Cea mai buna plita cu inductie – Pareri, Forum, Pret

Lista cu produse de top pentru cele mai bune plite cu inductie

Cea mai bună plită cu inducție în general: Plita incorporabila Electrolux EIT60428C

„Se curăță foarte repede, are o performanță crescută ce face ca zona de căldură să se încălzească doar atunci când un vas se află deasupra ei.”

Cea mai economă și mică plită cu inducție: Plita cu inductie, 220V

„Este perfectă pentru o persoană care nu gătește foarte des și foarte mult, fiind o soluție excelentă pentru economisirea energiei.”

Cea mai compactă plită, ce care câteva funcții importante: Plita electrica cu inductie

„Chiar dacă are doar 2 ochiuri, această plită vine cu un control al temperaturii pe 8 nivele și 4 funcții de gătit.”

Cea mai inteligentă plită cu inducție: Electrolux EHH6240ISK

„Este o plită elegantă, care indică zonele cu căldură reziduală și care oferă viteza și precizia de care se bucură doar bucătarii profesioniști, însă este acum la tine în bucătărie.”

Cea mai avansată tehnologie la o plită cu inducție: Plita incorporabila Whirlpool ACM 808 BA S

„Este de culoare silver și accentuează eleganța bucătărie, având la bază cele mai noi tehnologii.”

Cea mai subțire plită cu inducție, cu 2 zone de gătit: Plita cu inductie ECG IV 2920 Slim

„Este puternică, economisește energie și timp și poate fi ușor de montat oriunde.”

Cea mai eficientă și inovatoare plită cu inducție: Plita incorporabila Bosch PUJ611BB1E

„Această plită are senzori de preparare și prăjire, comenzi inovatoare și zone de preparare cu inducție flexibilă.”

Alegerile noastre de top pentru cele mai bune plite cu inductie

#1. Cea mai bună plită cu inducție în general: Plita incorporabila Electrolux EIT60428C

Electrolux EIT60428C este o plită cu inducție. Are un design elegant din sticlă securizată, de culoare neagră. Cât despre panoul de control, acesta este în totalitate cu touch, iar în acest mod contribuie la designul modern al plitei. Ea se poate foarte bine instala într-o bucătărie recent renovată, atât la apartament, cât și la casă, arătând foarte bine alături de alte aparate electrocasnice cu finisaje lucioase. 

Acest model are dimensiuni de 59 x 52 cm, iar pentru încorporarea în mobilier va trebui să aveți o nișă cu următoarele dimensiuni:  56 x 49 cm. Nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu aceasta deoarece instalarea este facilitată de sistemul snap-in.

Are 4 zone de gătit. Una cu diametrul de 21 cm, și consum de energie de 190.1 Wh/Kg, în stânga spate aveți alta cu diametrul de 14.5 cm, la fel ca și cea din dreapta față, ambele cu un consum de 181 Wh/ Kg, iar cea mică are 18 cm, consumând 181.6 Wh/Kg. 

#2. Cea mai economă și mică plită cu inducție: Plita cu inductie, 220V

Dacă vreți să economisiți din energie, dar și din timpul de gătire, atunci această plită poate fi o soluție excelentă. Ea încălzește doar baza cratițelor și doar atunci când acestea se află pe zona caldă. 

Are funcții speciale, ceea ce înseamnă că puteți selecta temperatura și modul de gătire la o singură apăsare de buton. Are o putere mare, de 2000 W, suprafața de gătit este una cristalină, neagră, ce are un diametru de 17 cm și are funcția de detectare automată a navei.

Plita se va opri automat dacă vasul nu este potrivit pe zona de căldură, iar temperatura pe care o puteți regla se încadrează în intervalul 60 de grade Celsius și 270. 

Are 5 funcții speciale de gătit și până la 8 niveluri de încălzire. Ea poate fi transportată ușor și fixată în siguranță datorită piciorului de cauciuc. Panoul de operare este cu touch, iar eficiența energetică se încadrează în Clasa A. 

#3. Cea mai compactă plită, ce care câteva funcții importante: Plita electrica cu inductie

Plita despre care vorbim are o calitate crescută. Are un consum mic, funcții multiple pentru prăjit, la fel ca pentru fiert și chiar și pentru tocăniță. Este practică deoarece indică la fiecare pas consumul, iar dacă luați recipientul de pe plită sau dacă uitați să o opriți, aceasta se va opri singură, crescând, astfel, nivelul de siguranță. 

Funcțiile despre care vorbeam mai sus sunt următoarele: Power Boost (care are capacitatea de a accelera procesul de încălzire), detectarea automată a cratiței, indicatorul de căldură reziduală (aceasta este utilă deoarece îți indică care sunt zonele fierbinți ale plitei), funcția de timer (îți oferă posibilitatea să setezi ce timp dorești pentru gătirea alimentelor, iar acest lucru este foarte util pentru ouă fierte, ceai sau pur si simplu pentru încălzirea apei). 

Are un design modern și se potrivește într-o bucătărie nouă. Cât despre întreținerea și curățarea ei, aceasta se murdărește greu, având un control al temperaturii crescut, pentru a nu da mâncarea în foc. Este o plită perfectă pentru una sau două persoane. 

#4. Cea mai inteligentă plită cu inducție: Electrolux EHH6240ISK

Această plită de la Electrolux are un design plăcut, este de culoare neagră și  dispune de 4 zone de gătit. Iar dacă luăm în calcul faptul că este încorporabilă, putem spune că aceasta se va potrivi de minune în mobila de bucătărie pe care o aveți. 

Datorita tehnologiei inteligente cu inducție, dumneavoastră veți putea să reglați temperatura potrivită, fiind, de asemenea, de o precizie chirurgicală. Dar și instantă. Iar astfel puteți concura cu profesionalismul preparării mâncării demne de un chef. 

Gratie tehnologiilor inteligente, zonele de căldură funcționează numai dacă există o oală pe suprafața lor. Când vasul a fost luat de pe suprafață, plita se dezactivează automat.  

Fiind o plita cu inducție, curățarea este mai simplă! Vă trebuie doar un burete sau o lavetă umedă. Alimentele nu au timp să se întărească și să vă creeze bătăi de cap. 

Daca sunteți presat de timp și vreți să pregătiți repede ceva, funcția Booster este prietenul de nădejde. Cu ajutorul acestei inedite tehnologii, temperaturile pe care le căutați sunt atinse într-un timp record. 

#5. Cea mai avansată tehnologie la o plită cu inducție: Plita incorporabila Whirlpool ACM 808 BA S

Plita încorporabilă Whirlpool ACM 808 BA S are o culoare bronzică satinată unică. Prin urmare, puteți adăuga un stil de design original bucătăriei dvs. Suprafața de gătit este formată din 4 suprafețe de inducție, două independente și  flexibile. Acestea oferă posibilitatea extinderii zonei de gătit. Cu funcția Booster și Eco Booster, prepararea mâncării se produce cu rapiditate, fiind util mai ales atunci când vă grăbiți, economisind timp și energie. 

Oprirea automată este o șansă unică de a identifica dacă există un vas pe suprafața de gătit. Acest lucru vă oferă posibilitatea să beneficiați de o utilizare mai eficientă și un consum mai mic de energie. Elementul de încălzire prin inducție încălzește recipientul în sine, acesta fiind un avantaj considerabil. 

Aspectul solid al plitei  Whirlpool ACM 808 BA S este în concordanță standardele la nivel global, fiind un dispozitiv foarte avansat din punct de vedere tehnologic, având, de asemenea, și focalizarea automată. Plita este echipată cu 4 zone de gătit de dimensiuni diferite, una mică și mare, iar zona ovală are două rame. Panoul de control utilizează butoane tactile și merită menționat faptul că există temporizatoare și funcții de blocare automată. Plita este alimentată de sursa de alimentare, iar zona de lucru este de tip inducție. 

Butoanele mozaic sunt evidențiate cu pictograme și acționate de sistemul tactil. Cu o ușoară atingere, plita începe să se încălzească. 

#7. Cea mai subțire plită cu inducție, cu 2 zone de gătit: Plita cu inductie ECG IV 2920 Slim

Are o putere de 2900 W, ceea ce este destul de mult pentru o plită atât de subțire. Este potrivită pentru vasele ce au un diametru de 12-30 cm, vine cu un cronometru, cu suport tactil pentru control și afișaj LED. 

Plita este inteligentă, se oprește atunci când vasele sunt îndepărtate de pe suprafețe, are protecție la supraîncălzire, un indicator la pornire, iar în cazul în care copiii curioși își bagă mânuțele, plita vine cu o funcție de blocare de protecție pentru copii. 

Temperatura se poate seta pe 10 intervale, destul de multe pentru a pregăti o mulțime de feluri de mâncare. ECG IV 2920 Slim are 4,4 cm înălțime, 56 cm lungime și 36 cm lățime, care poate înfrumuseța orice interior. Aspectul și designul său simplu și elegant, cu suprafețe de sticlă durabile va da un aer proaspăt oricărei bucătării. 

Folosiți comenzile tactile elegante pentru a seta tot ce aveți nevoie. Temperatura de funcționare poate fi setată în zece pași de la 60 la 240 ° C. Puteți specifica unul din cele zece niveluri de putere pentru fiecare zonă fierbinte.

#8. Cea mai eficientă și inovatoare plită cu inducție: Plita incorporabila Bosch PUJ611BB1E

Această plită este la mare căutare, fiind, de asemenea, o plită de încredere chiar și pentru bucătarii amatori, care nu știu cum să aleagă temperatura cel mai bine. Aparatul vine împreună cu cele mai noi tehnologii, cei de la Bosch inovând constant. În rândul acestora se numără Control Touch, care oferă o operare cât se poate de simplă.

Prețul este destul de piperat, însă și performanțele ei se ridică la nivelul acestuia. 

Alimentarea se face cu curent electric, având un cablu de 1,1 m. Are 9 trepte de temperatură, 3 arzătoare, afișaj electronic și taste touch frontale. 

Datorită sistemului de protecție pentru copii, puteți să stați liniștiți că cei mici nu se vor accidenta. Plita are și Timer, dar și semnal sonor pentru atunci când uitați mâncarea pe foc. 

Iar prin intermediul funcției PowerBoost, procesul de gătire va fi mai accelerat, fiind util mai ales când vă grăbiți. 

Ce este important cand cautam cele mai bune plite cu inductie?

Plitele cu inducție sunt impresionante. Dacă sunteți în căutarea unei plite cu încălzire super rapidă și răspuns instantaneu la schimbările de temperatură, atunci gătitul cu inducție este pentru dvs.

Dar la ce anume trebuie să fiți atenți când achiziționați un astfel de produs?

Mărime

Indiferent dacă vă renovați bucătăria sau doar înlocuiți plita existentă, trebuie să vă gândiți la ce dimensiune aveți nevoie și la câte zone de gătit e probabil să folosiți simultan.

60cm – găzduiește confortabil trei zone.

Montarea a patru zone pe un blat de 60 cm poate face spațiul de gătit destul de înghesuit, mai ales în ceea ce privește accesul la comenzi. Dacă folosiți mai multe zone simultan, este posibil ca gătitul să înceapă să interfereze cu comenzile, murdărindu-le cu grăsime, ceea ce le poate face să nu răspundă la atingere. 

Cu excepția cazului în care utilizați în mod regulat patru zone simultan, credem că aveți nevoie de trei zone pe un blat de 60cm.

70-75cm – găzduiește confortabil patru zone.

90cm – găzduiește confortabil cinci zone.

Dacă aveți nevoie doar de o zonă și căutați ceva foarte compact și portabil, vă recomandăm să luați în considerare o plită portabilă cu inducție. 

Încălzire automată

Încălzirea automată permite zonei de gătit să se încălzească la o setare mai ridicată, apoi să revină automat la o setare presetată după un anumit interval de timp. Acest lucru este la îndemână dacă, de exemplu, gătiți orez prin metoda de absorbție, atunci când doriți să îl aduceți la fierbere inițial și apoi să-l gătiți.

Booster

Similar cu încălzirea automată: zona de gătit va încălzi rapid alimentele sau lichidul la cea mai înaltă setare, apoi va reduce automat căldura la o setare preselectată inferioară.

Protecție în cazul în care dă în foc

Plita de gătit se poate închide și poate produce un semnal sonor în cazul în care o deversare se revarsă pe comenzi. Curățați plita, apoi începeți să gătiți din nou. (De asemenea, luați în considerare cât de ușor de curățat va fi suprafața – există fisuri, buze sau goluri în care s-ar putea acumula lichid?)

Detectare a vasului de gătit

Plita cu inducție nu va funcționa dacă nu există o tigaie în zona de încălzire sau tigaia nu este adecvată zonei. De asemenea, dacă tigaia este scoasă din zona de gătit, operația este oprită, iar apoi va apărea un mic simbol. Simbolul dispare atunci când tigaia este readusă în zona de încălzire și gătirea continuă cu nivelul de putere stabilit anterior. 

Dacă se utilizați vase nepotrivite, un simbol indică acest lucru și după o scurtă perioadă de timp zona de gătit se oprește.

Zone de gătit

Zonele mari de gătit ar trebui să aibă un diametru mai mare de 21 cm pentru o eficiență mai bună atunci când se utilizează cratițe mai mari. Zonele de gătit definite au o îndrumare mai clară pentru mărimea vaselor de gătit potrivite pentru acea zonă. Alegeți o plită cu inducție cu o zonă de gătit foarte mare, normală și mică, deoarece acestea sunt mai potrivite cu o varietate de dimensiuni de vase.

cele mai bune plite cu inductie – Pareri de pe forum

Dumitru Pavel

„Am cumpărat plita incorporabila Electrolux EIT60428C la o reducere. Eu m-am bazat pe recenziile bune pe care le-am citit și din fericire nu am găsit niciunul care să mă convingă să nu o achiziționez. Se oprește singură când iau vasul de pe zonele de căldură, este foarte ușor de întreținut și, mai mult decât atât, trebuie să recunosc că-mi place cum arată.”

Ioana Stan

„Folosesc plita incorporabila Electrolux EIT60428C de câteva luni și își face treaba foarte bine. Are un panou de operare simplu de utilizat, se încălzește repede și se răcește la fel de repede. Eu îmi fac treaba foarte bine cu ea.”

Mircea Pop

Plita incorporabila Electrolux EIT60428C nu este în stoc exact când am vrut s-o cumpăr. Sper să revină cât mai curând.”