzător central piezo separat pentru fiecare arzător, datorita căruia aprinderea dispozitivului va avea loc rapid și eficient. Iar pe lângă toate acestea, arzătoarele sunt și foarte precise. 

Puteți utiliza pana la 5 arzătoare independente din inox de înaltă calitate, fiecare având o putere de 3.2 kW. 

#5. Cel mai bun grătar pe gaz cu reglaj independent: Campingaz seria 4 Classic LS Plus

De ce sa nu mâncați o pizza  coapta pe o piatră pentru pizza? Sau sa savurați o paella delicioasă, gătită într-o tigaie pentru paella non aderenta autentic spaniolă? Daca preparatele exotice, gătite la foc intens sunt pe gustul dumneavoastră, atunci aruncați în luptă wok-ul din oțel carbon cu tratament anti aderență. Sau puteți să gătiți un pui delicios cu ajutorul grillului pentru pui la grătar. 

Toate aceste sunt posibile acum cu ajutorul sistemului culinar modular si vă va fi mult mai simplu să vă impresionați musafirii. 

Pentru a pregăti mese de sărbătoare pentru familie și prieteni acest grătar puternic, cu 4 arzătoare poate fi o variantă excelentă. Dispune de arzătoare din oțel inoxidabil eficiente și performante, împreună cu o suprafață mare de gătit emailată, aceste grătare sunt perfecte pentru pregătirea unei game largi de mese în aer liber. 

Sistemul Campingaz Culinary Modular inclus oferă grill-urilor o versatilitate de gătit. Curățarea este rapidă și fără probleme datorită sistemului Campingaz InstaClean, care vă permite, de asemenea, să spălați și majoritatea componentelor grătarului în mașina de spălat vase. 

#6. Cel mai bun preț pentru o plită din fontă: Plita fonta reversibila Perfect Home 12014 MRF

Acest grătar are două fețe, una netedă și alta striată. Ceea ce este foarte practic la el este faptul că poate fi folosit pe foc deschis, în cuptor, dar și pe toate tipurile de plită. Însă nu uitați de mânuși, deoarece vă puteți răni grav în cazul în care o atingeți. 

Grătarul este deja asezonat în fabrică cu ulei de palmier pentru a evita apariția ruginii.

Fonta durează o viață dacă este îngrijită cum trebuie. Ține căldura mult, iar când se încinge, se încinge! Este alegerea perfectă când vreți să gătiți carne. Tigăile din fontă nu ard carnea, ci o lasă suculentă și îi oferă o aromă aparte, tradițională. 

Iar dacă se întâmplă să apară rugina, cu un cartof tăiat în jumătate și bicarbonat de sodiu puteți să o îndepărtați imediat. Clădiți, apoi ungeți-o cu ulei vegetal. 

#7. Cel mai potrivit grătar pe gaz pentru 16 persoane: Gratar pe gaz Campingaz seria 4 Woody LX

Gratar pe gaz Campingaz seria 4 Woody LX are o calitate crescută, dar și o eleganță aparte. Are patru arzătoare puternice din oțel inoxidabil reglabile cu tuburi și suprafața de gătit din fontă emailată pentru a asigura o distribuție optimă a căldurii. Ieșirile arzătorului sunt controlate separat, ceea ce înseamnă că acest arzător adecvat funcționează foarte bine și pentru tehnologia de grătare indirectă. Când deschideți acest suport de încălzire cromat, puteți deschide partea superioară, cu și puteți folosi, de asemenea, și funcția de cuptor. 

Temperatura trebuie controlată cu ajutorul termometrului integrat din capac. Baza sistemului modular culinar – Grătarul de gătit din fontă cu inserția rotundă detașabilă este inclus. Există mai multe alte accesorii practice de gătit GRATUITE.

În pachet veți putea găsi piatra practică pentru pizza; tava de paella Haftbeschichtete antiderapantă, tava de prăjire a puiului sau wok-ul de oțel la îndemână. Aprinderea practică Piezo și capacul cu mâner permit o gătire confortabilă (bateriile pentru aceasta sunt incluse în cutie.) 

Căruciorul cu două roți este fabricat din lemn și are în partea din față o unitate de depozitare integrată. Cu ajutorul rafturilor laterale duble pliante, grătarul se poate depozita într-un spațiu relativ mic după utilizare.

#8. Cea mai bună calitate a unui grătar cu gaz: Char-Broil Performance T36G5 140675

Un grătar în aer liber pentru cei care pur și simplu nu vor să compromită gustul mâncării.

Transformați grădina într-o bucătărie în aer liber și gătiți pentru toți prietenii și familia cu acest grătar impresionant cu 3 arzătoare. Este echipat cu o aprindere electronică, un arzător lateral pentru încălzirea cratițelor, un suport de încălzire (pentru a menține alimentele calde departe de zona principală de gătit) și rafturi laterale care oferă spațiu de lucru util. 

Nu în ultimul rând, acest grătar este îmbunătățit cu sistemul TRU-Infrared al lui Char-Broil, care gătește alimentele în mod egal, fără arsuri, pentru a obține până la 50% alimente mai suculente în timp ce consumă cu până la 30% mai puțin gaz.

Are arzătoare din oțel inoxidabil și grătare din fontă, durabile, care pot suporta căldura crescută și sunt construite pentru a rezista.

Grătarele durabile din fontă sunt rezistente la rugină și ușor de curățat.

#9. Cel mai potrivit grătar pentru 12 persoane: Gratar pe gaz cu 5 arzatoare din inox, Dakota I Activa 12241

Grătarul cu gaz Dakota va fi capabil să facă față oricărei sarcini la grătar. Suprafața generoasă a grătarului vă permite să pregătiți multe feluri de mâncare. Controlul temperaturii se realizează printr-un termometru încorporat în capac. 

Vasul de grăsime aspirat face curățarea grătarului mai ușoară și mai confortabilă. Funcția de grătar este mărită de un raft lateral, cu arzător lateral utilizat pentru gătit și încălzirea sosurilor.

Iar acum, câteva detalii tehnice. Construcție robusta din oțel, perfect pentru pregătirea mâncării pentru 12 persoane, rafturi laterale generoase, capac cu termometru integrat, tavă colectare grăsimi. 

Are 4 arzătoare din inox, cu o putere totala de 12,8 Kw (3,2 Kw per arzator) și apărători de flacără pentru a evita scurgerile de grăsimi. De asemenea, vine și cu 2 piese grill din inox cromat. 

Are aprindere ușoară piezo, dulap cu mânere din oțel inoxidabil, 2 roți mari pentru transport facil și un set furtun și regulator pentru conectarea la butelia de gaz.

#10. Cel mai potrivit grătar cu gaz pentru 9 persoane: Gratar pe gaz Campingaz Xpert 200 L

Acest grătar minune este o alegere foarte bună pentru toți pasionații de grătare. Chiar daca construcția grătarului este simplă, ea este durabilă și robustă și are o serie de caracteristici foarte bine gândite și practice în momentul pregătirii mâncării.

Vorbim despre căruciorul din oțel, care vă ajută să mutați mâncarea și ustensilele pentru grătar dintr-un loc în altul. Acest grătar are două arzătoare care se reglează complet, asigurând o căldură completă și constantă. Suprafața de gătit este generoasă, oferind suficient spațiu pentru a pregăti un grătar suficient de 9 persoane. 

De asemenea, are un termometru integrat care facilitează supravegherea temperaturii. Și ce este și mai special la acest grătar este funcția de rotiserie pentru o versatilitate sporită a grătarului. Grătarul are două mese laterale durabile, cu cârlige pentru ustensile, iar căruciorul despre care vorbeam la început are un raft frontal integrat. 

#11. Cel mai eficient grătar cu gaz, cu 4 arzătoare din oțel inoxidabil și un arzător suplimentar: Grill gaz 5 arzatoare BBQ 5000 Master Grill Teesa

Vă doriți să achiziționați un grătar bun? Atunci Grill gaz 5 arzatoare BBQ 5000 Master Grill Teesa ar putea fi o alegere excelentă. Este ideal pentru carne, legume și alte preparate la grătar. Grătarul are 5 arzătoare, dintre care 4 au o putere de 14,4 kW, iar ultimul o putere de 3 kW (pentru sosul pentru grătar). 

Arzătoarele se pot regla, iar fiecare arzător are aprindere automată și reglare independentă a temperaturii. Dispozitivul are un grătar din fontă și o placă netedă, din fontă, perfectă pentru a pregăti pește și fructe de mare. Iar după ce ați pregătit mâncarea, nu trebuie să o lăsați să se răcească deoarece grătarul are funcția de încălzire. 

Această minune de grătar este incredibil de ușor de utilizat. Are cârlige practice de care poți agăța accesoriile de care ai nevoie la grătar. Și pentru că fiecare grătar trebuie să fie acompaniat de o bere rece, aparatul are și deschizător de sticle. 

#12. Cel mai bun grătar pe gaz din fontă: Gratar pe gaz Char-Broil Convective 410B

Am ajuns la un grătar de exterior fiabil, cu un raport foarte bun calitate-preț

Dacă sunteți în căutarea unui grătar de exterior fiabil, cu un preț bun pentru calitatea pe care o oferă, cu o mulțime de caracteristici practice, atunci acesta ar putea fi produsul pentru dvs.! 

Acest grătar convențional gătește în mod ideal pentru +6 persoane. Este echipat cu o mulțime de caracteristici practice, cum ar fi o aprindere electronică, astfel încât să puteți începe să grătiți doar prin apăsarea unui buton, un indicator de temperatură pe capac, un raft separat de încălzire (menținând alimentele calde departe de zona de gătit primară) și rafturi mari care oferă spațiu de lucru util.

Char-Broil este un brand american lider pentru grătare pe gaz și cel mai vechi brand de grătar din America. Ca lider recunoscut în design și inovație, produsele Char-Broil se bucură de milioane de clienți din întreaga lume. Înființată din 1948, Char-Broil continuă să își dezvolte moștenirea și expertiza de lungă durată în construirea de grătare și accesorii de calitate care ajută la pregătirea mâncărurilor cu gust deosebit și asigură multă distracție.

#13. Cel mai frumos aspect al unui grătar cu gaz, dar și o aplicabilitate crescută: Grill 5 arzatoare gaz BBQ 5000 Teesa

Acest grătar are patru arzătoare, cu o putere totală de 12 kW. Grill-ul Teesa are nu numai un grătar spațios, dar și doua rafturi laterale, pe care le puteți transforma rapid într-un loc pentru a pregăti mâncăruri diverse. 

In plus, daca patru arzătoare nu sunt suficiente, puteți utiliza un arzător suplimentar ascuns în unul dintre rafturile laterale. Daca va plac experimentele culinare, grill-ul de la Tessa vă va ajuta sa pregătiți mai multe tipuri de feluri de mâncare pe un singur grătar. Fiecare arzător a fost echipat cu un dispozitiv de declanșare automată cu reglare independentă, fără trepte, permițând reglarea cantității corespunzătoare de gaz în timpul preparării grătarului. 

Grătarul are o tavă detașabilă, iar asta îl face să fie incredibil de simplu de curățat. Puteți regla temperatura preparatelor datorită cronometrului încorporat care vă poate indica momentul în care gradele sunt prea multe sau prea puține. 

#14. Cel mai potrivit grătar pentru 10 persoane: Gratar pe gaz Campingaz seria 2 Classic EXS Vario

Aveți o grădină mare? Vă place să mâncați un grătar bun împreună cu prietenii? Sunteți profesionist într-ale grătarului sau sunteți începător?

Nu contează, pentru că avem de-a face cu un grătar perfect pentru toți cei care vor calitate, gust savuros și ușurință la utilizare. 

Acest grătar are două arzătoare, care pot fi ajustate astfel încât să alegeți temperatura potrivită și beneficiază de o suprafață de gătire din fontă de o calitate superioară, care reține căldura mult timp. De asemenea, grătarul are un arzător separat în lateral ce vă permite să preparați sosuri și garnituri.

#15. Cel mai potrivit grătar pentru 12 persoane: Plancha pe gaz Master L Campingaz

Cu această placă totul devine mai simplu. Este confecționată din oțel inoxidabil, fontă și o tehnologie specială de ardere. Ce înseamnă asta? Că asigură o distribuție uniformă a căldurii. 

Vorbim despre tehnologia brevetată Blue Flame, care asigură o încălzire foarte rapidă. Este ușor de curățat și are un rezervor lateral pentru ulei, astfel încât să-l colecteze sigur și să fie curățat rapid în mașina de spălat vase. 

Capacul din oțel inoxidabil vă protejează în timpul gătirii, dar și după ce ați terminat de gătit. 

Ce este important când căutam un grătar pe gaz?

Mărimea

Unul dintre cele mai importante considerente atunci când alegeți un grătar pe gaz se referă la dimensiunea acestuia, incluzând atât spațiul de gătit, cât și dimensiunile sale generale. Gândiți-vă la câte persoane sunt invitate în mod obișnuit la grătarele familiei dvs. și la tipul de mâncare pe care doriți să le gătiți, apoi alegeți un grătar pe gaz care poate găzdui acest tip de volum. Deși poate fi tentant să alegeți cel mai mare model disponibil, rețineți că un grătar mai mare va ocupa mult spațiu. 

Siguranță

În timp ce performanța de gătit este adesea prioritatea principală pentru cumpărătorii de grătare pe gaz, siguranța ar trebui să fie, de asemenea, o preocupare majoră. Când comparați grătarele pe gaz, căutați modele care oferă o stabilitate mare pentru a reduce riscul de incendii sau accidente legate de vârf. Evitați grătarele cu colțuri sau margini metalice ascuțite care pot provoca răniri și alegeți modelele cu mânere din lemn sau plastic pentru a reduce riscul de a vă arde.

Combustibili

Majoritatea grătarelor pe gaz se bazează pe propan lichid ca sursă de combustibil. Acest gaz vine în rezervoare reumplibile care se fixează la baza grătarului. Acestea oferă o flexibilitate extraordinară, permițând utilizatorilor să mute grătarul în diferite locații din jurul proprietății. 

Dacă aveți o linie de gaze naturale conectată la casa dvs., luați în considerare un grătar cu gaz care curge gazul natural. Conectând permanent grătarul la conducta dvs. de gaz, eliminați necesitatea de a reumple și a înlocui rezervoarele de propan. Singurul dezavantaj al acestui sistem de alimentare este că elimină portabilitatea întâlnită de obicei la grătarele pe gaz.

Caracteristici suplimentare

Grătarele pe gaz vin cu o gamă largă de opțiuni și caracteristici speciale pentru a vă optimiza experiența la grătar. Înainte de a investi într-un grătar, luați în considerare câte dintre aceste caracteristici este probabil să le folosiți. Opțiunile care trebuie luate în considerare includ arzătoarele laterale pentru încălzirea sosului sau a apei, încălzitoare pentru chifle, rotise și grătar. 

S-ar putea să puteți economisi bani omițând caracteristicile suplimentare de care nu aveți cu adevărat nevoie și alegând de un grătar mai simplu care vă satisfac necesitățile primare.

Gratar gaz – Pareri de pe forum

Grigore Ioan„Am achiziționat acest gratar gaz Triton Landmann deoarece am vrut să beneficiez de un grătar calitativ, dar la un preț acceptabil. Pot spune că mi-au fost întrecute așteptările. Este excelent, recomand tuturor pasionaților de grătar.”