Masina de facut paine – cel mai bun aparat de copt (2021)

Lista cu produse de top pentru cea mai bună mașină de făcut pâine cu panou de comandă digital

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu panou de comandă digital, în general: Tefal PF6118

“Tehnologia îmbină plăcutul cu utilul prin mașina de pâine Tefal PF6118. Tot procesul îți este acum accesibil printr-o singură atingere.”

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu 20 de programe: Tefal PF251835

“Gospodinele ingenioase aleg Tefal PF251835. O singură mașină este capabilă să gătească o sumedenie de delicatese.”

Cea mai bună mașină de făcut pâine, cu un malaxor ușor de curățat: Tefal PF210

“Mizeria și petele nu își au locul în bucătăria ta cu Tefal PF210. Petreci mai mult timp cu familia, decât în bucătărie.”

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu 3 niveluri de rumenire: Star-Light MDP-800W

“Mofturoșii casei primesc ce își doresc cu Star-Light MDP-800W. Fiecare naz și poftă își găsește nașul în bucătărie.”

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu funcție de menținere la cald: Star-Light MDP-850W

“Ai uitat pâinea în cuptor? Uită de fum și de griji. Mașina de făcut pâine Star-Light MDP-850W păstrează pâinea caldă în siguranță.”

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu 2 nivele de rumenire: Daewoo DBM600B

“E simplu și ușor să faci pâine de casă, chiar și pentru bunici. Daewoo DBM600B simplifică rețete complicate.”

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu programare clasică: Heinner HBM-690W  

“Gustul pâinii făcute de bunici, acum reprodus de Heinner HBM-690W . Un stil de viață sănătos pentru familii puternice. “

Alegerile noastre de top pentru cea mai bună mașină de făcut pâine

#1. Cea mai bună mașină de făcut pâine cu panou de comandă digital, în general: Tefal PF6118

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu panou de comandă digital: Tefal PF6118

Tefal Bread of the World  vă pune la dispoziție 19 programe de preparare, cum ar fi: baghete, grisine, pită, chifle, franzelă, și multe alte varietăți. Mașina are două palete și program pentru copt, dospit, paste și prăjituri, dar poți alege și nivelul de rumenire al crustei. Chiar și cele mai tinere gospodine pot prepara o pâine ca la carte. Doar programezi timpul alocat pentru  realizarea ei și te poți preocupa cu restul treburilor pe ziua respectivă.

Mașina de pâine are funcția de menținere la cald, ce permite păstrarea aburindă a pâinii încă o oră de la finalizarea programului de coacere.  În plus, primiți forme pentru copt (două tăvițe pentru baghete și două tăvițe plate), cuțit pentru crustat și pensulă. Tăvile sunt prevăzute cu înveliș antiaderent, pentru o desprindere rapidă a preparatelor. Produsul are 7.7 kg și prezintă următoarele dimensiuni: 49 cm lățime, 32 cm lungime și 39 cm adâncime. 

#2. Cea mai bună mașină de făcut pâine cu 20 de programe: Tefal PF251835

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu 20 de programe: Tefal PF251835

Mașina de pâine dispune de dozator automat de mari dimensiuni, pentru a-ți îmbogăți preparatele cu nuci, stafide sau fulgi de ciocolată. De asemenea, pe lângă pâine, puteți prepara și aluat de pizza, paste, gem și terci. Aveți la îndemână 22 de programe automate, din care 3 programe fără gluten pentru o varietate de prajituri și 3 programe pentru produse lactate. Acest produs se adaptează cerințelor tale datorită setărilor de greutate, fiind de la 500 g la 1 kg. 

Design-ul modern și compact al produsului se potrivește oricărei bucătării și oricărei gospodine. Aveți un plus de confort datorită funcției de pornire programabilă de până la 15 ore. Doar adăugați ingredientele și selectați programul, mașina se ocupă de frământat și de copt. Este ușor de curățat datorită cuvei și malaxorului detașabile și compatibile cu mașina de spălat vase, iar ca bonus aveți o carte de rețete inclusă.

#3. Cea mai bună mașină de făcut pâine, cu un malaxor ușor de curățat: Tefal PF210

Cea mai bună mașină de făcut pâine, cu un malaxor ușor de curățat: Tefal PF210

Mașina de pâine de la Tefal este ajutorul dumneavoastră de nădejde în bucătărie, care vă răsfață cu pâine proaspătă oricând dorești. Doar adăugați ingredientele și programați pornirea aparatului, restul se petrece de la sine. Produsul acesta este schimbarea de care aveți nevoie în gospodăria dumneavoastră, deoarece prepară pâine franțuzească, integrală, fără gluten, prăjturi și gem, având la îndemână 12 programe automate.

Aveți parte de confort și utilitate cu panoul de control intuitiv cu parametri ușori de selectat. Culoarea crustei o alegeți dumneavoastră, având la dispoziție trei niveluri de rumenire. După finalizarea programului, care poate fi setat să pornească până la 15 ore, funcția de menținere la cald vă păstrează pâinea aburindă. Dacă nu sunteți sigur cum se prepară o pâine gustoasă nu e panică, deoarece primiți bonus o carte de rețete. Cuva din teflon este detașabilă și compatibilă cu mașina de spălat vase.

#4. Cea mai bună mașină de făcut pâine cu 3 niveluri de rumenire: Star-Light MDP-800W

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu 3 niveluri de rumenire: Star-Light MDP-800W

Îmbunătățirea stilului de viață nu mai este o problemă cu mașina de pâine Star-Light. Acum puteți să pregătiți pâine, cozonac sau orice alt desert, cu ingrediente proprii. Mașina are 12 programe presetate, cu ajutorul cărora puteți pregăti pâinea ideală dietei dumneavoastră. Puteți pregăti pâine pentru toată familia, volumul fiind destul de generos, având 1134 g. Aluatul devine pufos datorită celor două palete de amestecare, acestea înlocuind mâinile dibace ale gospodinelor.

Dacă sunteți o persoană mai dezordonată, mașina de pâine are un program de întârziere și unul rapid care vă ajută să vă organizați eficient timpul. Preferințele dumneavoastră sunt satisfăcute până la cel mai mic detaliu, gradul de rumenire fiind unul dintre ele. Micul dejun e mai gustos când sunt mulțumite capriciile membriilor familiei. Mașina de pâine are o putere de 800W și prezintă următoarele dimensiuni:  42.5 cm lățime, 29.5 cm lungime și 26.5 cm adâncime.

#5. Cea mai bună mașină de făcut pâine cu funcție de menținere la cald: Star-Light MDP-850W

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu funcție de menținere la cald: Star-Light MDP-850W

Mașina de pâine Star-Light este definiția comodității și a eficienței. Aveți ocazia să preparați în cadrul căminului dumneavoastră pâine sau oricare alt desert, fără E-uri sau aditivi sintetici. Mașina dispune de 12 programe presetate pentru a vă ușura treaba și cu ajutorul cărora puteți face pâine sau cozonaci ca ai bunicii. Cu ajutorul funcției de rumenire, fiecare poftă a membrilor familiei devine realitate.

Este mașina potrivită pentru o familie mai numeroasă, deoarece are un volum de 1134 g. Produsul are funcțiile de menținere la cald, coacere rapidă și sistem anti-alunecare. Nu irosiți timp pe care ați putea să îl petreceți cu familia, mașina de pâine vă ajută în organizarea eficientă a timpului dumneavoastră. În bucătărie îi găsiți rapid un spațiu de depozitare, deoarece are doar 27.5 cm lățime, 42 cm lungime și 27 cm adâncime. În plus, primiți împreună cu produsul lingură de măsurare, cană de măsură și cârlig de înlocuire cuțite.

#6. Cea mai bună mașină de făcut pâine cu 2 nivele de rumenire: Daewoo DBM600B

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu 2 nivele de rumenire: Daewoo DBM600B

Daewoo are design ergonomic, fiind un produs practic prin formă, greutate și dimensiuni. Geamul transparent al mașinii este un detaliu estetic, cât și practic, deoarece îți oferă posibilitatea de a controla vizual procesul. Cele 12 programe susțin funcția principală a de coacere a pâinii și ușurează munca gospodinelor. În caz de ai treabă prin casă și nu poți scoate pâinea după coacere, sau ai uitat de ea, se va menține automat caldă timp de o oră. 

Performanța dorită de utilizator este îndeplinită cu o putere de 600W, mașina dispunând și de un display iluminat pentru încăperi întunecoase. Pentru cina în familie este suficientă cantitatea de pâine produsă, deoarece are o capacitate de 900g. De asemenea, timer-ul este foarte simplu de programat, doar lasă mașina să își facă treaba în timp ce tu o faci pe a ta. În plus, dacă se ia curentul, mașina de pâine are 20 de minute de autonomie. 

#7. Cea mai bună mașină de făcut pâine cu programare clasică: Heinner HBM-690W  

Cea mai bună mașină de făcut pâine cu programare clasică: Heinner HBM-690W

Mașina de pâine de la Heinner este dotată cu afișaj LCD, care te ține la curent cu stadiul în care se află preparatul. Cele 12 programe au ca scop ușurarea activității în sine și te ajută să prepari pâine integrală, pâine de secară, dulce sau franțuzească și multe altele. Este simplu de preparat, deoarece doar se adaugă ingredientele și se setează programul. Capacitatea vasului de 750-900 g este suficientă pentru o familie de pofticioși.

Produsul are un timer pentru pornire programabilă de până la 13 ore. Astfel, pâinea este gata înainte să te așezi la masă cu cei dragi. De asemenea, este ușor de întreținut, paleta și cuva aparatului fiind detașabile și simple de curățat după utilizare. Mașina are o greutate de 6 kg și prezintă următoarele dimensiuni: 40.7 cm lățime, 28.2 cm lungime și 29.8 cm adâncime. Inclus în pachet, aveți lingură și cană de măsurare, pentru urmarea cu stictețe a rețetelor.

Ce este important când căutăm mașină de făcut pâine?

Capacitatea cuvei

Un lucru de luat în calcul când vrei să achiziționezi o mașină de pâine este numărul de membri al unei familii. Cuva unei astfel de mașini variează de la 500 g până la 2 kg. O familie foarte numeroasă sau una care primește des invitați la masă, are nevoie de o mașină cu o capacitate mare. Pentru cupluri tinere sau chiar persoane singure, o mașină cu o capacitate de coacere mai mică este produsul ideal. De asemenea, este important și spațiul pe care îl aveți disponibil în bucătărie. 

Programele disponibile și funcțiile

Pe lângă funcția principală de coacere a pâinii, este destul de important și util să îți cumperi o mașină de făcut pâine care dispune de mai multe funcții. Pe piață au apărut modele din ce în ce mai complexe, unele din ele fiind capabile să pregătească aluat de pizza, baghete, paste sau aluat de covrigi. Astfel, o singură mașină poate prepara o diversitate de produse delicioase. Unei gospodine iscusite, chiar și uneia neîndemânatice, îi vor prinde funcții precum păstrarea la cald și pornirea întârziată.

Design

Sunt multe aspecte de luat în considerare când vorbim de design, de la panoul de comandă, până la materiale. De exemplu, materialul din care este făcută cuva este esențial, varianta ideală având proprietăți antiaderente. Pe piață există trei variante de afișaj al mașinii de copt: LED, mecanic sau LCD. Afișajul trebuie ales în funcție de nevoile și gusturile cumpărătorului, neexistând neapărat o variantă ideală. În cele din urmă, izolarea termică a mașinii este și ea importantă, deoarece infleunțează procesul de coacere. 

Cea mai bună mașină de făcut pâine – păreri de pe forum

Liviu Popa

“De câteva săptămâni am învățat să fac pâine, mai ceva ca a bunicilor. Am luat Tefal PF6118 și îmi place mult. Consider că cele două palete de malaxare sunt un avantaj. Pentru cineva care nu are multă experiență și respectă pur și simplu rețeta, obțin o pâine gustoasă. “

Inna Florea

“Cei de la Tefal nu m-au dezamăgit niciodată, ci nici Tefal PF6118 nu o face. Îmi place mult deoarece are capacitate mai mare decât fosta mea mașină. De când am luat-o am tot făcut fel de fel de produse.”

Carmen Stroia

“Este o mașină silențioasă, ceea ce nu mă așteptam să găsesc. Îmi plac compartimentele pentru semințe și drojdie cu alimentare automată. Poți să îl consideri micuțul tău brutar în bucătărie. Recomand Tefal PF251835 cu mare încredere!”

Ilie Popovici

“M-am jucat cu rețetele de pâine din carte de cum a venit comanda. Tefal PF251835 face un aluat de pizza foarte bun. Deja am început să adaptez rețetele după gusturile mele și să le modific după placul meu. A se păstra proporțiile ingredientelor și totul iese perfect!”

Remus Ticuș

“Fac pâine franțuzească și iese foarte bună. Când am luat  Tefal PF210 am avut câteva incertitudini în privința lui, însă totul a ieșit de fapt bine. Îmi place că e silențios, pisicile mele se sperie de aparatele zgomotoase. “

Griga Kruscov

“De când am luat  Tefal PF210 am încercat multe combinații neobișnuite, pe care normal nu le făceam. Am amestecat cu unt de cacao, scorțișoară, cocos, fulgi de ciocolată și multe altele. Capacul dublu păstrează bine căldura.”