Cel mai bun fier de calcat – pareri, forum

Lista cu produse de top pentru cel mai bun fier de calcat 

Cel mai bun fier de călcat cu jet de abur vertical: Philips PerfectCare Elite Plus

„O stație de călcat ușor de folosit și perfectă pentru siguranța dumneavoastră, Philips PerfectCare Elite Plus are grijă de țesăturile dumneavoastră, protejându-le și netezindu-le perfect!”

Cel mai bun fier de călcat cu tehnologie autoclean: Tefal GV9080E0

„Pentru o îngrijire completă a țesăturilor, trebuie să încercați tehnologia de ultimă generație a stației de călcat Tefal GV9080E0 care transformă apa în abur instant, curățând-o de impurități și prevenind petele!”

Cel mai bun fier de călcat cu filtru micro-calc: Tefal FV9844E0

„Depunerile de calcar sunt de domeniul trecutului datorită Tefal FV9844E0, un fier de călcat ușor, cu o tehnologie capabilă de a reține particulele de calcar cu un diametru începând de la 0.2 mm!”

Alegerile noastre de top pentru cel mai bun fier de calcat 

#1. Cel mai bun fier de călcat cu jet de abur vertical: Philips PerfectCare Elite Plus

Progresul tehnologic își spune în sfârșit cuvântul chiar și când vine vorba despre procesul de netezire a hainelor sau a așternuturilor și țesăturilor de mari dimensiuni! Philips PerfectCare Elite Plus este o stație de călcat cu un sistem de eliberare automată a aburului atunci când este în utilizare, pentru o călcare rapidă a oricărui tip de țesătură, fără arsuri și accidente.

Nu este necesară sortarea hainelor și schimbarea temperaturii fierului de călcat, datorită tehnologiei Optimal TEMP de care vă puteți bucura folosind această stație de călcat. Greutatea redusă a acestui fier de călcat îl face perfect atât pentru călcarea orizontală, cât și pentru cea verticală, în așa fel încât netezirea draperiilor sau a perdelelor va fi realizată mult mai ușor și mai rapid.

#2. Cel mai bun fier de călcat cu tehnologie autoclean: Tefal GV9080E0

Tefal GV9080E0 vă dă posibilitatea de a selecta dintre 5 programe special dezvoltate pentru anumite tipuri de materiale, de la sintetice, mătase, lână, bumbac, la denim, fiind o stație de călcare perfectă indiferent de tipul articolelor de îmbrăcăminte pe care le veți netezi.

Presiunea crescută de 7.5 bari permite pătrunderea aburului în țesătură, astfel încât nu va fi necesar să petreceți un timp îndelungat pentru a călca. Jetul de abur puternic al acestui fier de călcat Tefal GV9080E0 îndepărtează cutele chiar și în cazul materialelor groase, care în mod normal ar fi mult mai dificil de călcat. 

Tehnologia autoclean este o funcție pe care nu o veți întâlni adesea atunci când vă aflați în căutarea unui nou fier de călcat: aceasta asigură menținerea curată a tălpii fierului de călcat, pentru a vă proteja țesăturile de petele de calcar.

#3. Cel mai bun fier de călcat cu filtru micro-calc: Tefal FV9844E0

Tuturor ni s-a întâmplat să ne dorim să netezim un articol de îmbrăcăminte pe care urma să îl purtăm, iar din cauza fierului de călcat care picură, acesta să fie udat complet. Cu Tefal FV9844E0 nu este cazul să vă mai faceți griji – sistemul său antipicurare previne scurgerile de apă pe țesături, prevenind totodată și petele de calcar.

De asemenea, acest fier de călcat puternic beneficiază și de o tehnologie nouă de filtrare a apei înainte de a o transforma în abur, astfel încât toate particulele de calcar cu diametrul mai mare de 0.2 milimetri să fie reținute, pentru a nu vă păta țesăturile în timpul călcării acestora. Această mașină de călcat are un sistem de senzori care detectează momentul în care aceasta este folosită, oprind-o automat în cazul în care nu este folosită pentru un timp de 8 minute în cazul în care este poziționată vertical.

Ce este important cand cautam cel mai bun fier de calcat?

Filtru de calcar

Particulele de calcar din apa dură pe care de multe ori o folosim când vine vorba de călcat pătează țesăturile, lăsând urme inestetice la suprafața acestora. Când doriți să achiziționați un nou fier de călcat, asigurați-vă că acesta include diverse filtre de calcar, astfel încât țesăturile dumneavoastră vor fi protejate și nu vă veți confrunta cu petele încăpățânate cauzate de calcar.

Tipul de utilizare

În special în momentele când suntem presați de timp, utilizarea verticală a fierului de călcat poate fi soluția salvatoare. Pentru a vă asigura că fierul de călcat pe care urmează să îl achiziționați este unul potrivit nevoilor dumneavoastră, consultați fișa tehnică și verificați ca tipul de utilizare al acestuia să fie potrivit pentru nevoile dumneavoastră, având posibilitatea de a alege dintre sistemele cu utilizare verticală, orizontală și cele hibride.

Funcțiile fierului de călcat

Majoritatea sistemelor de călcat disponibile în prezent permit ajustarea programului de netezire, în funcție de tipul de material pe care trebuie să îl călcați. De asemenea, un alt aspect important pe care trebuie să îl aveți în vedere este materialul din care este fabricată talpa fierului de călcat, în așa fel încât să asigure o aderență potrivită. Rezervorul de apă este un alt aspect care ne conferă un nivel de confort în timpul sesiunii de călcare, nefiind necesară întreruperea acesteia din cauza unui nivel de apă insuficient, dacă optați pentru un sistem cu o capacitate a rezervorului mare.

Cel mai bun fier de calcat – Pareri de pe forum 

Sorina Matei

„Folosesc stația de călcat Philips PerfectCare Elite Plus pentru a călca hăinuțele delicate ale bebelușului meu. Este cea mai bună achiziție pe care am făcut-o în ultimul timp, este foarte ușor de folosit și niciodată nu m-am accidentat datorită sistemului de siguranță intuitiv și eficient!”

Liliana Popa

„ Folosesc Philips PerfectCare Elite Plus pentru așternuturile de mari dimensiuni, pe care acest fier de călcat le netezește foarte rapid. De asemenea, la perdele și draperii este perfect pentru utilizare verticală și nu mai trebuie să urmăresc ce colț am călcat și ce colț nu!”

Giulia Ratescu

 „ De când cu  Tefal GV9080E0 nu mai îmi fac griji că țesăturile mele se vor arde sau că hainele se vor păta, iar când vine vorba de călcat haine mai delicate, fierul acesta de călcat face fața cu brio. Îmi place foarte mult și nu m-aș întoarce la un alt fier de călcat niciodată!”