Cel mai bun decantor de vin – Pret, Pareri, Forum (2021)

Lista cu produse de top pentru decantor vin

Cel mai bun decantor pentru vin alb: Carafă cu buzunar gheață

„Beneficiind de un buzunar pentru gheață conceput în vederea răcirii vinului, carafa este potrivită pentru decantarea și servirea vinului alb. Având o capacitate de 1,5 litri, decantorul confecționat din sticlă de calitate este perfect pentru mesele în familie. Totodată, datorită designului special conceput, decantorul nu afectează gustul vinului.”

Cel mai ușor de folosit decantor tip sticlă: Bohemia Sheffield

„Baza generoasă a decantorului facilitează procesul de aerare, făcându-l simplu de utilizat. Datorită materialului din care este confecționat (cristal), decantorul este compatibil cu mașina de spălat vase, fiind ușor de întreținut. De asemenea, forma deosebită îi conferă un aspect plăcut, fiind modelul preferat al meșterilor sticlari cehi.”

Cel mai bun decantor pentru vin roșu: Bohemia cristal 1500ml

„Designul clasic al decantorului facilitează procesul de oxidare, provocând o evaporare lentă ce intensifică aroma vinului. Având un aspect modern, decantorul este perfect pentru vinul roșu, făcând servirea acestuia mult mai elegantă. Gâtul subțire asigură turnarea vinului în pahare cu ușurință.”

Cel mai popular decantor de vin tip carafă: Bormioli Aurum

„Aspectul modern și sticla de calitate folosită la confecționarea decantorului au făcut din acest produs o alegere populară în rândul pasionaților de vin. Cu un diametru de 30cm și un design ce facilitează turnarea în pahare, decantorul este ușor de folosit și întreținut. În același timp, compania de care este creat are o istorie de aproape 200 de ani, fiind cunoscută în toată lumea pentru calitatea produselor.”

Cel mai complex set decantor + aerator: WDA 919

„Setul conține un decantor din sticlă, aerator și o sită din inox folosită pentru filtrarea sedimentelor. Este un set complex, întrucât utilizarea acestuia se face în 3 pași, asigurând un proces complet de aerare și oxigenare. Datorită etapelor prin care trece vinul în urma folosirii setului, acesta dobândește un gust intens, oferind o explozie de arome.”

Cel mai rapid set decantor + aerator: WDA 934

„Acest sistem are trei faze de aerare, oferind un proces aproape instant de oxigenare a vinului. Cu ajutorul acestui set puteți îmbunătăți gustul vinului, obținând de până la două ori mai multă aromă. Datorită sistemului decantorului, sedimentele ce pot exista în vin sunt filtrate.”

Alegerile noastre de top pentru decantor vin

#1 Cel mai bun decantor vin alb: Carafă cu buzunar gheață

Cel mai bun decantor pentru vin alb

Vinul alb are proprietăți aparte, îmbinând o cantitate mare de arome și gusturi. Păstrarea și servirea eficientă a acestuia este recomandabil să se facă la rece, motiv pentru care carafa cu buzunar este perfectă pentru vinul alb. Folosirea unei carafe pentru servirea vinului, dincolo de aspectul estetic, ajută la îmbunătățirea calității produsului finit. Cu o capacitate de 1,5 litri, decantorul este perfect pentru mesele în familie sau alături de prieteni.

Datorită bazei generoase, procesul de aerare este simplificat și acționează mai rapid. Gâtul îngust al decantorului facilitează separarea vinului de sedimente. Având o greutate de numai 3.3kg, Carafă cu buzunar gheață este ușor de folosit și întreținut.

Din prisma designului special conceput, decantorul nu afectează gustul vinului. Datorită buzunarului pentru gheață, vă puteți bucura de un vin bun și rece pentru o perioadă mai lungă de timp. Grație materialului din care este confecționat, decantorul este simplu de curățat, având o suprafață plană, transparentă.

#2 Cel mai ușor de folosit decantor vin tip sticlă: Bohemia Sheffield

Cel mai ușor de folosit decantor tip sticlă

Multiple studii etnologice au arătat faptul că în vederea obținerii unui vin de calitate, de care să vă puteți bucura alături de cei dragi, este necesar ca decantorul pe care vreți să-l utilizați să aibă o bază largă și să vă fie accesibil (să îl puteți folosi fără probleme). Datorită materialului din care este confecționat (cristal), decantorul poate fi spălat în mașina de spălat vase, fiind ușor de întreținut. Având o greutate de doar 1.8kg, Bohemia Sheffield este simplu de utilizat și manevrat.

Cristalul din care este fabricat decantorul asigură o durată de viață lungă, fiind rezistent și greu de spart. Designul cu romburi este ușor de combinat cu o mulțime de variante de pahare, asigurând un aspect plăcut ce va atrage privirile tuturor.

Decantorul este prevăzut cu capac, care este necesar întrucât vinul lăsat în decantorul descoperit peste noapte se poate strica în câteva ore. Gâtul lung și subțire facilitează turnarea vinului în pahare. De asemenea, forma deosebită îi conferă un aspect plăcut, fiind modelul preferat al meșterilor sticlari cehi.

#3 Cel mai bun decantor vin roșu: Bohemia cristal 1500ml

Cel mai bun decantor vin roșu

Un vin matur este extrem de fragil, întrucât aromele acestuia au ajuns deja la punctul maxim. Decantorul cu gât lung și îngust, precum și baza generoasă a acestuia îmbunătățește circulația aerului, accentuând gustul vinului și intensificând aromele acestuia. Având un aspect modern, decantorul este perfect pentru vinul roșu, făcând servirea acestuia mult mai elegantă. 

Gâtul subțire asigură ușurință la turnarea vinului în pahare. Un alt avantaj al gâtului îngust este faptul că ajută la separarea sedimentelor ce pot exista în vin de lichidul în sine. Cu o capacitate de 1.5 litri, Bohemia cristal  vă oferă posibilitatea de a vă bucura de un vin bun împreună cu toată familia. 

Aspectul clasic oferit de sticla transparentă pune în evidență culoarea naturală a vinului, iar gustul rămâne nealterat. 

#4 Cel mai popular decantor vin tip carafă: Bormioli Aurum

Cel mai popular decantor vin tip carafă

Dacă sunteți începător în ceea ce privește complexitatea vinurilor, ați putea crede că folosirea unui decantor vin este un moft. Însă odată ce veți folosi acest produs aparent simplu, veți observa cum calitatea vinului este îmbunătățită și aromele intensificate. Utilizarea decantorului nu numai că separă impuritățile din vin, dar îl face să devină mai parfumat chiar înainte de servire, datorită aerării.

Gâtul larg permite unei cantități mai mari de oxigen să pătrundă în decantor, fapt ce accelerează aerarea vinului. Totodată, datorită formei speciale a carafei, prevăzută cu mâner, turnarea vinului în pahare este simplă și accesibilă oricui. Bormioli Aurum păstrează nealterat gustul vinului și îi intensifică aroma, garantând o experiență calitativă a servirii vinului.

Cu un diametru de 30cm și un design plăcut, decantorul este ușor de folosit și întreținut. În același timp, compania de care este creat are o istorie de aproape 200 de ani, fiind cunoscută în toată lumea pentru calitatea produselor sale.

#5 Cel mai complex set decantor vin+ aerator: WDA 919

Cel mai complex set decantor + aerator

Decantarea vinului este esențială întrucât odată cu ajungerea la maturitate, vinul, în special cer roșu, acumulează impurități. Decantarea ajută la eliminarea acestora limpezind lichidul și oferindu-i un aspect mai clar. Setul conține un decantor din sticlă, aerator și o sită din inox folosită pentru filtrarea sedimentelor. Este un set complex, întrucât utilizarea acestuia se face în 3 pași, asigurând un proces complet de aerare și oxigenare. Aeratorul dispune de un perete dublu, menit a maximiza procesul de oxigenare a vinului.

Materialul sitei nu ruginește, asigurând o durată de viață îndelungată. Gâtul lung facilitează utilizarea decantorului pentru servirea vinului, oferind o experiență rapidă și elegantă. Mulțumită diametrului de 26cm, aerarea este mult mai rapidă, iar gustul vinului nu este afectat.

Cu o capacitate de până la 1.3 litri, decantorul poate fi folosit atât pentru mese festive, cât și pentru cinele în familie. Datorită etapelor prin care trece vinul în urma folosirii setului, acesta dobândește un gust intens, oferind o explozie de arome.

#6 Cel mai rapid set decantor + aerator: WDA 934

Cel mai rapid set decantor + aerator

Calitatea superioară a setului WDA 934 este datorată în primul rând celor trei faze de aerare, care conferă vinului de două ori mai multă aromă. În al doilea rând, rapiditatea și precizia pe care setul le garantează vă permite servirea unui vin bun imediat după turnarea acestuia în decantor, fara sa impună timpi de așteptare.

Datorită filtrului, sedimentele ce pot exista în vin sunt filtrate în totalitate, neajungând în decantor. După completarea celor trei faze de aerare (prin filtru, prin bolul de aerare și prin spirala aeratorului), vinul este lăsat să respire în decantor, acumulând astfel o aromă deosebită și un gust puternic. 

În ciuda capacității de doar 750ml, greutatea de numai 2kg ușurează manevrarea decantorului și facilitează utilizarea acestuia pentru servire. Decantorul transparent cu accesorii argintii conferă un aspect elegant fiecărei mese și poate fi folosit și drept ornament în restaurante sau vinării. 

Ce este important când căutăm decantor vin?

Capacitatea de imbunatatire a gustului vinului

Atunci când doriți să achiziționați un decantor pentru vin, cel mai important aspect pe care trebuie să îl luați în calcul este nealterarea gustului vinului. Pentru o experiență cât mai plăcută, este recomandat să căutați un decantor ce poate îmbunătății complexitatea aromelor.

Forma 

Forma decantorului este un alt aspect important atunci când căutați un decantor calitativ. Baza decantorului trebuie să fie generoasă, pentru a facilita procesul de aerare. Legat de mărimea gâtului decantorului, ambele forme prezintă anumite avantaje. Decantorul cu gât larg permite unei cantități mai mari de oxigen să pătrundă în decantor, fapt pentru care procesul de aerare este accelerat. Pe de altă parte, decantorul cu gât îngust facilitează separarea vinului de sedimente, întrucât atunci când turnăm vinul în decantor, sedimentele sunt mai ușor de depistat.

Capacitatea de separare a sedimentelor

Capacitatea de separare a sedimentelor este esențială, în vederea obținerii unui vin curat și gustos. Un alt aspect ce trebuie luat în calcul este materialul din care decantorul este confecționat. Decantoarele din sticlă sunt mai ușor de curățat și întreținut; în schimb, decantoarele de cristal au o durată de viață mai îndelungată.

Capacul

Prezența sau absența capacului pentru decantor este o altă caracteristică deloc de ignorat. Dacă doriți să lăsați vinul în decantor peste noapte, este necesar ca acesta să aibă capac, pentru a evita alterarea vinului. Așadar, pentru a vă asigura că vinul dumneavoastră nu își pierde gustul și că aroma acestuia nu este diminuată, este necesar să acoperiți decantorul cu un capac atunci când nu îl folosiți.

Designul

Nu în ultimul rând, designul este și el un element important. Dacă decantorul nu este prevăzut cu mâner, este necesar ca modelul decantorului să permită utilizarea fără probleme a acestuia, asigurând ușurința turnării vinului în pahare. În afară de asta, decantorul poate fi folosit și drept obiect de decor elegant atât pentru restaurante cât și pentru locuințele iubitorilor de vinuri.

Decantor vin – păreri de pe forum

Blăgoi Dan Nicolae

Carafă cu buzunar gheață a venit la timp și în condiții perfecte. Gustul vinului nu s-a schimbat deloc la folosirea decantorului, iar materialul e foarte rezistent. Recomand!”

Aurel Cornea

„Prietenii mei au fost foarte impresionați de Carafă cu buzunar gheață. Decantorul e foarte bun și ține vinul rece ore în șir. Sunt foarte mulțumit.”

Gabriela Pascu

„Soțul meu a cumpărat Bohemia Sheffield și sunt foarte mulțumită de alegerea lui. Are o greutate mică, am putut să îl curăț direct în mașina de spălat vase și aromatizează vinul foarte bine!”

Cornel Istrat

„Foarte bun raportul calitate preț. Arată foarte elegant și e ușor de întreținut. Eu pun decantorul Bohemia Sheffield pe masă de fiecare dată când am prieteni în vizită. Recomand!”

Adelina Păduroiu

„Îmi place foarte mult Bohemia cristal 1500ml! Intensifică aromele vinului, are o formă clasică și elegantă și e ușor de manevrat. Produsul a ajuns intact, sunt foarte mulțumită inclusiv de transport.”

Marin Dragoș Cristea

„Un decantor foarte modern, care dă vinului un gust intens. Bohemia cristal 1500ml

este un decantor foarte simplu de folosit și acționează destul de repede. M-a surprins plăcut faptul că nu rămân sedimente nici măcar în vinul vechi. Recomand cu încredere!”