Cea mai buna butelie egalizare a presiunii

Lista cu produse de top pentru butelie egalizare

Cea mai bună butelie de egalizare în general: Butelie de egalizare pentru centrale termice pana la 75kw

„Această butelie este potrivită pentru centralele 1-20 kw fiind poziționate sub mobilier sau centrală.”

Cea mai bună butelie de egalizare cu colector-distribuitor integrat: Butelie de egalizare cu colector-distribuitor integrat pentru centrala termica in condensare

„O butelie de egalizare excelentă pentru orice centrală termică în condensare, având două circuite până la 100kw.”

Cel mai bun preț pentru o butelie de egalizare: Butelie egalizare / Separator hidraulic C001

„Acest separator hidraulic îți oferă o calitate satisfăcătoare, la un preț excelent.”

Cea mai eficientă butelie de egalizare: Butelie egalizare ,Lungime 810mm

„O butelie de egalizare eficientă, cu 4 stuturi filetate Dn 2 “” 

Cea mai potrivită butelie de egalizare pentru centralele termice cu puterea de până la 40 kw: Butelie egalizare / Separator hidraulic C114

„Dacă aveți o centrală termică ai cărei putere este de maxim 40kw, atunci această butelie de egalizare este soluția cea mai optimă de pe piață.”

Cel mai mare debit de apă: Butelie egalizare , CPN 70

„O butelie de egalizare cu un volum mare, ce poate ajunge și pe debite de 18 m3/h.”

Cea mai bună calitate a unei butelii de egalizare: Separator hidraulic Herz Pumpfix, DN25

„Produs de către o companie austriacă cu peste 120 de ani de experiență, separatorul hidraulic Herz Pumpfix uimește prin calitatea ridicată și rezistența crescută.”

Cea mai performantă butelie de egalizare: Butelie egalizare / separator hidraulic Ecosmart

„Un separator hidraulic la care s-au folosit cele mai performante metode de sudură la oțel. Rezistent, trainic și calitativ.”

Cea mai potrivită butelie de egalizare pentru cazane cu puterea de maxim 60 kw: Butelie egalizare / Separator hidraulic C112

„Pentru instalațiile termice de la case mari, pensiuni sau hoteluri, această butelie de egalizare este alegerea potrivită.”

Cea mai bună butelie de egalizare cu izolație spumă poliuretan: Butelie egalizare a presiunii, inox, lungime 400mm (DN100) izolată

„O butelie din inox destinată centralelor termice, ce vine cu o mulțime de accesorii.”

Cea mai calitativă butelie de alamă: Butelie de egalizare Ivar – Varimix

„Debit de apă mare, temperatură de funcționare ridicată și un pachet de accesorii complet.”

Cea mai bună butelie de 1200 mm: Butelie egalizare ,lungime 1200 mm, (DN200),neizolata

„Această butelie are presiunea maximă de lucru de 6 bari, fiind perfectă pentru orice centrală termică.”

Cea mai mare presiune: Butelie egalizare , CPN 100

„O butelie de egalizare neagră, puternică, stabilă și cu un volum mare.”

Cea mai durabilă butelie de egalizare: Butelie egalizare / separator hidraulic Ecosmart

„Butelie de egalizare cu 1 circuit, realizată din oțel pentru o durabilitate crescută.”

Alegerile noastre de top pentru butelie egalizare

#1. Cea mai bună butelie de egalizare în general: Butelie de egalizare pentru centrale termice pana la 75kw

Această butelie de egalizare a presiunilor este una dintre cele mai bune de pe piață. Este ideală pentru toate centralele 1-20 kw, având dimensiuni mici și putând fi poziționată sub mobilier sau sub centrală. Modul în care este confecționată această butelie o recomandă pentru intrarea centralei pe stânga sau pe dreapta. Rolul acesteia este separarea hidraulică a circuitelor primar și secundar.

Când vine vorba despre raportul calitate-preț, acesta este unul foarte avantajos, fiind produsă de brandul Aquatherm. Are compatibilitate universală, ceea ce înseamnă că se potrivește la orice centrală, iar materialul din care este realizată sunt fibrele sintetice. Influența reciprocă a pompelor din cele două circuite este eliminată, iar pierderea de sarcină este neglijabilă. 

Pe lângă optimizarea sistemului de climatizare, această butelie are și rol de butelie de amestec. 

#2. Cea mai bună butelie de egalizare cu colector-distribuitor integrat: Butelie de egalizare cu colector-distribuitor integrat pentru centrala termica in condensare

Vorbim despre o butelie de egalizare cu distribuitor 100kw, al cărei debit de apă de încălzire este de 4.5 m3/h. În primul rând, acesta vine cu accesorii incluse, foarte utile, console și șuruburi. Materialul din care este realizată este oțel, rezistând perfect trecerii timpului. 

La fel ca orice altă butelie de egalizare, și aceasta este utilizată pentru separarea hidraulică în sistemele de încălzire cu centrală termică în condensare, dar și în pardoseală. Este produsă de brandul FOME, cunoscut pentru realizarea unor piese foarte calitative. Culoarea sa este argintie și are compatibilitate universală. Raportul calitate-preț este unul avantajos pentru o astfel de butelie, iar dacă sunteți în căutarea uneia cu colector-distribuitor integrat, pe aceasta ar trebui să o aveți în vedere în primul rând. 

#3. Cel mai bun preț pentru o butelie de egalizare: Butelie egalizare / Separator hidraulic C001

Am ajuns la o butelie de egalizare al cărui preț se potrivește tuturor buzunarelor. Să aruncăm o privire asupra caracteristicilor tehnice: lungimea sa este de 390 mm, diametrul separatorului C001 este de 89,9 mm, iar debitul maxim de lucru este de 2,4 mc/h. Trebuie să știi că temperatura maximă de funcționare este de 120 de grade Celsius și se utilizează la centrale termică cu puterea de până la 30 kw. 

Racordurile de intrare și ieșire sunt fileți exteriori 1 “, aerisirea este formată dintr-o mufă ½ , iar golirea de o mufă ¾ . Partea bună la această butelie de egalizare este că poate fi utilizată la instalații termice, instalații industriale, la case, pensiuni, hoteluri și instalații de încălzire. O caracteristică specială este faptul că stratul de vopsea de deasupra ei este anticorozivă, gri, protejând-o de intemperii. 

Cât despre formă, ea este cilindrică, fiind realizată din metal. 

#4. Cea mai eficientă butelie de egalizare: Butelie egalizare ,Lungime 810mm

„O butelie de egalizare eficientă, cu 4 stuturi filetate Dn 2 “” 

O centrală termică va funcționa mult mai bine și la o eficiență maximă doar când viteza apei care circulă înăuntrul ei va fi menținută la parametrii optimi. Tocmai acesta este motivul pentru care ar trebui să fie montată o butelie de egalizare. Iar butelia de egalizare din metal, cu lungimea de 810 mm, neizolată, tocmai asta face. 

Acest vas separă hidraulic o parte a sistemului de cealaltă parte. Are 4 stuturi filetate Dn 2”, 1 stut filetat DN ½ pentru aerisire (cu rol de a scoate aerul din instalație, și astfel de păstrează un transfer termic bun) și 1 stut filetat 1” pentru robinetul de golire. Acest robinet de golire are rolul de a drena sedimentele și alte impurități pentru a putea fi eliminate mai apoi. Debitul maxim de lucru este de 8 mc/h, iar temperatura maximă de funcționare este de 110 grade Celsius. 

#5. Cea mai potrivită butelie de egalizare pentru centralele termice cu puterea de până la 40 kw: Butelie egalizare / Separator hidraulic C114

Pentru instalații sanitare și instalații de încălzire cu o putere de maxim 40kw, butelia de egalizare C114 se descurcă de minune. Cei interesați de partea tehnică a buteliei de egalizare vor fi încântați de aceste caracteristici: racordurile de intrare și de ieșire a separatorului hidraulic C114 sunt fileti exteriori de 11/4”, mufa de aerisire este de ½ , iar robinetul de golire este de ¾. 

Dacă majoritatea buteliilor de egalizare acceptă o temperatură maximă de 110 grade Celsius, C114 mai suportă 10 grade în plus. Presiunea maximă de lucru este 10 barr, iar debitul de 4 mc/h. Montarea corectă a acesteia vă va permite să aveți un circuit primar al centralei termice prin care viteza se va menține la o valoare constantă. 

Prețul ei este unul avantajos, iar dacă sunteți pe fază puteți să o găsiți și la o ofertă promoțională. 

#6. Cel mai mare debit de apă: Butelie egalizare , CPN 70

Avem în vedere o butelie de egalizare fabricată din oțel, durabilă și rezistentă. Volumul acesteia este destul de mare, de 1,9 litri, asigurând un debit de 2,5 m3/h. Surprinzător la această butelie este faptul că include aerisitorul automat cu supapă, robinetul de umplere și golire, 4 olandezi de fontă, teaca pentru senzor și sistemul de fixare pe perete. Este, așadar, un pachet complet, la un preț competitiv. 

Să ne oprim acum asupra unor detalii mai tehnice. Temperatura maximă pe care o atinge această butelie este de 110 grade Celsius, iar presiunea maximă este de 8 bari. Toate racordurile sunt de 1”, iar izolația este EPP neagră 40g/l. Cât despre dimensiunea acesteia, diametrul este de 25 mm, iar lungimea este de 520 mm. 

#7. Cea mai bună calitate a unei butelii de egalizare: Separator hidraulic Herz Pumpfix, DN25

Cum recunoașteți o butelie de egalizare de top? După firma de producție. Herz Armaturen GmbH este o companie austriacă recunoscută pentru cei peste 120 de ani de experiență în domeniul armaturilor pentru instalații. Este unul dintre liderii mondiali din domeniu și companie producătoare a buteliei de egalizare despre care vorbim aici, respectând toate normale și standardele în vigoare atât din România, cât și pe cele la nivel european. Separatorul hidraulic DN25 se montează orizontal, utilizează apă menajeră și este din oțel. Temperatura maximă pe care o poate atinge este de 110 grade Celsius, iar presiunea maximă de lucru este de 4 bari. 

Acesta se utilizează în cazul în care pompele de circulație primară afectează unul sau mai multe circuite secundare. Separatorul de față rezolvă problemele legate de debitele și presiunile circuitelor individuale. 

#8. Cea mai performantă butelie de egalizare: Butelie egalizare / separator hidraulic Ecosmart

Haideți să discutăm în primul rând despre caracteristicile tehnice ale acestei butelii. Așadar, diametrul de intrare, dar și cel de ieșire este de 1,25 inch, temperatura maximă pe care o poate atinge aceasta este de 90 de grade Celsius, lungimea este de 60 cm, iar greutatea de 8 Kg. 

Produsul este realizat din oțel, iar unicitatea acestuia este dată de metoda de sudare: MIG/MAG. Ele sunt cele mai performante metode de sudură la oțel, fiind curățat și vopsit profesional în câmp electrostatic. Butelia de egalizare vine dotată cu racorduri ½ ” FI pentru robinetul de golire, cu aerisitor automat, sonda temperatură sau termometru. De asemenea, mai are si 2 racorduri de 1 ¼” cu filet interior pe partea de alimentare de la cazan. În schimb, nu are inclus un sistem de fixare, însă acesta poate fi achiziționat separat. 

#9. Cea mai potrivită butelie de egalizare pentru cazane cu puterea de maxim 60 kw: Butelie egalizare / Separator hidraulic C112

Când vine vorba despre cazanele mari, cu o putere de maxim 60 kw, butelia de egalizare C112 poate fi cea mai potrivită soluție. Are o lungime de 630 de mm, un diametru de D4” și stuturi filetate D 11/2”. Partea bună este că temperatura maximă de funcționare nu este 110 grade Celsius, ci 120 de grade Celsius. Pentru casele mai mari, cu mai multe camere, sau pentru hoteluri și pensiuni, separatorul hidraulic C112 este varianta optimă. 

Debitul de apă este de 5 mc/h, mufa de aerisire ½”, iar mufa de golire de ¾”. Are formă cilindrică, materialul din care este produsă este bine-cunoscutul metal, iar o caracteristică specială este faptul că este protejată cu vopsea anticorozivă, gri. Grosimea buteliei este de 3,5 mm, având o secțiune (L x W) de 114 x 630. Raportul calitate/ preț este și el unul foarte bun, drept urmare această butelie ar fi o investiție pe cinste. 

#10. Cea mai bună butelie de egalizare cu izolație spumă poliuretan: Butelie egalizare a presiunii, inox, lungime 400mm (DN100) izolată

Produsele de la FRACO sunt cunoscute pentru trăinicia acestora, precum și eficiența și buna funcționare a lor. Butelia de față este din inox, are o lungime de 400 mm (DN100), este izolată și are 4 stuturi filetate DN 1′ 1/2″ și 1 stut filetat DN ½ ” pentru robinetul de golire. 

Cât despre debitul de apă, acesta este de 2,8 mc/h, butelia ajungând până la 45kw. Temperatura maximă de funcționare este standard buteliilor de egalizare a presiunii, adică 110 grade Celsius. 

Ea vine în pachet cu robinetul de golire, cu aerisitorul automat, cu suporți și șuruburi de prindere. Izolația validează durabilitatea buteliei, fiind din spumă poliuretan. Prețul acesteia este destul de bun, fiind compatibilă cu toate brandurile de centrale. 

#11. Cea mai calitativă butelie de alamă: Butelie de egalizare Ivar – Varimix

Am ajuns la o butelie de egalizare de la Varimix Ivar. Aceasta permite separarea hidraulică dintre circuitul primar și cel secundar, făcând circulația individuală total independent. Să aruncăm o privire mai detaliată asupra produsului. Are un filet interior 1’1/4, debitul maxim de apă este de 4500 l/h, iar presiunea maximă de lucru de 10 bari.

Temperatura de funcționare este și ea înaltă, de 120 grade Celsius, iar ceea ce este special la această butelie este că elimină aerul din circuit printr-un sistem de aerisire automat. Ea este ideală pentru centralele termice de până la 45 kw.

În pachet veți descoperi și: un termometru pentru măsurarea temperaturii de ieșire, unul pentru măsurarea temperaturii de intrare, izolație butelie, aerisitor automat și un robinet de golire. Este o butelie de egalizare foarte calitativă, din alamă, iar prețul este satisfăcător. 

#12. Cea mai bună butelie de 1200 mm: Butelie egalizare ,lungime 1200 mm, (DN200),neizolata

Această butelie de egalizare este din metal și are o lungime de 1200 mm. Are 4 flanse DN 80 mm, un stut filetat DN ½ pentru aerisire și un stut filetat DN 1 pentru robinetul de golire. Debitul maxim de apă este de 18 mc/h, temperatura maximă de funcționare fiind de 110 grade Celsius. 

Reglează bine parametrii circuitului hidraulic la toate centralele și separă cele două zone termohidraulice din sistemele de încălzire. 

#13. Cea mai mare presiune: Butelie egalizare , CPN 100

Avem în vedere o butelie extrem de calitativă, fabricată din oțel. Are un volum destul de mare, de 4 litri, ce asigură un debit de 4.5 m3/h. Este izolată cu EPP neagră 40g/ l, iar temperatura maximă pe care o poate atinge este standard, de 110 grade Celsius. 

Cât despre presiune, aceasta este de 8 bari, destul re ridicată, iar racordurile sunt  1 1/4 ” F. În pachet, butelia de egalizare vine cu aerisitor automat cu supapă, robinet de umplere și golire, 4 olandezi fabricați din fontă, teaca pentru senzor, precum și sistemul de fixare pe perete. Este un pachet complet și complex, pe care îl puteți achiziționa la un preț foarte avantajos. 

Este important de menționat că gama de butelii ajunge și pe debite de 19 m4/h, DN 65. 

#14. Cea mai durabilă butelie de egalizare: Butelie egalizare / separator hidraulic Ecosmart

Butelia de egalizare a presiunilor este realizată din oțel, acest material rezistent și foarte durabil. Separatorul hidraulic este sudat prin metoda wig sau MIG/MAG, o metodă foarte performantă, care sprijină rezistența sa de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, aceasta este curățată și vopsită profesional în câmp electrostatic.

Butelia vine dotată cu racorduri ½ ” FI pentru robinete golire, aerisitor automat, sonda temperatură sau termomanometru. De asemenea, are 2 racorduri de 2” cu filet interior pe partea de alimentare de la cazan și 2 racorduri de 2” filet interior pe partea de consumatori.

O parte negativă la această butelie este că nu vine la pachet cu sistemul de fixare sau cu izolație termică. 

Ce este important când căutăm o butelie de egalizare?

O butelie de egalizare realizează o presiune optimă a parametrilor circuitului hidraulic. Ele sunt realizate pentru instalațiile care folosesc centrale termice, sau cazane. Utilizând o astfel de butelie veți evita efectele produse de variațiile hidraulice din sistem. Mai mult decât atât, fiecare zonă va beneficia de o distribuție corectă a presiunii. 

Butelia de egalizare nu este nimic altceva decât un vas care separă hidraulic o parte a sistemului de alta. Fiecare parte are propriul debit și propria pierdere de presiune. În partea de sus, butelia de egalizare are un aerisitor automat cu rolul de a scoate aerul din instalație, astfel încât să se păstreze un transfer termic bun. 

În partea de jos are un robinet de golire cu rolul de a drena sedimentele. 

Acum haideți să vedem la ce anume ar trebui să fiți atenți în momentul în care achiziționați o butelie de egalizare. 

Puterea centralei termice

În primul rând, trebuie să țineți cont de felul centralei termice pe care o aveți și la care urmează să montați butelia de egalizare a presiunii. Secțiunea de racorduri hidraulice este determinată de necesarul termic al circuitului.

Debitul maxim de apă

În cuvinte cât mai puține, centrala termică va funcționa la un nivel optim doar atunci când viteza apei care circulă prin el se va menține la o temperatură potrivită. Însă, în unele cazuri, debitul prin circuit depășește debitul maxim recomandat. De aceea trebuie să aveți în vedere montarea unei butelii de echilibrare hidraulică după schema corectă de montaj. 

Apa care trece prin instalație poate să fie prea fierbinte sau prea rece pentru centrala termică. Astfel, dacă există o butelie, viteza apei se va menține la o valoare constantă, chiar dacă pe plan secundar mai sunt modificări. 

Tipul de sistem

Va trebui să aveți în vedere si tipul de sistem după care este montată butelia de egalizare. Aveți încălzire prin pardoseală sau circuit de calorifere? Primul sistem funcționează la o temperatură mai joasă față de al doilea. 

Butelie egalizare – Păreri de pe forum

Bogdan Matei

„Am achiziționat Butelia de egalizare pentru centrale termice pana la 75kw. Pot spune că sunt foarte mulțumit de ea. Nu am avut probleme cu ea până acum și o folosesc de 3 ani. Centrala funcționează la parametrii optimi și vreau să vă spun că o recomand 100%.”

Ioana Mihăescu

„Am vrut să achiziționez și eu Butelia de egalizare pentru centrale termice pana la 75kw, doar că nu mai era în stoc. O să aștept să reintre deoarece am auzit că este cea mai bună de pe piață. ”

Mihail Dicu

Butelia de egalizare pentru centrale termice pana la 75kw este chiar produsul de care aveam mare nevoie. Întregul sistem este din nou reglat, iar debitele de căldură din fiecare zonă sunt repartizate corect. Eu sunt instalator de meserie și chiar vă pot recomanda această butelie deoarece eu o am în casă și folosind-o mi-am dat seama cât de bună este de fapt.”

Ion Pleșu

„Eu am o centrală cu o putere destul de mare. Nu mă pricep foarte bine la aceste tehnicalități, însă este cu siguranță mai mare de 45kw. Mi s-a recomandat să achiziționez o butelie de egalizare neapărat. Am cumpărat-o pe aceasta: Butelie de egalizare pentru centrale termice pana la 75kw. Instalatorul mi-a recomandat-o și chiar sunt mulțumit de ea. Nu am nicio problemă la sistemul de încălzire de mai bine de 5 ani.”

Mircea Sedoiu

„Am observat că debitul de apă prin circuit a depășit cu mult debitul maxim recomandat la modelul de centrală pe care eu o aveam în casă. Tocmai de aceea am decis să cumpăr o butelie de egalizare. Am luat-o pe cea pentru  centrale termice pana la 75kw ca să fiu sigur că achiziționez una potrivită și nu dau banii în vânt. Totul merge ca la carte. Recomand 100%.”

Marian Ion

„Temperatura apei care vin din sistemul meu era prea rece pentru centrala termică. Mi-a fost frică să o mai folosesc deoarece nu voiam să o stric. Din vorbă în vorbă cu vecinii mei, am aflat despre Butelia de egalizare pentru centrale termice pana la 75kw. Nu am mai stat pe gânduri și am cumpărat-o imediat. Acum temperatura este bună și pot să-mi folosesc centrala liniștit. Dacă sunteți și voi în căutarea unui produs bun, din experiența mea, Butelia de egalizare pentru centrale termice pana la 75kw este cea mai bună. ”

Leonard Spiridon

„Eu o să fiu sincer cu voi, nu prea știu cum ce se mănâncă instalațiile termice. A venit un prieten la mine și mi-a văzut noua centrală. Are o putere de 60kw și mi-a zis că trebuie să cumpăr neapărat p butelie de egalizare. Am luat-o pe aceasta Butelie de egalizare pentru centrale termice pana la 75kw. Bineînțeles, din ce am mai auzit de pe la vecini și rude, nu am nicio tangență cu centralele termice. A venit acasă, am chemat un instalator și într-o oră a fost și montată. Pare că funcționează bine.”